Fenerbahçe Avrupa’da Liderliğini Sürdürdü

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Avrupa’da Liderliğini Sürdürdü

Fenerbahçe Avrupa’da Liderliğini Sürdürdü

Fenerbahçe Avrupa’da Liderliğini Sürdürdü

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu’nda ikinci hafta mücadelesinde Spartak Trnava deplasmanına çıktı.

İlk 70 dakikasında gol sesi çıkmayan karşılaşmada sarı lacivertli temsilcimiz 70 ve 81’inci dakikalarda Joshua King’in kaydettiği gollerle 2-0 öne geçti. Slovakya temsilcisinin maçtaki tek sayısı ise 88’inci dakikada Kelvin Ofori’den geldi ve karşılaşma 2-1 sona erdi.

Fenerbahçe, bu skorla birlikte bu sezon çıktığı 15’inci resmi maçtan da galibiyetle ayrılarak Avrupa’da da liderliğini sürdürdü.

“Daha Farklı Kazanabilirdik”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 2-1 kazandıkları Spartak Trnava maçının ardından karşılaşmayı değerlendirdi.

Oyunun kontrolünün sürekli olarak kendilerinde olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan İsmail Kartal, “İlk devre oyunun kontrolü tamamen bizim elimizdeydi ancak üçüncü bölgede üretkenliğimiz azdı, net pozisyonlar üretemedik. İkinci yarı üretkenliğimizi artırmamız gerektiğini oyuncularıma anlattım. Sonrasında daha organize ataklar geliştirebilmek için 2 oyuncu değişikliği yaptık. Bu yapmış olduğumuz değişikliklerle birlikte takımın oyun hızı arttı. Ardından goller geldi. Sonrasında 2 gol daha attık ama iptal edildi. Kendi hatamızdan da 1 gol yedik, bunlar futbolda olabilir.” diye konuştu.

Karşılaşmadan daha farklı bir skorla ayrılabileceklerini ifade eden Kartal, “2-1 kazandık, daha farklı da kazanabilirdik. Sonuçta bugün hedefimiz burada kazanmak ve 3 puan almaktı. Biz bugün bunu başardık. Oyuncularımı tebrik ediyorum, çok mutluyum.” dedi.

“Uzun Zamandır Hep Hazır”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spartak Trnava karşısında takımına galibiyeti getiren golleri atan Joshua King’in performansını da değerlendirdi.

Maçı 2 golle tamamlayan ve son bölümde sakatlanan oyuncusu hakkında konuşan deneyimli çalıştırıcı, “Joshua King uzun zamandır hep hazır. Hazır olduğunda biz de ona şans veriyoruz, o da her oynadığı maçta takıma katkı verdi. Sprinter bir oyuncu olduğu için onda bu tip sakatlıklar olabiliyor maalesef. İnşallah aramıza kısa sürede döner kendisi.” ifadelerini kullandı.

İsmail Kartal son olarak ise günün iyi performans gösteren isimlerinden Miguel Crespo’ya değinerek oyuncusundan daha yüksek performans beklediğini vurguladı:

“Crespo iyi oynadı ama çok da şeye gerek yok. Daha Crespo bu değil, alması gereken yol var.”