Fenerbahçe Bulgaristan’dan Eli Boş Döndü

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Bulgaristan’dan Eli Boş Döndü

Fenerbahçe Bulgaristan’dan Eli Boş Döndü

Fenerbahçe Bulgaristan’dan Eli Boş Döndü

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu’ndaki 4. maçında Ludogorets ile deplasmanda karşılaştı.

Bu sezon Avrupa kupalarında henüz hiç mağlup olmayan sarı lacivertli temsilcimiz, ilk mağlubiyetini Ludogorets karşısında yaşadı. Bulgaristan deplasmanında ev sahibine galibiyeti getiren golleri 18’de Jakub Piotrowski ve 90+2’de Rwan Cruz kaydetti.

Fenerbahçe bu mağlubiyete karşın H Grubu’ndaki liderliğini 9 puanla sürdürdü.

“İlk Defa Bugün Çok Fazla Gol Pozisyonu Üretemedik”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 2-0 kaybedilen Ludogorets maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Bulgaristan deplasmanına 3 puan hedefiyle geldiklerinin altını çizen Kartal, “Bugün buraya 3 puan için geldik, alamıyorsak en kötü 1 puanla ayrılmayı hedefliyorduk. Oyuna da iyi başlamıştık. Ancak ilerleyen dakikalarda istediğimiz oyunu sürdüremedik. İlk yarı yediğimiz 1 gol oldu. İkinci yarı tekrar toparlanarak başladık. Rakip de topun karşısına geçip bize karşı iyi bir savunma yaptı. Sonuçta top bizde fazla kaldı ama ilk defa bugün çok fazla gol pozisyonu üretemedik. Bu yüzden de rakip iyi savunma yapıp iyi kapanarak bir kontra ataktan ikinci golü buldu.” dedi.

İsmail Kartal, “Sonuçta biz bugün kaybettik. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Bu soğukta buraya kadar gelen taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Sonuç olarak hala grubun lideriyiz, önümüze bakıyoruz.” sözleriyle sonuçtan memnun olmadıklarını belirtirken bu akşamdan itibaren tekrar önlerindeki maça odaklanacaklarının altını çizdi: “Şu andan itibaren hafta sonu oynayacağımız Adana Demirspor maçına odaklanacağız.”

Tecrübeli çalıştırıcı, bugün Fenerbahçe formasını ilk kez giyen 17 yaşındaki Yusuf Akçiçek hakkında da değerlendirmelerde bulundu:

“Yusuf’u sezon başından beri antrenmanlara alıyorduk. Son 3 haftadır tamamen bizimle birlikte antrenmanlara çıkıyor. Böylesine bir Avrupa maçında onu oynatarak aslında ona ne kadar güvendiğimizi gösterdik. Bugün güzel bir maç çıkardı. Genç, önü açık bir oyuncumuz. İnşallah üstüne koyup kendini daha fazla geliştirir. Ufak tefek hataları olsa da onlar önemli değil, güzel bir maç çıkardı Yusuf.”