Fenerbahçe-Başakşehir Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe-Başakşehir Maç Önü Notları

Fenerbahçe-Başakşehir Maç Önü Notları

Fenerbahçe-Başakşehir Maç Önü Notları

Spor Toto Süper Lig’de 11.haftanın dev maçında Fenerbahçe 22 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’de Ülker Stadyumu’nda Medipol Başakşehir’i ağırlıyor. Karşılaşmada orta hakemlik görevini Zorbay Küçük üstlenecek.

Ligin ikinci ve üçüncü sıradaki takımlarını karşı karşıya getirecek olan maçta ev sahibi Fenerbahçe’de Luan Peres, Mert Hakan Yandaş, Joshua King ve Nazım Sangare sakatlıkları sebebiyle forma giyemeyecek.

Konuk Medipol Başakşehir’de ise Mesut Özil sakatlığı dolayısıyla eski takımına karşı görev yapamayacak. Geçtiğimiz haftanın yıldızı Youssouf Ndayishimiye de kart cezası sebebiyle karşılaşmada forma giyemeyecek. Mounir Chouiar ve Ahmed Touba’nın durumlar ise maç saatinde belli olacak.

Fenerbahçe Evinde Gole Doymuyor

Jorge Jesus yönetiminde hücum odaklı bir futbol tercih eden Fenerbahçe, ligde oynadığı son 5 maçta 4 galibiyet aldı.

9 maçta topladığı 20 puanla ligde 2.sırada yer alan Fenerbahçe, bu sezon Ülker Stadyumu’nda oynadığı 5 maçta rakip filelere toplam 19 gol atmayı başardı. (Maç başına 3,8 Gol)

İstanbul takımlarıyla karşılaştığı son 18 maçta sadece 2 mağlubiyeti bulunan sarı lacivertliler, bu iki mağlubiyeti de geçtiğimiz sezon Başakşehir karşısında aldı.

Süper Lig’de iç sahada 4 maçtır galip gelen Fenerbahçe, en son 5 maçlık galibiyet serisini Aralık 2020-Ocak 2021 arası yakaladı.

Fenerbahçe, derbi maçında rakibini yenerek evindeki galibiyet serisini 5 maça çıkarmayı hedefliyor.

Gol Yemeyen Bir Takım: Başakşehir

Rakibiyle aynı sayıda maçta aynı puanı toplayan Medipol Başakşehir, ligde üçüncü sırada yer alıyor.

Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı takım, ligde 9 maçta sadece 3 gol yedi ve ligin kalesinde en az gol gören takımı konumunda bulunuyor.

Bu 3 golün sadece birini deplasmanda yiyen Medipol Başakşehir, eğer bu maçta da kalesini gole kapatırsa yeni bir rekora imza atacak. Süper Lig’de üç puanlı sisteme geçilen 1987/88 sezonundan beri hiçbir takım ligde oynadığı ilk 10 karşılaşmada 3 veya daha az sayıda gol yemedi.

Bu sezon Beşiktaş’ı deplasmanda mağlup etmeyi başaran Başakşehir, aynı sonucu Kadıköy’de de almak için sahaya çıkıyor.

Dikkat Çekenler

Medipol Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu, bu maçtan galibiyetle ayrılması halinde İstanbul takımlarıyla en az 15 kez karşılaşan teknik direktörler arasında galibiyet yüzdesi en yüksek isim olacak.

Fenerbahçe’nin Ekvadorlu hücum oyuncusu Enner Valencia, ligde çıktığı ilk 8 karşılaşmada 13 gole direkt etki etti. (10 Gol, 3 Asist). Valencia, bu sezon ligde takımının gol attığı ve kendisinin sahada olduğu her maçta en az 1 gole doğrudan etki etti.

Medipol Başakşehir’in deneyimli kalecisi Volkan Babacan, bu sezon ligde 3 ve üçten fazla maça çıkan kaleciler arasında kurtarış yüzdesi en yüksek kaleci konumunda bulunuyor.