Fatih Karagümrük Finali 3 Golle Yaptı

ANA SAYFAHABERLER → Fatih Karagümrük Finali 3 Golle Yaptı

Fatih Karagümrük Finali 3 Golle Yaptı

Fatih Karagümrük Finali 3 Golle Yaptı

Spor Toto Süper Lig’in 38’inci ve son haftasında VavaCars Fatih Karagümrük, Nef Stadyumu’nda çıktığı karşılaşmada Kasımpaşa’yı ağırladı.

Rakibini Saba Lobjanidze ve Mbaye Diagne’nin (2) golleriyle 3-0 mağlup eden Karagümrük temsilcisi, sezonu 51 puanla bitirdi.

Kasımpaşa ise aldığı bu mağlubiyetle ligi 43 puanla tamamladı.

“Güzel Bir Lig Finali Oldu”

VavaCars Fatih Karagümrük'te teknik sorumlu Burak Kaymak, 3-0’lık galibiyetin ardından değerlendirmelerde bulundu.

Maça, ligi 7. sırada bitirme hedefiyle çıktıklarını belirten Kaymak, "Bugün 3 puanı 3 golle aldık. Bizim için güzel bir lig finali oldu. Önümüzdeki sezon hedefimiz ilk 6 içinde yer alabilmek. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Sezonun büyük bölümünde takımın başında yer alan İtalyan çalıştırıcı Andrea Pirlo’ya teşekkür eden Burak Kaymak, “Pirlo hocamıza ve ekibine çok teşekkür ederim. Onlardan çok şey öğrendik. Her zaman yanımızda olan başkanımıza, yönetimimize, bütün çalışanlarımıza teşekkür ederim." ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

“Duruş Sergilemek Önceliğimizdi”

Maç sonu basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş ise, VavaCars Fatih Karagümrük karşısına bir duruş sergilemek için çıktıklarını ifade etti:

"Buraya gelirken ligin son haftasında bir duruş sergilemek ve son haftalardaki güçlü oyunu devam ettirmek önceliğimizdi. İlk yarıda çok üretken olamasak da istatistik anlamında öndeydik. 68. dakikaya kadar gol bulabilecek fırsatlar yakaladık. 2. golü yedikten sonra yine geri dönmeye çalıştık ama 3. gol maçı bitirdi.”

Takımın Corendon Alanyaspor maçı sonrasında rahatladığını söyleyen Özdeş, “Alanya'da alınan galibiyetin ardından mental anlamda rahatlama oldu. Bunun üzerine formda bir Beşiktaş'la oynamak ve 3 gün geçmeden Karagümrük ile oynamak ritmimizi bozdu. Aldığımız mağlubiyetten dolayı üzgünüm.” diye konuştu.

Bu sezon Kasımpaşa’nın kulüp olarak hedeflerinin altında kaldığını ifade eden deneyimli çalıştırıcı, “Bu yıl sıralama olarak hedefimizi gerçekleştiremedik. Kasımpaşa'nın hedefi hiçbir zaman ligde kalmak olmamalı. Benim dönemlerimde hiç böyle olmadı. Üreten, fark oluşturan bir takım olmak istiyoruz. Yasin bu sezonun kazancı oldu. Taylan ve Berat da aynı şekilde. Gelecek yıl kulübün vizyonuna uygun oyuncularla kalite sunmaya devam etmek istiyoruz. Umuyorum gelecek sezon doğru bir planlamayla iddialı bir Kasımpaşa olacak." diyerek gelecek sezon öncesinde iddiasını ortaya koydu.

Kemal Özdeş ayrıca, "Kontratı biten iskelet bir kadro var. Bu oyuncularla görüştükten sonra ihtiyaç belirlenecek. İkinci yarıda kiralık oyuncular geldi, onlar gidecek. Kalmasını istediklerimiz var. İhtiyacımıza göre, kulübümüzün vizyonuna uygun oyuncuları almak istiyoruz. Umarım bunu gerçekleştiririz. Bu durum 10 güne netlik kazanır." sözleriyle gelecek planlarına ilişkin de bilgi verdi.

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Mbaye Diagne, Spor Toto Süper Lig’deki en etkileyici sezonlarından birini geride bıraktı.

Kasımpaşa karşısında attığı 2 golle VavaCars Fatih Karagümrük formasıyla bu sezonki gol sayısını 23’e çıkaran Diagne hem takımının bu maçtaki galibiyetinde hem de ligdeki konumunda önemli bir pay sahibi oldu.