“Eyyamcılığa Gerek Yok”

ANA SAYFAHABERLER → “Eyyamcılığa Gerek Yok”

“Eyyamcılığa Gerek Yok”

“Eyyamcılığa Gerek Yok”

Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi, takımının Atakaş Hatayspor ile 24 Ekim 2022 Pazartesi günü oynayacağı maçın öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Son günlerde Türk futbolunda artan hakem tartışmaları hakkında da görüşlerini ifade eden Başkan Çebi, özellikle Galatasaray’ın tepkileri hakkında değerlendirmeler yaptı.

“Hatay Örnek Olabilir”

Deplasmanda maçlarını oynamak için geldikleri Hatay şehrinin yapısından bahsederek sözlerine başlayan Ahmet Nur Çebi, “Anadolu, Beşiktaşlıların olduğu yer. Maçımız var. Hatay güzel, hoşgörünün olduğu bir il. Sayın valiyi de ziyaret ettik. İnsanların burada farklı etnik farklılıkları olmasına rağmen birbirlerine sarılmasını görmek güzeldi. Dünyaya örnek olabilecek bir il. Bu hoşgörünün spora da yansımasını istiyoruz. Hatay’ın hoşgörü açısından bir ders niteliği taşıyacağını buradan mesaj olarak söylemek istiyorum. Herkes birbirini her türlü haliyle kabul etmiş. Sportif faaliyetlerin sadece sahada olduğu, onun dışında taraftarların birbirini kucakladığı bir futbol, spor diliyorum.” diye konuştu.

Daha sonra hoşgörüden bahsederken “taraftarları” kastettiğini belirten Başkan Çebi, “Hakemlerle ilgili hoşgörü olmaz. Hakem hakemdir. Adalet dağıtır. Adalet dağıtamayanlara hoşgörü olmaz.” ifadelerini kullandı.

“1 Yıl Önce Söyledim”

Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi, kendisinin hakemlerle ilgili uyarıları 1 yıl öncesinden yaptığını ifade etti:

“Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in ve Erden Bey’in serzenişleri oldu. Murat Sancak Bey’in oldu. Herkesin oluyor. Ben bir yıl önce hakemleri değiştirelim dedim. Kan değişikliğinde fayda vardı. Gidenler neden geri getirildi bilmiyorum. Hakemleri değiştirelim hava değişsin demiştik. Birdenbire bu hakem arkadaşlar geri getirildi. Diğer kulüpler, ‘Belki yapılmalıydı ama sezon bitince olmalı’ dediler. Ama bunu söyleyen arkadaşların sesi çıkmadı. Şimdi herkes yandım anam diye bağırıyor. Bir başkasına yapılan yanlışa müdahale etmezseniz size de yapılır.”

“Neredeydiniz?”

Ahmet Nur Çebi, sözlerinin devamında geçmişte Beşiktaş’a karşı yapılan hakem hatalarında diğer kulüplerin ses çıkarmadığını söyledi:

“Geçmişte Beşiktaş’a yanlış kararlarla eziyet edilirken, hakkı yenilirken ses çıkarmayan kulüp başkanlarının seslerini çıkarması sözlerimi doğruluyor. Yapılan yanlışa müdahale etmezseniz size de yapılır. Şimdi onu yaşıyorlar.”

“Önümüzde Galatasaray derbisi var. Galatasaray serzenişte bulunuyor. Canları yanmıştır. Anlayabiliyorum. Ama bunun bizim maçımızda telafi edilmemesini temenni ediyorum. Her iki tarafın da hakemlerden şikayet etmediği bir maç olmasını diliyorum. Birinin canı yandı diye diğerine eyyamcılık yapıldığı bir sonuçla umarım karşılaşmayız. Eyyamcılığa gerek yok. Hakemler birisinin hatasını bir diğer maçta düzeltecekmiş gibi sahaya çıkmamalı. Umarım bunlar Galatasaray maçımıza yansımaz. TFF Başkanı umarım  benim 1-2 yıldır söylediklerime kulak verir.”