Fatih Karagümrük Yine 4 Golle Kazandı

ANA SAYFAHABERLER → Fatih Karagümrük Yine 4 Golle Kazandı

Fatih Karagümrük Yine 4 Golle Kazandı

Fatih Karagümrük Yine 4 Golle Kazandı

Yukatel Kayserispor ve VavaCars Fatih Karagümrük, Spor Toto Süper Lig’in 17.haftasında Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Henüz 35.saniyede Levent Mercan’ın attığı golle rakibi karşısında 1-0 öne geçen VavaCars Fatih Karagümrük, 12.dakikada Mbaye Diagne ile skoru 2-0’a getirdi ve ilk yarıyı bu skorla önde kapattı.

İkinci yarıya 3 oyuncu değiştirerek başlayan Yukatel Kayserispor, buna karşın yine devrenin başında kalesinde gol gördü. Shukurov’un attığı golle 3-0 öne geçen VavaCars Fatih Karagümrük, bu sezon Süper Lig’de 7.kez bir maçta 3+ gol atmış oldu.

Karşılaşmanın devamında Yukatel Kayserispor, Bernard Mensah’ın penaltıdan attığı golle farkı azaltsa da 63. dakikada Mbaye Diagne farkı tekrar 3’e çıkardı ve ceza sahası dışından yaptığı vuruşla skoru 4-1’e getirdi.

İlhan Parlak’ın 72.dakikada Yukatel Kayserispor lehine attığı gol ise maçın skorunu belirledi. 4-2 biten bu maçın ardından VavaCars Fatih Karagümrük puanını 19’a yükseltirken Yukatel Kayserispor ise 23 puanda kaldı.

“Bireysel Hatalar Damga Vurdu”

Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, maçın ardından yaptığı açıklamalarda yapılan bireysel hataların altını çizdi:

“Golü çok erken yedik. Tam toparlamaya çalışırken Cardozo ile arka direkte bir pozisyonumuz var, onun dönüşünde tekrar ikinci golü yedik. Yani bugün maça damga vuran olaylar biraz bireysel hatalar oldu maalesef.”

Çağdaş Atan, mağlubiyete rağmen oyuncularının mücadelesinden memnun olduğunu söylerken, “Oyuncularımız 16 haftadır her maçta hemen hemen istediğimiz her şeyi yaptılar. Bugün belki de kötü oynama haklarını kullandılar. Çok basit goller yedik. Tam yakaladık, yakalayacağız derken pozisyonlara girerken farkı açan golleri yedik. Ancak devam edeceğiz, 4 gün sonra bir maçımız daha var. Oyuncularımızla içerde de konuştuk, bu kazalar olur.” şeklinde konuştu.

“Devamlılık Açısından Önemliydi.”

VavaCars Fatih Karagümrük tarafındaysa teknik direktör Andrea Pirlo, maç sonrasında alınan galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İtalyan teknik direktör, “Trabzonspor sonrası bizim için devamlılık açısından önemli bir galibiyet oldu. Zor bir sahada, zor bir takıma karşı oynadık. Burada 4 gollü galibiyet önemli. İki tane golü kötü yedik diyebilirim. Biri duran toptandı ki kendimizi bu konuda daha da geliştirip konsantrasyonu arttırmamız lazım.” diye konuştu.

Takımın son haftalarda yükselen form grafiğine ilişkin soruyu Antalya kampını işaret ederek yanıtlayan Pirlo, “Oyuncularımız Antalya kampında çalışma düzenimize iyice adapte oldular. Daha iyi bir ruh hali, pozitif bir ortam oluşturdular. Bundan sonra da sonuçlar gelmeye başladı. Ancak bu yetmez. Üstüne daha çok koyup daha fazla puanlar almamız gerekiyor çünkü hedefimiz yükseklerde.” dedi.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Andrea Pirlo’nun ekibi VavaCars Fatih Karagümrük’ün 4-2’lik galibiyetine attığı 2 gol ile katkı sunan Mbaye Diagne, bu sezon Spor Toto Süper Lig’deki gol sayısını 9’a çıkarttı.

Mbaye Diagne, VavaCars Fatih Karagümrük formasıyla ilk kez bir maçta 2 gol birden attı.