Fenerbahçe Avrupa’da Rekor Kırdı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Avrupa’da Rekor Kırdı

Fenerbahçe Avrupa’da Rekor Kırdı

Fenerbahçe Avrupa’da Rekor Kırdı

Ülkemizi 2023/24 sezonunda UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde temsil edecek olan Fenerbahçe, 31 Ağustos 2023 akşamı Twente ile deplasmanda oynadığı maçla birlikte Türk futbol tarihinde bir ilke imza attı.

Sarı lacivertliler, Hollanda ekibine karşı aldığı galibiyetle birlikte Avrupa’da üst üste 7 maç kazanan ilk Türk takımı olmayı başardı.

Fenerbahçe, kazandığı 7 maçta rakip filelere tam 22 gol atarken kalesinde yalnızca 2 gol gördü.

Üzücü Bir Galibiyet

Fenerbahçe’nin 7 galibiyetinden ilki, geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nin son 16 turunda geldi. Turun ilk maçında Sevilla’ya deplasmanda 2-0 kaybeden Fenerbahçe, rakibini İstanbul’da konuk etti.

İspanyol temsilcisine karşı birçok fırsat bulan ve oyun üstünlüğünü büyük oranda eline alan Fenerbahçe, Enner Valencia’nın attığı penaltı golüyle maçı 1-0 kazanmayı başardı.

Ancak toplam skorda 2-1 mağlup olan temsilcimiz, turnuvaya son 16 turunda veda etti.

Elemeleri Rahat Geçti

2023/24 sezonuna Edin Dzeko, Dusan Tadic, Sebastian Szymanski, Fred, Cengiz Ünder ve Rodrigo Becao gibi çok önemli transferlerle giren Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi’ne 2.ön eleme turundan başladı.

Moldova temsilcisi Zimbru karşısında Konferans Ligi elemelerine başlayan Fenerbahçe, kadrosu oldukça zayıf olan rakibi karşısında iki maçta da zorlanmadı.

İsmail Kartal’ın ekibi, İstanbul’da 5-0 ve Moldova’da 4-0 olmak üzere toplamda 9-0’lık skor ile turu geçen taraf oldu.

3.ön eleme turunda Slovenya temsilcisi Maribor ile eşleşen Fenerbahçe, kadro kalitesi olarak çok daha yüksek seviyede olduğu rakibine karşı ilk maçı evinde oynamanın avantajını kullandı.

İlk maçı 3-1 kazanan Fenerbahçe, deplasmanda ise rakibine aynı sayıda gol atarak kalesini gole kapattı. Toplamda 6-1 ile play-off turuna yükselen sarı lacivertliler, Hollanda’nın Twente takımıyla eşleşti.

Önceki iki eşleşmede olduğu gibi ilk maçı evinde oynayan Fenerbahçe, 1-0 geriye düşmesine rağmen rakibinin 10 kişi kalmasını fırsat bilerek muhteşem bir geri dönüşe imza attı.

Kadıköy’de 5-1’lik sansasyonel bir galibiyete imza atan Fenerbahçe, deplasmanda oynadığı ve oldukça sert geçen maçı da Edin Dzeko’nun attığı penaltı golüyle 1-0 kazandı.

Fenerbahçe, bu galibiyetle hem Konferans Ligi vizesi aldı hem de Avrupa’da üst üste 7 galibiyet alan ilk Türk takımı oldu.

Grubu Belli Oldu

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki grubu da bugün itibarıyla belli oldu.

Sarı lacivertliler, H Grubu’na ilk torbadan dahil olurken Ludogorets, Spartak Trnava ve Nordsjælland; grubun diğer takımları oldu.