Fas Ronaldo ve Portekiz'i Kupadan Eledi

ANA SAYFAHABERLER → Fas Ronaldo ve Portekiz'i Kupadan Eledi

Fas Ronaldo ve Portekiz'i Kupadan Eledi

Fas Ronaldo ve Portekiz'i Kupadan Eledi

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final aşamasında ikinci gün Fas – Portekiz maçıyla başladı. Bir önceki turda, turnuvanın favorilerinden İspanya’yı elemeyi başaran Fas, güçlü kadrosuyla dikkat çeken Portekiz karşısına çıktı.

Dakika 42’de Youssef En-Nesyri’nin attığı golle 1-0 öne geçen Fas, karşılaşmanın son düdüğüne kadar skor üstünlüğünü korudu.

Portekiz’de tıpkı İsviçre’ye karşı olduğu gibi maça yine yedek kulübesinde başlayan Cristiano Ronaldo, 51’de oyuna dahil olsa da beklentileri karşılamayı başaramadı.

Fas, Dünya Kupası tarihinde yarı finale ulaşmayı başaran ilk Afrika temsilcisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Portekiz ise 37 yaşındaki Cristiano Ronaldo’nun belki de son turnuvasında çeyrek finalde elendi.

“Oyunumuzu Tam Anlamıyla Gösteremedik”

Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos, Fas karşısındaki 1-0’lık mağlubiyetin ardından açıklamalarda bulundu.

Özellikle karşılaşmanın ilk bölümünde zorluk çektiklerini belirten Fernando Santos, oyun planlarını sahaya istedikleri gibi yansıtamadıklarını söyledi. Portekiz Teknik Direktörü Santos, “İlk bölümde çok zorlandık. Oyuna dahil olmamız uzun sürdü. Oyuncular bunu istedi ama olmadı. Çok istiyorlardı, kendilerine çok güveniyorlardı ama gerçek şu ki oyunumuzu tam anlamıyla gösteremedik. Birkaç gol pozisyonu yakaladık ama başaramadık.” diye konuştu.

İstifa edeceği iddialarıyla ilgili de konuşan Fernando Santos, böyle bir şeyin söz konusu bile olmadığını vurgulayarak, “İstifa etmem söz konusu değil. 2014’ten beri buradayım. Gidebildiğimiz kadar ileri gidemediğimizi düşünürsem ancak o zaman ederim. Çok kaliteli bir takımımız var.” dedi.

“Arjantinli Hakem Kabul Edilemez”

Portekizli futbolcular Bruno Fernandes ve Pepe’nin maç sonu gündeminde ise maçın Arjantinli hakemi Facundo Raúl Tello Figueroa vardı. Tecrübeli oyuncu Pepe, maçın hakemiyle ilgili olarak, “Dün yaşananlardan ve bugün hakemden gördüklerimden sonra Arjantin'e şampiyonluğu verebilirler.” sözlerini kullandı ve tepkisini dile getirdi.

Bruno Fernandes ise tıpkı Pepe gibi bu maça Arjantinli bir hakemin verilmesini “kabul edilemez” olarak nitelendirdi:

“Kupayı Arjantin’e verecekler mi bilmiyorum. Umurumda da değil, sadece düşündüğüm şeyleri söyleyeceğim. Bu maçta Arjantinli bir hakemin olması kabul edilemez, en hafif tabirle garip.”

Öte yandan Portekiz milli takımının süper yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo ise maçın son düdüğüyle birlikte soyunma odasının yolunu tuttu. Koridorlarda gözyaşlarına hakim olamayan Ronaldo, büyük üzüntü yaşadı.

“Afrika İçin Tarih Yazmamız Gerek Dedim”

Tarihinde ilk kez Dünya Kupası’nda yarı finale yükselen ve bu anlamda Afrika kıtası adına da bir ilki başaran Fas’ta teknik direktör Walid Regragui, "Maçtan önce oyunculara Afrika için tarih yazmamız gerektiğini söyledim.” diyerek duygularını paylaştı.

Maç öncesinde ve turnuva boyunca kendilerinin yeteneklerinden şüphe edenlerin olduğunu söyleyen Walid Regragui, Dünya Kupası için hedeflerinin bitmediği mesajını verdi:

"Bizden ve yeteneklerimizden şüphe ettiler. Ancak size tarih yazacağımızı söylemiştim. Sakat futbolcularımız var. Mesela kaptanımız Romain Saiss. Büyük fedakârlık yaptı. Bütün futbolcular yaptı. Dünya Kupası'nda daha yapacak işlerimiz var."

Karşılaşmada Dikkat Çeken Performanslar

Fas’ın Portekiz’i 1-0 mağlup ederek Katar 2022 FIFA Dünya Kupası yarı finaline ulaştığı maçta performansıyla en dikkat çeken isimlerin başında, attığı golle bu başarının mimarı olan Youssef En-Nesyri geldi.

İlk yarıda girdiği pozisyonda hava topu hakimiyetini çok iyi kullanan Faslı forvet, topu ağlarla buluşturdu ve ülkesini yarı finale taşıdı.

Youssef En-Nesyri’ye ek olarak Fas kalecisi Bounou da kritik anlarda kalesini gole kapatarak galibiyette etkili oldu.