Fatih Terim Golden Foot Efsaneler Ödülünü Aldı

ANA SAYFAHABERLER → Fatih Terim Golden Foot Efsaneler Ödülünü Aldı

Fatih Terim Golden Foot Efsaneler Ödülünü Aldı

Fatih Terim Golden Foot Efsaneler Ödülünü Aldı

Fatih Terim, Monako Prensliği tarafından düzenlenen Golden Foot Legends (Altın Ayak Efsaneler) ödülünü alarak adını efsaneler arasına yazdırdı.

Galatasaray ile 1 UEFA Kupası ve 8 Süper Lig şampiyonluğu bulunan, A Milli Futbol Takımı ile Euro 2008'de yarı final oynayan Terim, Altın Ayak Efsaneler Ödülü’nü alan ilk Türk teknik direktör oldu.

2003 yılından bu yana sadece dünya futboluna katkı sağlayan isimlere verilen bu ödülü, bu sene Fatih Terim’e ek olarak Arjantinli Sebastian Veron ile İspanyol Emilio Butragueno de aldı. Golden Foot ödülünün jürisi ise uluslararası gazetecilerden oluşuyor.

"Hatırlanmak, Güzel Anılmak Çok Güzel"

Ödül törenine eşi Fulya Terim ve kızı Merve Çetin Terim ile katılan Fatih Terim, “Şık bir gece. Hatırlanmak, güzel anılmak, saygı duyulması, bunlar çok güzel duygular. Ekonomik boyutu ne olursa olsun işin manevi kısmı her şeyin önünde. Onun için ne kazanırsanız kazanın, buradaki kazandıklarınızın size dönüşünü görmek bence insanı en çok mutlu eden şey.” ifadelerini kullandı.

Monako Krallığı’nın denize bakan kısmında bulunan ve The Champions Promenade ismini taşıyan bu yolda Abedi Pele, Ronaldo, Ronaldinho, Roberto Baggio, Zlatan Ibrahimović, Didier Drogba, Francesco Totti , Roberto Carlos, Alessandro Del Piero, Pavel Nedvěd, Zinedine Zidane, Ryan Giggs, Andriy Shevchenko, Andres Inisesta, Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah gibi yıldızların ayak izleri bulunuyor.

2022 Altın Ayak Ödülü’nü kazanan futbolcu ise Barcelona’nın Polonyalı santrforu Robert Lewandowski oldu.