Fenerbahçe Derbilerde İstediğini Alamadı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Derbilerde İstediğini Alamadı

Fenerbahçe Derbilerde İstediğini Alamadı

Fenerbahçe Derbilerde İstediğini Alamadı

Dün akşam Galatasaray’a 3-0 mağlup olan Fenerbahçe, bu sezon Spor Toto Süper Lig’de oynadığı 6. derbideki 4. mağlubiyetini aldı.

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, Süper Lig’i 36 maçta 80 puanla bitirmeyi garantiledi. Sarı lacivertliler, gelecek hafta Beşiktaş’ın alacağı sonuca göre Süper Lig’i ikinci veya üçüncü sırada tamamlayacak.

Ligde 36 maçta 24 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Fenerbahçe; aldığı 6 mağlubiyetin dördünü derbilerde aldı.

Sezon Beraberlikle Başladı

2022/23 sezonunda oynadığı ilk derbiyi Beşiktaş’a karşı deplasmanda oynayan Fenerbahçe, rakibiyle yenişemedi.

Ligin 8. haftasında Vodafone Park’ta oynanan maç, 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

Üst Üste 3 Mağlubiyet

Fenerbahçe, bir sonraki derbisi için Dünya Kupası arası sonrasını bekledi. Lige geri dönülen 15. haftada ise Trabzonspor deplasmanına gitti.

Fenerbahçe, ilk yarısı 0-0 tamamlanan maçta ikinci yarıda rakibinden 2 gol yedi ve 2-0 mağlup olarak sezonun ilk derbi mağlubiyetini aldı.

Trabzonspor’a karşı aldığı mağlubiyetle Süper Lig’de liderliği kaybeden Fenerbahçe, 8 Ocak 2023’te kendi evinde Galatasaray’ı ağırladı.

Karşılaşmaya liderliği geri alma amacıyla çıkan Jesus’un öğrencileri, ezeli rakibine kendi evinde 3-0 mağlup oldu. Fenerbahçe, bu maçla birlikte Galatasaray’ın 4 puan arkasına düştü.

18. haftada oynanan maçın ardından 27. haftaya kadar derbi oynamayan Fenerbahçe, ligin ilk yarısında berabere kaldığı Beşiktaş’ı konuk etti.

Sarı lacivertliler, ilk yarıda bulduğu penaltı golüyle ilk 45 dakikayı 1-0 önde tamamladı. Fenerbahçe, ikinci yarının başında bir penaltı daha kazandı ve Beşiktaş’ın 10 kişi kalmasıyla maçı koparma noktasına geldi.

Ancak Enner Valencia penaltı vuruşundan yararlanamayınca maçın gidişatı değişti. 10 kişi kalan Beşiktaş, 17 dakika içinde 3 gol bulmayı başardı ve 3-1 öne geçti.

Uzatma dakikalarında her iki takım da birer gol attı ve Beşiktaş, 1-0 gerideyken 10 kişi kaldığı derbiyi 4-2 kazandı.

Tek Galibiyet Trabzonspor’a Karşı Geldi

Ligin bitimine 4 hafta kala kendi sahasında Trabzonspor’a karşı hata lüksü olmayan bir derbiye çıkan Fenerbahçe, istediği sonucu almayı başardı.

Bordo mavili ekibi Batshuayi, Luan Peres ve Valencia’nın attığı gollerle 3-1 mağlup eden Fenerbahçe, 2022/23 sezonundaki tek derbi galibiyetini aldı.

Galatasaray’a İkinci Mağlubiyet

Dün akşam sezonun son derbisine çıkan Fenerbahçe, Nef Stadyumu’nda Galatasaray’a 3-0 mağlup oldu.

Sarı lacivertliler, Nicolo Zaniolo’nun (2) ve Mauro Icardi’nın golüne engel olamadı.

Böylelikle Fenerbahçe, 1990/91 sezonundan sonra ilk kez Galatasaray’a karşı ligde oynadığı her iki maçı kaybetmiş oldu.