Fenerbahçe 4 Golle Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe 4 Golle Kazandı

Fenerbahçe 4 Golle Kazandı

Fenerbahçe 4 Golle Kazandı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 16.haftasında evinde Atakaş Hatayspor’u ağırladı. Maçta perdeyi açan isim 20.dakikada Fenerbahçe’nin Norveçli forveti Joshua King oldu. Bu golden yalnızca 6 dakika sonra Batshuayi ile farkı ikiye çıkaran sarı lacivertliler, devreye bu skorla girdi.

İkinci yarıda uzun süre skor değişmedi ancak 86.dakikada Serdar Dursun yaptığı presle topu kazandı ve farkı üçe çıkardı. Skoru belirleyen isim ise Gustavo Henrique oldu. 90+5’te golü atan Brezilyalı, Fenerbahçe’ye 4-0’lık galibiyeti getirdi.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 32 yaparak maç fazlasıyla liderliğe oturdu. Atakaş Hatayspor ise 15 puanda kaldı.

“6-7 Olabilirdi”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 4-0 kazanılan karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Takımının daha fazla gol atacak şansları bulduğunu söyleyen Portrekizli çalıştırıcı, "Oyuncularımı, taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Üst üste 2 yenilgiye rağmen yapabileceklerimize inandılar. 4 gol attık ama 6-7 olabilirdi. Kaleyi bulan şut sayımızın en yüksek olduğu maçtı. 15 şutumuzun 4'ü gole dönüştü." dedi.

Taraftarlar ve takım arasındaki bağa duyduğu hayranlığı dile getiren Jesus, "Fenerbahçe taraftarına ne diyeceğimi bilemiyorum. Biz acı çektiğimizde veya mutlu olduğumuzda onlar da oldular. Onlara mutlu yıllar diliyorum. Biz kazanıp mutlu olunca onlar da mutlu oldu. Bu birlikteliği gerçekten çok seviyorum." ifadelerini kullandı.

“Gücümüz Yettiğince Mücadele Etmeye Çalıştık”

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, maçın ardından açıklamalar yaptı.

Maçın ilk bölümünde planlarının işlediğini söyleyen Demirel, "Fenerbahçe'nin önde baskı yapacağını biliyorduk. Defansta 1-2 yalancı pas yapıp savunma arkası koşularla pozisyon bulmayı planlıyorduk. Bulduk ancak değerlendiremedik. Gücümüz yettiğince mücadele etmeye çalıştık." şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Maçta Fenerbahçe adına süre alan üç santrafor da gol atmayı başardı. Joshua King, ligde bu sezon çıktığı 5.maçta 3.golünü attı. Michy Batshuayi bu sezon tüm kulvarlarda 10.golünü atarken Serdar Dursun ise bu sezonki ilk Süper Lig golünü kaydetti.