Fenerbahçe 90+1’de Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe 90+1’de Kazandı

Fenerbahçe 90+1’de Kazandı

Fenerbahçe 90+1’de Kazandı

Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz hafta derbide Galatasaray’a kaybeden ve moral bulmak isteyen Fenerbahçe, Gaziantep FK ile Gaziantep Kalyon Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, 8.dakikada Enner Valencia ile öne geçti. İkinci yarıda tempo kazanan Gaziantep FK, 55’te Stelios Kitsiou ile skoru eşitledi. Ancak Valencia, maçın başında olduğu gibi sonunda da sahne aldı ve 90+1.dakikada golü atarak takımına çok önemli bir 3 puan getirdi.

Ayrıca Gaziantep FK’da Angelo Sagal, 70.dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Fenerbahçe 2-1’lik galibiyetin ardından 38 puana ulaşırken Gaziantep FK 19 puanda kaldı.

“Kırmızı Karttan Sonra Oyun Bizim İçin Bitmişti”

Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, maçın sonrasında bu sezon uzatma dakikalarında kaybettikleri puanlara değindi.

Bulut, “Bu şekilde 11 puan kaybettik. 70’e kadar iyi mücadele ettik ama maalesef basit bir hatadan gol yedik.” ifadelerini kullandı.

Attıkları gol sonrasında ikinci golü atamadıklarını söyleyen Erol Bulut, “Golden sonra bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. Kırmızı karttan sonra oyun bizim için bitmişti.” şeklinde konuştu.

“Rakibin 10 Kişi Kalması Kazanmamızda Rol Oynadı”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, maçın ardından Gaziantep FK’nın gördüğü kırmızı kartın galibiyette etkili olduğunu söyledi.

Portekizli çalıştırıcı, “Bugün kazanmak bizim için önemliydi. Adil bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Kaçırdığımız goller vardı ama rakibin 10 kişi kalması kazanmamızda rol oynadı.” ifadelerini kullandı.

Ek olarak yeni transfer Samet Akaydın’ın gösterdiği performansa değinen Jesus, “Samet bugün onu neden istediğimizi kanıtlamış oldu. Adana’ya karşı oynadığımız maç sonrasında ondan çok etkilendim ve kendisi bugünkü galibiyete katkı sağlayanlardan biriydi.” şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Maçta Fenerbahçe adına 2 gol atarak maçın yıldızı olan Enner Valencia, Spor Toto Süper Lig’de bu sezonki gol sayısını 15’e yükseltti. Valencia, gol krallığı yarışında da zirvede yer alıyor.

Ev sahibi ekipte ise golün sahibi Stelios Kitsiou, Gaziantep FK kariyerindeki ilk golü kaydetti. Kitsiou, golün yanında maçın genelinde gösterdiği performansla dikkat çekti.