Ertuğrul Doğan Yeni Sezon Öncesi Açıklamalarda Bulundu

ANA SAYFAHABERLER → Ertuğrul Doğan Yeni Sezon Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Ertuğrul Doğan Yeni Sezon Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Ertuğrul Doğan Yeni Sezon Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, bordo mavili kulübün gündemindeki konular hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Kulübün mali yapısından futbol takımının genel durumuna kadar birçok konuda merak edilenler hakkında açıklamalarda bulunan Ertuğrul Doğan, önümüzdeki sezon zirve yarışının içinde olmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

İşte Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Yaklaşık 1 Milyar ₺”

Basın toplantısında ilk olarak Türkiye’deki futbol kulüplerinin mali yapılarındaki istikrarsızlığı vurgulayan Ertuğrul Doğan, gelecek için mali yönden daha sağlıklı organizasyonların oluşturulması gerektiğinden bahsetti.

Doğan, Trabzonspor’un mevcut durumu hakkında da bilgi verirken "Trabzonspor'un yıllık geliri 615 milyon ₺. Yıllık gideri ise 800 milyon ₺. Bunun içinde takım gideri ve personel maaşları yok. Yaklaşık 1 milyar ₺ açık var.” ifadelerini kullandı.

Bu durumda kulüpleri yönetmenin çok zor olduğunun altını çizen Trabzonspor Başkanı Doğan, göreve geldikleri ilk günden itibaren kulübe kaynak yaratmaya çalıştıklarını da belirtti.

“Uğurcan’a Sözüm Var”

Bordo mavili takımın transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Ertuğrul Doğan, takımdaki iki Yunan oyuncuyla sözleşme uzatma görüşmeleri yaptıklarını söyledi.

"Biz, Bakasetas ve Siopis'e yeni sözleşme tekliflerini üç gün önce ilettik.” diyen Başkan Doğan, “Milli takımda oldukları için henüz kampa katılmadılar. Cumartesi geldiklerinde görüşeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İsmi transfer dönemlerinde sıklıkla yurt içi ve yurt dışından farklı kulüplerle anılan Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır için de konuşan Ertuğrul Doğan, milli eldiven için şu ifadeleri kullandı:

"Uğurcan Çakır, çok önemli bir değerimiz. Ben Uğurcan'ı Türkiye'de bir kulübe satmam. Eğer Uğurcan bir gün gelir, bana Avrupa'dan ciddi bir teklif var derse ona yardımcı olacağıma dair sözüm var."

Trabzonspor Başkanı, henüz takımla kampa katılmayan Montasser Lahtimi’nin durumu hakkında da bilgi verdi. Lahtimi’nin tüm uyarılara rağmen Trabzon’a gelmediğini söyleyen Doğan, “Lahtimi, tüm uyarılarımıza rağmen Trabzon’a gelmedi. Hocamız, kamp kadrosunun dışında bıraktı. Gelişmelere göre neler yaşanacağını göreceğiz. Oyuncu, şu anda Trabzon’a dönmek istemediğini söylüyor. Son durum bu.” dedi.

Ertuğrul Doğan ayrıca, kulübün altyapı kültürünü geliştirerek devam ettirmek istediklerini belirtti:

"Trabzonspor'un bir altyapı gerçeği olduğu çok net. Ancak bunun doğru şekilde kullanılması lazım. Bizde çok önemli oyuncular, altyapıdan eksik şekilde yukarı çıktığı için takıma giremeden kayboldu."

“Arda Güler’i Tebrik Ediyorum”

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Real Madrid’e transfer olan 18 yaşındaki Fenerbahçeli milli futbolcu Arda Güler hakkında da konuştu.

Genç oyuncuyu özellikle tebrik eden Doğan, “Arda Güler'i tebrik ediyorum. Çok değerli, beyefendi, genç bir oyuncu. Ailesine, böyle bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür etmek lazım. İnşallah gittiği kulüplerde başarılı olur, hepimiz de gurur duyarız.” ifadelerini kullandı.