Erol Bilecik: “Futbolu Saha İçinde Tutalım”

ANA SAYFAHABERLER → Erol Bilecik: “Futbolu Saha İçinde Tutalım”

Erol Bilecik: “Futbolu Saha İçinde Tutalım”

Erol Bilecik: “Futbolu Saha İçinde Tutalım”

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik ve Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, FB TV'de gündemi değerlendirdi.

Son günlerde Türk futbolunda yaşanan hakem tartışmalarından, medyada kulüple ilgili yapılan haberlere kadar birçok konuda görüş bildiren iki isim, Galatasaray hakkında da konuştu.

“En Güçlü Adayların Başında Geliyoruz”

Başkan Vekili Erol Bilecik sözlerine takımın durumunu değerlendirerek başladı:

"Üst üste 3. galibiyetimizi aldık. Güzel bir hava yakalamaya çalışıyoruz. UEFA Avrupa Ligi'nde grup lideri, Türkiye Kupası'nda çeyrek finaldeyiz. Ligde şampiyonluk için en güçlü adayların başında geliyoruz. Fenerbahçe'nin DNA'sında her branşta sonuna kadar mücadele var."

Ardından Fenerbahçe’nin mücadelesini saha dışında da sürdürdüğünü belirten Erol Bilecik, "Futbol sadece sahada değil, saha dışında da oynanıyor. En fazla puan kaybı yaşayan, en fazla mağdur olan kulüplerin başında Fenerbahçe geliyor. Erken kartlar sürekli bize çıkıyor.” dedi.

Bu sezon PFDK tarafından sıkça cezalandırıldıklarının altını çizen Bilecik, “PFDK'dan toplamda 28 kez ceza yemişiz. En fazla ceza yiyen Fenerbahçe olmuş. PFDK Başkanı sanki Fenerbahçe taraftarıymış gibi bir algı yaratıldı. Sanki kendi hesabından atıyormuş gibi köpürtmeler yapıldı.” ifadelerini kullanarak bu duruma isyan etti.

“GS TV’deki Yayın Nerede?”

Konuşmasının son bölümünde Galatasaray Kulübü’nün bir süre önce açıkladığı yayın planını hatırlatan Fenerbahçe Başkan Vekili, ezeli rakiplerine seslendi:

“Galatasaray camiasına seslenmem gerekiyor. Futbolu saha içinde tutalım. GS TV'de yapılacak olan yayın nerede? Üzerinden tam 96 gün geçmiş. Sözlerinin arkasında durmaları gerekir.” diye konuştu.

"İstedikleri gibi at koşturamıyorlar. Eskiden hakemler üzerinde istedikleri baskıyı yapmaya alışmışlardı. Ortada bir gri pozisyon varsa hep Fenerbahçe aleyhine çalınması lazım gibi düşünüyorlar. Şimdi biraz daha dengeli bir ortam olunca, feryat figan oldular. Başkanımızın, Galatasaray camiasına bugün bitmeden net bir çağrısı olacak." dedi.

“Kıymaya Çalıştılar”

Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik’in ardından konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki ise dün oynanan HangiKredi Ümraniyespor maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hakemin kendilerine yönelik adaletsiz uygulamaları olduğunu söyleyen Baki, "Dün hakemin bizi ince ince ve iki pozisyonda kalın kalın doğraması sonrası anti-Fenerbahçeli herkes Fenerbahçe'nin hakkının teslim edilmesinde birleştiler.” dedi.

Fenerbahçe’nin attığı ikinci golün önce haksız biçimde ofsayt olarak değerlendirildiğini hatırlatan Selahattin Baki, şu ifadeleri kullandı:

“İkinci golümüzde ofsayttan golü iptal ettiler, VAR'dan döndü. Hakemin gözü önünde Batshuayi'ye yapılan bir faul vardı. Hakem burada golü verdi. Bizi son derece derin etkileyebilecek bir hata VAR'dan döndü. Buna rağmen her zamanki güruh Fenerbahçe aleyhine bir algı yaratmaya çalıştılar.”

Son dönemde basında yer alan “Jorge Jesus ile Ali Koç arasında gerginlik var” iddiaları hakkında da konuşan Selahattin Baki, bunları kesin bir dille yalanladı:

"Dünya Kupası dönüşünde ufak bir düşüş yaşadık. Son zamanlarda maçları kazanarak da ivmeyi tekrar yakalıyoruz. Başkanımız ve hocamız arasında hiçbir problem yok. Buna da açıklık getirelim."

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi, son olarak Vincent Aboubakar’ın Fenerbahçe hakkındaki açıklamalarına dair görüşlerini paylaştı.

Baki, "Rakibimizin bir oyuncusuna ‘doğru söylemiyor’ demek istemem. Ancak Aboubakar için Fenerbahçe olarak bir temasımız olmadı. Olsa olsa Fenerbahçe adını kullanan bir menajer kendisine ulaşmış olabilir.” ifadelerini kullandı.