Fenerbahçe Avrupa’da Gruplara Kaldı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Avrupa’da Gruplara Kaldı

Fenerbahçe Avrupa’da Gruplara Kaldı

Fenerbahçe Avrupa’da Gruplara Kaldı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu rövanş maçında Twente’ye konuk oldu. İlk maçında Hollandalı rakibini İstanbul’da 5-1 mağlup eden İsmail Kartal’ın ekibi, deplasmanda da galip gelmeyi başardı.

Rakibini Hollanda’da 72’nci dakikada Edin Dzeko’nun golüyle 1-0 mağlup eden temsilcimiz, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde grup aşamasına kalmayı başardı.

“Ülkemize Hayırlı Olsun”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, karşılaşmanın sonunda maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Twente’yi iki maçta da mağlup ederek ülke puanına yaptıkları katkının altını çizen Kartal, “Bu maçı kazanarak ülke puanına ciddi bir katkımız olduğu için bir Türk antrenör olarak çok mutluyum. Ülkemize hayırlı olsun. Böylesine önemli ve güçlü bir takımı iki maçta da yenerek gruplara kaldığımız için de çok mutluyum.” dedi.

Takımının ilk yarıdaki performansından memnun olmadığını belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Bugün özellikle ilk yarı çok fazla iyi oynayamadık. Rakip, İstanbul’daki 5-1’lik mağlubiyetin ardından burada bir prestij maçına çıkmıştı. Sert oynayıp bazı oyuncularımızı provoke etti. Biz bunların olabileceğini uyarmıştık ama maalesef ilk yarı bazı oyuncularım bunlara reaksiyon verdi.” diye konuştu.

“Bizim İşimiz Futbol Oynamak”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sarı lacivertlilerin maçın ilk yarısında gördüğü sarı kartlardan hiç memnun olmadığını vurguladı.

Devre arasında oyuncularıyla konuştuğunu belirten Kartal, “Lüzumsuz yere 5 sarı kartla ilk yarıyı tamamladık. İlk devre kartlarla birlikte bir gerginlik yaşadık. İkinci yarı yaptığımız değişikliklerle daha sakin kalarak oyunu kontrolümüzde tutmaya çalıştık. Bir bölüm tuttuk bir bölüm tutamadık. Genelde kazandığımız için çok mutluyum.” dedi.

İsmail Kartal, sakatlıktan dönen Becao’nun performansını da değerlendirdi:

“Becao sakatlıktan sonra ilk defa maça çıktı. Fena değildi ama hala benim istediğim seviyede değil. O seviyeye gelebilmesi için maç temposunu arttırması lazım. Sarı kart pozisyonunda ona çok kızdım. Bizim işimiz futbol oynamak, rakiple uğraşmak değil.”

62 yaşındaki çalıştırıcı son olarak yaptığı koşuyla takıma penaltı kazandıran Joshua King’in hakkını teslim etti:

“Gol öncesi King’in muhteşem bir koşusu var. Onun katkısıyla o penaltıyı kazandık. King oynamayı hak etmişti, idmanlarda gösterdi. Şans verdik, iyi değerlendirdi."