Fenerbahçe 89’da Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe 89’da Kazandı

Fenerbahçe 89’da Kazandı

Fenerbahçe 89’da Kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 20.haftasının kapanış gününde HangiKredi Ümraniyespor, Fenerbahçe’yi konuk etti.

Uzun süre gol sesi çıkmayan maçta perdeyi açan isim 73’te Michy Batshuayi oldu. Fenerbahçe’nin golüne 5 dakika sonra yanıt veren HangiKredi Ümraniyespor, Umut Nayir ile beraberliği yakaladı.

 Fenerbahçe, 89.dakikada Tomislav Glumac’ın kendi kalesine attığı golle 2-1 öne geçti ve maçı bu skorla kazandı.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe 41 puana yükselirken Ümraniyespor 14 puanda kaldı.

"Golün dakikası olmaz. Gol, goldür”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, karşılaşmanın ardından çok iyi oynamamalarına rağmen galip gelmeyi başardıklarını ifade etti.

Portekizli çalıştırıcı, "Fenerbahçe futbolcularının kalbi ve ruhu var. Sonuna kadar inanıyorlar. Çok iyi oynamadığımız zamanlarda bile galibiyete inanıyoruz." dedi.

Jesus, son anlarda gelen gol hakkında ise; "Golün dakikası olmaz. Gol, goldür. Son dakikada attığımız goller, takımın son düdüğe kadar inandığının, savaştığının göstergesidir. Maçın başında da atsanız, sonunda da atsanız gol, goldür." şeklinde konuştu.

Maçta forma giyemeyen oyuncular hakkında bilgi veren Jorge Jesus, "Osayi Samuel, kupa maçında bir sakatlık yaşamıştı. Bu yüzden bugün kadroda yoktu. Gustavo'nun olmaması benim tercihimdi. King de dün idmanda bir kas rahatsızlığı hissetti." ifadelerini kullandı.

Son olarak stadyum hakkında hafta içinde söylediklerine değinen Jesus, “Galatasaray ve Trabzonspor, Ümraniyespor’a karşı daha büyük statta oynamışlardı. Bizim de bu şansa sahip olabileceğimizi düşündüm. Stadyuma ve taraftara bir söz söylemedim. Burası küçük ama kaliteli bir stat. Sözlerim yanlış anlaşıldıysa özür dilerim.” diyerek sözlerini tamamladı.

“Hakemler Beni Çıldırtmaya Başladı”

HangiKredi Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, maçın ardından hakem kararlarını eleştirdi.

Fenerbahçe’nin 2.golünden önce faul olduğunu ifade eden Recep Uçar, “Lütfen bizim yediğimiz 2. gol öncesi kaç faul var bakalım. Hiçbirine bakılmıyor. Evet bizim attığımız 2. golden önce faul var. Bu net. Kendi adıma haksızlık asla istemem." dedi.

Hakemlere tepkisini, "Hakem arkadaşlar sezon başından beri çıldırtmaya başladı beni. Bugüne kadar kaç kere canımız yandı bizim." sözleriyle belirten Uçar, son olarak Fenerbahçe yedek kulübesinin golden önce faul olduğunu kabul ettiğini söyledi:

“Fenerbahçe kulübesine, ‘Attığınız golden önce faul var.’ diyorum. ‘Haklısın hocam.’ diyorlar. Gri pozisyonlar bir kere de bize çalınsın, lütfen!"

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Maçta iki takım adına da golü atan futbolcular öne çıktı.

Ümraniyespor’da Umut Nayir, Süper Lig’de bu sezonki 7.golünü atarken Fenerbahçe’de Michy Batshuayi gol sayısını 9’a yükseltti.