Fenerbahçe Avrupa’da Yoluna Kayıpsız Devam Ediyor

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Avrupa’da Yoluna Kayıpsız Devam Ediyor

Fenerbahçe Avrupa’da Yoluna Kayıpsız Devam Ediyor

Fenerbahçe Avrupa’da Yoluna Kayıpsız Devam Ediyor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu üçüncü maçında sahasında Ludogorets’i ağırladı.

Gruptaki ilk iki maçında 6 puan toplayan sarı lacivertliler, Ludogorets karşısında da hata yapmadı ve karşılaşmadan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri Michy Batshuayi ve Miha Zajc (2) kaydederken sarı lacivertlilerin kalesinde gördüğü tek gol ise Becao’nun ters vuruşunda geldi.

İsmail Kartal’ın öğrencileri, bu karşılaşmanın ardından bu sezonki galibiyet serisini 18 maça çıkarırken grupta da liderliğini sürdürdü.

“Gruptan Lider Çıkmayı Hedefliyoruz”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 3-1’lik galibiyetin ardından maçı değerlendirdi.

"Ludogorets takımının iyi bir takım olduğunu söylemiştim. 7-1'lik Nordsjaelland mağlubiyeti aldatmasın.” diyerek sözlerine başlayan Kartal, “Bu akşam tabii ki 3-1 kazandık ve lideriz. Ancak bizi epey zorladılar.  Bu maçta, oynatmam gereken oyuncularımı da fiziksel olarak hazır hale gelmeleri ve maç motivasyonlarını sağlamaları için oynattım. Sonuçta kazanmasını bildik ve 3 puan aldık. Rövanşta da daha iyi mücadele ederek oradan alacağımız 3 puanla bu gruptan lider çıkmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada 2 golle öne çıkan Miha Zajc’a da ayrı bir parantez açan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Miha Zajc, önemli oyuncularımızdan bir tanesi. Oyun olarak baktığımız zaman %100 iyi olmasa da % 70-80 iyiye yakın oynadı, 2 de gol attı. Onun özgüveni açısından da bizim için de çok önemliydi. Ara ara oynadığı için fiziksel olarak daha yukarıya gelmesi gerekiyor. O da yavaş yavaş olacak. Kendisiyle konuştum, o da farkında. Zajc'ı atmış olduğu 2 golden ötürü tebrik ediyorum. Miha Zajc bu değil, daha iyi olması gerekiyor." dedi ve açıklamalarını noktaladı.

“İsmail Kartal Harika Bir Takım Yaratmış”

Fenerbahçe’nin rakibi Ludogorets’in teknik direktörü Georgi Dermendzhiev ise maç sonunda sarı lacivertli takım hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

“Fenerbahçe mükemmel bir takım.” diyen Dermendzhiev, “Ludogorets’in başında olduğum dönemlerde Liverpool, Real Madrid gibi takımlarla oynarken bile çoğu zaman onlardan üstün bir oyun sergilemiştik.” şeklinde konuştu.

Dermendzhiev ayrıca meslektaşı İsmail Kartal için ise “İsmail Kartal, harika bir takım yaratmış. Galibiyet serisi, tesadüf değil. Yarın beraberlik kesinlikle beni tatmin eder. Çok güçlü oyuncuları var. Fenerbahçe'nin liderliğinden bu belli oluyor." dedi.