Fenerbahçe Avantajı Kullanamadı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Avantajı Kullanamadı

Fenerbahçe Avantajı Kullanamadı

Fenerbahçe Avantajı Kullanamadı

Spor Toto Süper Lig’in 31.haftasının kapanışında Fenerbahçe ile İstanbulspor, Kadıköy’de karşı karşıya geldi.

6 gole sahne olan karşılaşmada Arda Güler’in 2 golüyle öne geçen Fenerbahçe karşısında İstanbulspor, Valon Ethemi’nin 57 ve 66’da bulduğu gollerle eşitliği sağladı.

Geçtiğimiz hafta Medipol Başakşehir karşısında takımına galibiyeti getiren Joao Pedro, 71’de bir kez daha sahneye çıkaran Fenerbahçe’yi son bölüme 3-2 üstünlükle soktu.

Buna karşın 90+6’da sarı lacivertlilerin ağlarını havalandırmaya başaran Eze, maçın skorunu belirledi.

Fenerbahçe, şampiyonluk yolundaki rakibi Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada farkı 4’e indirme şansını böylece değerlendiremedi.

 “Hepimiz Büyük Üzüntü Yaşadık”

Maç sonunda açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, takımının 2-1’den sonra sakinliğini kaybettiğini altını çizerek “Aslında maçın başında oyunu kolaylaştırdık, 2-0 öne geçene kadar oyun bizim elimizdeydi kaliteli bir oyun sergiliyorduk. 2-0’dan sonra rakibimiz 2-1 yaptı seken bir toptan. Takım o golden sonra sakinliğini kaybetti.” diye konuştu.

Kendi evlerinde 3 gol attıkları bir maçta puan kaybetmemeleri gerektiğini söyleyen Jesus, “Aslında sonuna kadar savaştı takım. Maçın büyük bölümünde ofansif olarak kaliteliydik ama evinizde 3 gol atıyorsanız puan kaybetmemelisiniz. Rakibimizin de hakkını vermemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray ile aralarında olan 6 puanlık farkı düşüremedikleri için üzgün olduklarını söyleyen Jorge Jesus, “Rakibimizle puan farkını azaltma imkanımız vardı, onlar da kendi evlerinde 3-3 berabere kaldılar ama maalesef bunu yapamadık. Duruma baktığınızda aslında hiçbir şey değişmemiş oluyor. Tabii ki 90 artılarda gol yemek herkesi geriyor. Dolayısıyla son dakikada böyle bir gol yiyince taraftarların gösterdiği reaksiyonu da anlıyorum.” dedi.

Jorge Jesus, bir sonraki Sivasspor maçına odaklanmaları gerektiğini vurgulayarak “Oyuncuların ve hoca olarak benim bu acının üstesinden gelip yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Çünkü bir sonraki maçımız Sivasspor karşısında.” şeklinde konuştu.

Son olarak maç sonunda taraftarların protestolarına da değinen Portekizli çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı:

“Böyle bir maçtan sonra taraftarların gergin olmasını anlıyorum. Dolayısıyla onlar kadar bizler de maç sonunda gerildik, üzüldük. Hepimiz büyük üzüntü yaşadık. Çünkü kimse böyle bir beraberliği beklemiyordu maçtan önce.”

"Çok Ciddi Başarı"

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ise maç sonunda, takımının gösterdiği performanstan duyduğu memnuniyeti dile getirdi:

“Bu atmosferde, bu pozisyonda, Kadıköy’de bu taraftarın önünde; koşulları çok farklı olan, biri şampiyonluğa, biri düşmemeye oynayan iki takım. Beni mutlu eden şey, inanılmaz bir mücadele ve çok iyi savunma. Beklediğimiz gibi oldu. Bana göre Fenerbahçe’nin en az pozisyona girdiği maçlardan biri bu. Oyuncularımın birçoğu bu tür ambiyanslara çok alışık değil, çok ciddi başarı Kadıköy’de 3 gol atmak. Geriden gelip bunu başarmak çok çok önemli.”

Oyuncularının bu sezon kısıtlı imkanlarla çok iyi performanslar gösterdiğinin altını çizen Fatih Tekke, bu anlamda takımın takdir edilmesi gerektiğini belirtti:

“Bu oyuncular şu ana kadar takdiri hak ediyorlar. Lige de çok yakışıyorlar bence ama neticesinde bir puan aldık, onu da abartmaya gerek yok. Çok zor bir puandı, bu bizim moralimizi tekrar arttırdı.”

Bundan sonra her maçın kendileri için final niteliğinde olacağını söyleyen Tekke, “Bizim için her maç final maçı. Biz kendi planımızı uygulamaya çalışacağız. Çocuklar hemen hemen ne dersek yapmaya çalışıyorlar. Korku ve ümit arasındayız ama ümidimiz biraz daha fazla.” diye konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

3-3 biten karşılaşmada Fenerbahçe adına Arda Güler, sergilediği performans ve attığı 2 golle öne çıktı.

Öte yandan takımının geri dönüşünün mimarlarından olan Valon Ethemi de attığı 2 golle İstanbulspor’a büyük katkı verdi.