Fenerbahçe 10. Galibiyetini 5 Golle Aldı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe 10. Galibiyetini 5 Golle Aldı

Fenerbahçe 10. Galibiyetini 5 Golle Aldı

Fenerbahçe 10. Galibiyetini 5 Golle Aldı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Siltaş Yapı Pendikspor’un konuğu oldu.

Bu sezon çıktığı tüm resmi maçları kazanan Fenerbahçe, bu serisini Pendikspor karşısında da sürdürdü. Sarı lacivertlilere galibiyeti getiren golleri Erdem Canpolat (kk), İrfan Can Kahveci ve Edin Dzeko (3) kaydetti.

Edin Dzeko, 2011’deki Tottenham – Manchester City maçının ardından ilk hat-trick performansına imza attı. Bosnalı oyuncu aynı zamanda bu sezonki gol sayısını 10’a yükseltti ve 2007/08 sezonundan beri ligde ilk 10 haftada en çok gol atan Fenerbahçeli futbolcu oldu.

“Daha Ne Yapmamız Gerekiyor”

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 5-0 kazanılan mücadelenin ardından maçın başında yaşanan sakatlıklara ve maçtaki penaltı pozisyonuna değindi.

“Maç başından sonuna kadar oyunun kontrolü bizim elimizdeydi. Sadece maçın ilk dakikalarında oyuncularımızın sakatlanmış olması birazcık bizi sarstı.” ifadeleriyle sözlerine başlayan Kartal, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“İlk devre 2-0, ikinci yarı 5-0 yaptık. Çok daha farklı olabilirdi. Bir de verilmeyen penaltımız var. Tamam, skor 5-0 ancak orada ne gerekiyorsa onun verilmesi gerekir. Bizim penaltı almamız için daha ne yapmamız gerekiyor. Lütfen, rica ediyorum; Allah aşkına diyorum! Hakemlerimiz herkese karşı net olsunlar. Dürüstçe neyi görüyorlarsa çalsınlar. 5-0 kazandık ama o penaltının verilmemesi çok düşündürücü.”

İsmail Kartal, sarı lacivertlilerin son haftalarda oynadığı maçların ilk bölümlerinde yaşanan sakatlıkları ise henüz çözemediklerini belirtti:

“Birinci, ikinci dakikada 2 tane sakat veriyoruz. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Kaç maçtır her seferinde ilk dakikalarda oyuncularımız sakatlanıyor. Hiç de tahmin etmeyeceğimiz oyunculardan sakatlıklar oluyor. Bunu anlayamıyorum, bunu çözemiyoruz. Bir şansızlık, bir terslik var. Çok şükür ki bir şekilde de maçları kazanabiliyoruz.”

Sakatlara rağmen takımın birlikte hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren deneyimli çalıştırıcı, “Gerçekten bir bütün olarak, bazı oyuncuları farklı mevkilerde oynatarak yine biz istediğimiz sonuçları elde edebiliyoruz. İnşallah bundan sonra sakatlanan oyuncularımız da aramıza döner de istediğimiz istikrarlı Fenerbahçe olarak yolumuza devam ederiz.” diye konuştu.

İsmail Kartal son olarak ise Trabzonspor ile oynanacak maç hakkında görüşlerini paylaştı:

“Trabzonspor iyi bir takım, yeni hocaları geldi. Biz de önce kendi elimizdeki oyunculardan hangisi sağlıklı ona bakıp yapacağımız plana odaklanacağız.”