Fenerbahçe Adana’da 2 Puan Bıraktı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe Adana’da 2 Puan Bıraktı

Fenerbahçe Adana’da 2 Puan Bıraktı

Fenerbahçe Adana’da 2 Puan Bıraktı

Adana Demirspor ve Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’de 22.haftanın kapanış mücadelesinde Yeni Adana Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Cherif Ndiaye ve Enner Valencia’nın karşılıklı golleriyle 1-1 sona eren mücadelede Adana Demirspor bir penaltı vuruşundan yararlanamazken Fenerbahçe’nin Mert Hakan Yandaş ile bulduğu gol VAR uyarısıyla iptal edildi. Ayrıca Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, maçın bitiminde hakeme itirazdan dolayı kırmızı kart ile cezalandırıldı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 45’e yükseltti ve 3 maçlık galibiyet serisini noktaladı.

Adana Demirspor ise bu sezonki 10. iç saha maçında da mağlup olmadı ve evindeki başarısını sürdürdü.

“Bunları Görmek İstemediler”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un kırmızı kart görmesi sebebiyle maç sonu röportajına, deneyimli çalıştırıcının yardımcısı Joao de Deus geldi.

Joao de Deus, maç değerlendirmesine iki takımı da tebrik ederek başlarken karşılaşmanın hakemlerine tepkisini dile getirdi:

"İki takımı da harika mücadeleleri için tebrik etmek istiyorum. Ama hakemler hakkında da konuşmamız gerekiyor. İlk yarıda Mert'in golünü iptal eden VAR, Batshuayi ve Samet'e yapılanları göremedi. Hiç şüphe yok ki bunları görmek istemediler. Teknik direktörümüz da buna itiraz etmeye gidip kırmızı kart gördü."

Spor Toto Süper Lig’de lider Galatasaray ile aralarındaki 6 puanlık farka da değinen Joao de Deus, "6 puan bu ligde hızlıca kapanabilir. Bu ligde her şey mümkün, önümüzde çok fazla maç var. Eğer hakemler adına her şey normal şekilde ilerler ve biz böyle oynarsak kazanma ihtimalimiz yüksek olur." sözleriyle gelecek adına umutlu konuştu.

“Duygu Yüklü Bir Maç Oldu”

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella ise karşılaşmayı “duygu yüklü” olarak nitelendirdi.

İtalyan çalıştırıcı, "Genel olarak çok eğlenceli ve duygu yüklü bir maç oldu. Bu şekilde gideceğini öngörmüştük. Futbolcularımı tebrik ediyorum çünkü sonuna kadar galibiyet almak için denedik." diye konuştu.

Rakibi mücadelesinden ötürü kutlayan Vincenzo Montella, sarı lacivertli ekibin kadro kalitesini bu maçta daha net gördüklerini de söyledi:

"Fenerbahçe'yi de tebrik etmek istiyorum. Bu maçta ne kadar güçlü bir kadroya sahip olduklarını tekrar tekrar gösterdiler."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Karşılaşmada 1’i penaltı olmak üzere toplam 8 kurtarışa imza atan Altay Bayındır, günün başarılı isimleri arasında öne çıktı.

Öte yandan ev sahibi Adana Demirspor’da ise günün en çalışkan isimlerinden olan David Akintola, performansıyla dikkat çekti.