Fenerbahçe Derbiye Kayıpsız Gidiyor

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Derbiye Kayıpsız Gidiyor

Fenerbahçe Derbiye Kayıpsız Gidiyor

Fenerbahçe Derbiye Kayıpsız Gidiyor

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 17.hafta mücadelesinde deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor’a konuk oldu.

İlk yarıyı 1-0 önde kapatan ekip ev sahibi Fraport TAV Antalyaspor olurken, kırmızı beyazlı ekibin tek golünü ABD’li forvet Haji Wright attı.

İkinci yarıda önce dakika 55’te Michy Batshuayi ile beraberliği yakalayan Fenerbahçe, bu golden 7 dakika sonra bu kez penaltı noktasından yine Belçikalı oyuncunun vuruşunda öne geçti.

Karşılaşmada Fraport TAV Antalyaspor ve Fenerbahçe’nin 1’er golü ofsayt nedeniyle sayılmazken maç 2-1’lik skorla konuk ekip Fenerbahçe lehine tamamlandı.

Sarı lacivertli ekip bu galibiyetle puanını 35’e yükseltirken Fraport TAV Antalyaspor ise 16 puanda kaldı.

“Gücümüz Yetmedi”

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin, maç sonunda mücadelenin hakemi Kadir Sağlam’ın önüne geçerek oyuncularının tepkisinin önüne geçti.

Nuri Şahin, yayıncı kuruluşa verdiği flaş röportajda ise Fenerbahçe’ye direnemediklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"İlk yarı istediğimiz oyunu oynadık. Oyuncular elinden gelen her şeyi yaptı. Sonrasında ikinci yarı Fenerbahçe oyunun hakimiydi. Gücümüz yetmedi."

“Galatasaray Maçı Benim İçin Normal Bir Maç”

Maç sonunda karşılaşmayı değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, takımının saha şartlarına adapte olduktan sonra performans vermeye başladığının altını çizerek, “Rakibimiz iyi bir takım ve bireysel olarak da iyi oyuncuları vardı. Utanç verici bir sahada oynadık. Kimse bu zeminde futbol oynayamaz. Ama ikinci yarıda takımım sahaya adapte olarak skoru çevirmeyi başardı.” dedi.

Hakem tarafından iptal edilen üçüncü golde verilen kararı anlamadığını söyleyen Portekizli teknik direktör, “Üçüncü golümüzün de neden iptal edildiğini anlayamadım, pozisyon temizdi. VAR’ı maçın son dakikasında verdiği karardan dolayı tebrik ediyorum ancak Rossi’nin golünü neden iptal ettiklerini anlamadım.” diyerek duruma yönelik tepkisini gösterdi.

Jorge Jesus son olarak hafta sonu oynanacak derbi maçla ilgili de düşüncelerini dile getirdi:

“Galatasaray maçı bizim için diğer maçlarla aynı değere sahip. Sonuçta 3 puan alacağız. Tüm rakiplerime saygı duyuyorum ama bizim için her maç 3 puan değerinde ve normal bir maç gözüyle bakıyorum.”

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Fenerbahçe’nin Fraport TAV Antalyaspor’u 2-1 mağlup ettiği maçta sarı lacivertli ekibe galibiyeti getiren isim Belçikalı Michy Batshuayi oldu.

Michy Batshuayi, ikinci yarıda attığı gollerle bu sezonki gol sayısını 8’e çıkardı ve hafta sonu oynanacak Galatasaray derbisi öncesinde takımına 3 puanı getirdi.