Fabio Borini: “Pirlo Tüm Takıma Güven Veriyor”

ANA SAYFAHABERLER → Fabio Borini: “Pirlo Tüm Takıma Güven Veriyor”

Fabio Borini: “Pirlo Tüm Takıma Güven Veriyor”

Fabio Borini: “Pirlo Tüm Takıma Güven Veriyor”

VavaCars Fatih Karagümrük’ün İtalyan forveti Fabio Borini, Türkiye’deki kariyeri ve takımın durumuna dair önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Fabio Borini’nin açıklamalarından öne çıkanlar:

 

“Pirlo Tüm Takıma Güven Veriyor”

Teknik direktör Andrea Pirlo yönetiminde Süper Lig’in en fazla gol atan üçüncü takımı olan VavaCars Fatih Karagümrük’ün skora en fazla katkı yapan ismi Borini, hücum performanslarında Pirlo’nun büyük bir payı olduğunu söyledi.

32 yaşındaki deneyimli forvet, "Yaşınız ilerlediğinde daha az değil, daha doğru koşarsınız. Bunda Andrea Pirlo'nun büyük payı var. Andrea, bana ve tüm takıma güven veriyor. Defansif görevlerimi düşürerek daha fazla ilerde kalmamı sağladı." diyerek teknik direktörünü övdü.

“Türkiye’de İtalya’ya Büyük İlgi Var”

Türkiye’de İtalyan kültürüne ve İtalyan futboluna büyük bir ilgi olduğunu söyleyen Borini, Şampiyonlar Ligi finali için de beklentilerini sıraladı:

"Türkiye'de İtalya'ya büyük bir ilgi var. Şampiyonlar Ligi finali için bir İtalyan takımı buraya geldiğinde çok sıcak karşılanacak. Eminim ki Türk taraftarlar, finalde İtalyan takımını destekleyecek. Maç için buraya gelecek kişilere tek bir tavsiyem var: Acele etmeyin, şehir çok büyük ve trafikle baş edemezsiniz.”

 Premier League’in Sırrı

Kariyerinde Chelsea, Swansea, Liverpool ve Sunderland gibi takımların formasını giyen Fabio Borini; İngiltere Premier League’in dünya futbolunda öne çıkmasının nedenlerini anlattı.

Yayın gelirlerinden bahseden Borini, "Premier League'in sırrı, TV yayın gelirlerininin çok adil dağıtılması. Bu sayede daha küçük takımlar bile rekabetçi olabiliyor. Ayrıca hafta sonunda aynı saatte oynanan maçların sadece birinin yayınlanması, insanları futbol maçlarına gitmeye teşvik ediyor." ifadelerini kullandı.

Türk Futbolunun Seviyesini Anlattı

Bu sezon Süper Lig’de 19 gol atan İtalyan forvet, Süper Lig’e gelmeden önceki beklentilerinin tersi olduğunu söyledi.

Ligdeki fiziksel kaliteyi öven Borini, "Türkiye'ye gelirken daha düşük seviye bir futbol bekliyordum fakat hiç öyle değilmiş. Fiziksel yoğunluk o kadar fazla ki; her maçı kazanmak için çok mücadele etmeniz gerekiyor."

“Her yıl ligi kazanmak için savaşan en az 5 takım var: Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Başakşehir ve hatta Montella geldiğinden beri Adana Demirspor.” şeklinde konuştu.

“Henüz Karar Vermedim”

Bu sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Borini, gelecek planını henüz yapmadığını söyledi:

“Gelecek hakkında henüz karar vermedim. Hiçbir şeyi reddetmiyorum. Her şeye açığım. Profesyonel kararımı verirken ailemi de göz önünde bulunduracağım. Fakat eğer Türkiye’de kalırsam söz veriyorum ki daha fazla Türkçe öğreneceğim.”