Fatih Karagümrük – İstanbulspor Maç Önü Notları

ANA SAYFAHABERLER → Fatih Karagümrük – İstanbulspor Maç Önü Notları

Fatih Karagümrük – İstanbulspor Maç Önü Notları

Fatih Karagümrük – İstanbulspor Maç Önü Notları

Süper Lig’in 8’inci haftası VavaCars Fatih Karagümrük ile İstanbulspor arasında oynanacak karşılaşmayla tamamlanacak.

İki İstanbul temsilcisi bu akşam (3 Ekim 2022) saatler 20:00’ı gösterdiğinde Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya gelecekler.

Mücadelede orta hakem olarak Ali Şansalan görev yapacak.

Sakat ve Cezalıların Durumu

Karşılaşma öncesinde VavaCars Fatih Karagümrük’te 2 oyuncunun maç kadrosunda olmayacağı biliniyor. Buna göre teknik direktör Andrea Pirlo, İstanbulspor karşısında sakatlığı süren Efe Tatlı’dan ve kırmızı kart cezalısı Shukurov’dan yararlanamayacak.

Diğer taraftan İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz ise Eslem Öztürk’ü sakatlığı sebebiyle kullanamayacak.

İki teknik direktör de maç öncesinde başka bir gelişme olmaması halinde diğer tüm oyuncularından yararlanabilecekler.

İstanbul Temsilcileri Arasında 1 Puan Var

Süper Lig’de geride kalan 7 haftalık bölümde 1’er maçlarını bay geçen iki İstanbul temsilcisinden İstanbulspor, bu süreci 1 galibiyet 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle tamamladı.

Uzun bir aradan sonra Süper Lig’e yükselen Osman Zeki Korkmaz’ın ekibi, sezonun ilk 3 haftasında üst üste 3 mağlubiyet almasına karşın oynanan son 3 maçta ise rakiplerine yenilmedi. İstanbulspor, 3 maçlık namağlup serisinde Corendon Alanyaspor’u 1-0 ile geçerken Demir Grup Sivasspor ile 1-1, Beşiktaş ile ise 2-2 berabere kaldı.

Öte yandan ilk 6 maçını 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle geride bırakan VavaCars Fatih Karagümrük ise ligdeki tek galibiyetini 3’üncü haftada MKE Ankaragücü karşısında 4-1’lik skorla aldı.

Tüm bu sonuçlara ek olarak her iki takımın da bu sezonki duran top performansları dikkat çekiciydi. Bu sezon kaydettiği golün 6’sını duran toplardan bulan Andrea Pirlo’nun öğrencileri, Süper Lig’de şu ana kadar serbest vuruştan en çok gol bulan (2) takımı ağırlayacak.

İki Takım Arasındaki Rekabette Beraberlikler Dikkat Çekti

İstanbulspor Süper Lig'de Sivasspor'a konuk olacak

İstanbul’un iki temsilcisi VavaCars Fatih Karagümrük ve İstanbulspor, büyük çoğunluğu Spor Toto 1. Lig’de olmak üzere 1958 yılından beri birbirlerine toplamda 28 kez rakip oldular.

İki takım arasındaki maçlarda alınan toplam sonuçlara bakıldığında VavaCars Fatih Karagümrük’ün rakibini 9 kez mağlup ettiği ve iki rekabette üstün olduğu görüldü.

Buna karşın İstanbulspor ise Karagümrük temsilcisi karşısında sahadan 7 kere galip ayrıldı.

VavaCars Fatih Karagümrük ve İstanbulspor arasında oynanan 12 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

İki ekip resmi maçlarda son olarak 28 Haziran 2020 tarihinde Spor Toto 1. Lig’de karşılaşmışlardı. O mücadeleyi 1-0 kazanan VavaCars Fatih Karagümrük, oynanan son 5 maçta ise İstanbulspor’a sadece 29 Kasım 2019’da 4-0’lık skorla mağlup oldu.

Karagümrük ekibi buna ek olarak 5 maçlık süreçte 3 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

Dikkat Çeken Oyuncular

Ev sahibi VavaCars Fatih Karagümrük’te forvet oyuncuları Fabio Borini ve Mbaye Diagne, attıkları 3’er golle takımlarının skor yükünü üstlendi. Bu isimlere yaptığı 4 asistle destek veren Caner Erkin de Andrea Pirlo için ne denli önemli olduğunu kanıtladı.

İstanbulspor’da ise Valon Ethemi, geçtiğimiz sezon Spor Toto 1. Lig’de sürdürdüğü performansını Süper Lig’e de taşımış gözüküyor. Oyuncu şu ana kadar attığı 2 golle, takımının ligdeki en golcü ismi konumunda bulunuyor.