Fatih Terim: "Yükseklerde Hava Soğuk"

ANA SAYFAHABERLER → Fatih Terim: "Yükseklerde Hava Soğuk"

Fatih Terim: "Yükseklerde Hava Soğuk"

Fatih Terim:

Geçtiğimiz günlerde Monaco Prensliği tarafından her yıl dünyanın en seçkin futbol insanlarına verilen Golden Foot ödülünün sahibi olan Galatasaray ve Türkiye Futbol Milli Takımı’nın eski teknik direktörü Fatih Terim, TRT Spor’a açıklamalarda bulundu.

Aldığı ödülün kendisini çok memnun ettiğini ifade eden Terim, geleceğine dair önemli ifadeler kullandı.

İşte Fatih Terim’in röportajından satır başları…

“Gösterilen Saygı Beni Etkiledi”

Fatih Terim, röportajın başında uluslararası arenada yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi:

"Biz kendi aramızda devamlı oynarız, yeneriz yeniliriz ama Avrupa ve dünya çok önemli. Özellikle İtalya ve UEFA Kupası'ndan sonra doğal olarak her tarafta daha tanınır, daha bilinir oluyorsunuz. Burada beni en çok etkileyen gösterilen saygı."

Kariyerinde uluslararası alandaki kilometre taşının UEFA Kupası olduğunu belirten Terim, Milan ve Fiorentina’da çalıştığı dönemlerin de kendisini yukarıya taşıdığını anlattı. Galatasaray ile 2000 yılında kazandığı UEFA Kupası’nın milat olduğunu söyleyen Fatih Terim, “UEFA şampiyonluğu bir Türk takımının, bir Türk antrenörünün ilk kez yaptığı bir şey. O bizim için bir milat olarak söylenebilir. Daha sonra Fiorentina ve Milan’da olan başarılarımız bizi çok daha da yukarı çekti." diye konuştu.

“Dinlenmeye İhtiyacım Varmış”

Son olarak Galatasaray’ı çalıştıran Fatih Terim, sarı kırmızılı kulüpten ayrıldıktan sonra dinlenmeye çekildiğini söyledi:

"Dinlenmeye ihtiyacım varmış. Neredeyse bıraktığımın 15'inci 20'nci gününde teklifler aldım oradan bu zamana hayır dememin sebebi dinlenmeye ihtiyacım varmış. İlk kez, bir senedir dolu dolu dinleniyorum. Yükseklerde hava daha soğuk tabii. Oralara dikkatli gitmek, hazırlıklı olmak lazım yoksa üşürsünüz.”

Kariyeri boyunca kendisinden beklentilerin yüksek olduğunu ifade eden Terim, “Çalıştığımız tüm takımlarda beklentiyi kendimiz yukarı çektiğimiz için beklentiler benden hep çok oldu. Arkadaşlarımla kupalarla bir resim çektiriyoruz. O arada kaybettiğimiz şampiyonluklar, ikincilikler yan yana koyduğumuzda neler başarmışız onu anlıyoruz.” dedi.

Yaptığı işlerde hep en iyisini istediğinin altını çizen Fatih Terim, bunun fedakarlık gerektirdiğini de ifade etti. Fatih Terim ek olarak, “doğru teklif ve doğru proje olursa düşünüyorum bazı şeyler, bakalım neye karar vereceğiz” sözleriyle gelecekte sahaya dönebileceğinin sinyalini de verdi.

69 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı sözlerinin devamında kendisinin zaman zaman farklı bir imajla yansıtıldığını da anlattı:

"Ekranın önünde benim bir ara bağırırken resmim vardı. Beni hiç görüyor musunuz bağırırken? Ama o imaj sizi öyle yapıyor. Zamanın dönüşümünü yakalayamayan hiçbir insan başarılı olamaz. Doğru değişiklikler hem insana hem yaptığı şeye iyi gelir."

“Kasım-Aralık Ayları Tartışılmalı”

Arjantin’in şampiyonluğuyla sona eren 2022 FIFA Dünya Kupası ile ilgili görüşlerini anlatan Fatih Terim, gelecek günlerde dünya kamuoyunun Kasım-Aralık fikstüründeki Dünya Kupası hakkında tartışılması gerektiğine inandığından bahsetti:

"Dünya Kupası için bundan sonra Kasım-Aralık aylarının tartışılması gerekir. Ben inanıyorum ki dünya bunu tartışacaktır. Haziran'da futbolcular, mental ve fizik olarak yorgun bir şekilde şampiyonalara gidiyorlar. O yüzden yeni şeyler söylemeliyiz artık."

Terim ayrıca Dünya Kupası’na ilişkin görüşlerini ifade ederken Messi hayranlığına da değindi. Arjantinli yıldızın herkesten farklı özellikleri olduğunun altını çizen Fatih Terim, "Messi sahadayken istediği an yapamayacağı şey yok. Bir hücumcudan daha çabuk, bir atak oyuncusunda olmayan tekniğe sahip, bir orta sahadan daha zeki. Paslarının üç adım sonrasını düşünebilen, istediğinde kafayla herkesin üstünden vurabilen bir adam. Sahada çok lider bir oyuncu. Bakışıyla konuşmasıyla yönlendiriyor. Zaten lider olmayan kimse buralarda olamaz" sözlerini kullandı.

“Türk Milleti Gördüğüne İnanır”

Dünya Kupası’ndaki hakem uygulamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunurken Süper Lig’deki duruma da değinen Fatih Terim, Türkiye Futbol Direktörü olduğu zamanlarda önerdiklerinin dünya futbolunda uygulanmaya başladığını hatırlattı.

Dünya Kupası’nda oldukça dikkat çeken “uzatma” uygulamasını işaret eden deneyimli teknik direktör, ayrıca Türkiye’de hakemi aldatan oyuncuların ifşa edilmesi gerektiğinden bahsetti:

“Görsel yayınlar çok önemli tüm dünyada ama bizde daha da önemli çünkü Türk milleti gördüğüne inanır. Haftanın oyuncusu, teknik direktörü... haftanın aldatanını da seçelim. Hepimiz iğneyi de çuvaldızı da batıralım.”

Fatih Terim, teknik direktörlerin sürekli olarak baskıyla yaşadıklarını ifade ettiği röportajının son bölümünde ise ilerleyen günlerde geleceğiyle ilgili kararını kamuoyuyla paylaşacağını duyurdu:

"Hikaye bitmez. En azından ben bitti demeden bitmez. Tabii benim yerime düşünenler var... Benim hayatım futbol, kendim en iyi yaptığım iş olarak bunu biliyorum. Yakın bir zamanda gereğini söylerim herkes de ne yapacağımızı anlar."