Fenerbahçe 10 Yıl Sonra İlk Kez Başardı

ANA SAYFAHABERLER → Fenerbahçe 10 Yıl Sonra İlk Kez Başardı

Fenerbahçe 10 Yıl Sonra İlk Kez Başardı

Fenerbahçe 10 Yıl Sonra İlk Kez Başardı

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Medipol Başakşehir’i mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar üstün bir oyun sergileyen sarı lacivertlilere, şampiyonluğu Michy Batshuayi’nin 1’inci ve 29’uncu dakikalarda attığı 2 gol getirdi.

Fenerbahçe böylece son 8 yıldaki kupa kazanamama serisini sonlandırmış oldu. 2022/23 Ziraat Türkiye Kupası ayrıca, Başkan Ali Koç döneminin ilk kupası olarak da kayıtlara geçti.

Toplamda 7. Şampiyonluk

Medipol Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek Türkiye Kupası tarihindeki 7. Şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe, 2012/13 sezonunun ardından ilk kez zafere ulaştı.

2012/13 sezonunda Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda Trabzonspor’u mağlup ederek Aykut Kocaman önderliğinde Türkiye Kupası’nı müzesine götüren sarı lacivertliler, o günden bugüne 2 kez daha final oynamış ancak rakiplerine mağlup olmaktan kurtulamamıştı.

2015/16 sezonunda Antalya’da oynanan finalde ezeli rakibi Galatasaray’a 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, 2017/18 sezonunda ise şu anda Galatasaray’ın başında bulunan Okan Buruk’un çalıştırdığı Akhisar Belediyespor’a 3-2 yenilmiş ve kupa hayallerine kavuşamamıştı.

2017/18 sezonundan sonra Ziraat Türkiye Kupası’nda finale çıkmak için 5 yıl bekleyen Fenerbahçe, bu sezon hedefine ulaştı.

Namağlup Şampiyon

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’na 5. turdan itibaren başlayan Fenerbahçe’nin ilk rakibi İstanbulspor olmuştu.

Kupanın statüsü gereği sarı siyahlı rakibini evinde ağırlayan Fenerbahçe, Joshua King ve Michy Batshuayi’nin (2) golleriyle İstanbulspor’u 3-1’lik skorla elemişti. Maçta 1 gol atıp 2 asist yapan Joshua King, karşılaşmaya damga vurmuştu.

Fenerbahçe, son 16 turunda Spor Toto 1. Lig ekibi Çaykur Rizespor’u Miha Zajc ve Enner Valencia’nın golleriyle 2-1 geçerek çeyrek finalde Yukatel Kayserispor’un rakibi olmuştu.

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’nin oynadığı en gollü maç olan çeyrek final müsabakası, ev sahibi ekibin 4-1’lik üstünlüğüyle bitmişti. Fenerbahçe’nin gollerini Emre Mor (2), Serdar Dursun ve Arda Güler kaydetmişti.

Yarı finalde Demir Grup Sivasspor ile eşleşen Fenerbahçe, rakibiyle deplasmanda 0-0 berabere kalarak turu ikinci maça bırakmıştı. Kendi evinde etkili bir performansla Rıza Çalımbay’ın öğrencilerini 3-0 mağlup eden sarı lacivertlilerde goller; Ferdi Kadıoğlu, Michy Batshuayi ve Joshua King’den gelmişti.

Böylece namağlup olarak finale çıkan Fenerbahçe, Medipol Başakşehir’i de 2-0 yenerek kupaya ulaştı.