FA Cup Tarihinde Bir İlk

ANA SAYFAHABERLER → FA Cup Tarihinde Bir İlk

FA Cup Tarihinde Bir İlk

FA Cup Tarihinde Bir İlk

Tarihte ilk kez 1871 yılında başlayan ve dünyanın en köklü futbol turnuvası olarak kabul edilen FA Cup’ta bu sezonki finalin adı belli oldu.

Manchester şehrinin iki ezeli rakibi Manchester United ve Manchester City, rakiplerini eleyerek finalde birbirlerine rakip oldu.

Böylece bu iki takım 152 yıllık turnuva tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve FA Cup finali ilk kez Manchester Derbisi ile taçlanmış oldu.

Manchester Derbisi’ne sahne olacak tarihi final, 3 Haziran 2023’te Wembley’de oynanacak.

Manchester United’ın Yolu

Manchester United, sezona yeni teknik direktörü Erik ten Hag ile çalkantılı bir şekilde başlamış olsa da FA Cup’ta yolunu emin adımlarla yürüdü.

Kırmızı Şeytanlar, turnuvada yarı final aşamasına gelene kadar oynadığı tüm maçları 3-1’lik skora imza atarak dikkat çekici bir istatistiğe imza attı.

Bu süreçte Everton, Reading, West Ham United ve Fulham’ı mağlup eden Manchester United, yarı finalde ise Brighton’ı penaltılar sonucunda eledi ve adını finale yazdırdı.

Manchester City’nin Yolu

Sezona Pep Guardiola önderliğinde Premier League şampiyonluğunun en büyük adaylarından biri olarak başlayan Manchester City ise FA Cup’a zorlu rakipler karşısında başladı.

İlk olarak Chelsea’yi 4-0 mağlup eden Manchester City, ardından bir başka Londra temsilcisi Arsenal’i 1-0 yendi ve Bristol City’nin rakibi oldu.

Alt lig temsilcisi karşısında 3-0’lık rahat bir galibiyet alan Pep Guardiola’nın öğrencileri, sonrasında Burnley’i 6-0 yenerek finale kadar gelinen süreçteki en farklı galibiyetini aldı.

Manchester City son olarak Sheffield United’ı 3-0 mağlup etti ve finale yükseldi.