Eric Bailly: “Zaha Beni Galatasaray’a Getirmeye Çalıştı”

ANA SAYFAHABERLER → Eric Bailly: “Zaha Beni Galatasaray’a Getirmeye Çalıştı”

Eric Bailly: “Zaha Beni Galatasaray’a Getirmeye Çalıştı”

Eric Bailly: “Zaha Beni Galatasaray’a Getirmeye Çalıştı”

Beşiktaş’ın Manchester United’dan kadrosuna kattığı Fildişi Sahilli stoperi Eric Bailly, bugün siyah beyazlı takımda ilk açıklamalarını yaptı.

Türkiye’ye geliş sürecinden Fildişi Sahilli efsanelere kadar birçok konuya değinen Eric Bailly’nin açıklamalarından öne çıkanlar:

 “Futbol Tutkum Ailemden Geliyor”

Sözlerine özgeçmişinden bahsederek başlayan Eric Bailly, küçüklüğünde ülkesinin efsanelerini izleyerek onlardan ilham aldığını söyledi.

29 yaşındaki stoper, “Buraya geldiğim için iyi hissediyorum. Beşiktaş’a geldim ve İstanbul’dayım. Şimdi iyi bir başlangıç yapmam gerek. Futbol tutkum ailemden geliyor. Ben çocukken babam tam anlamıyla bir futbol aşığıydı. Didier Drogba, Kolo Touré, Yaya Touré ve Didier Zokora gibi futbolcuları izleyerek büyüdüm. Onları izlemek bana profesyonel bir futbolcu olmam için ilham verdi.” şeklinde konuştu.

“Zaha Beni Galatasaray’a Getirmeye Çalıştı”

Türkiye’ye gelmeden önce birçok isimden fikir aldığını söyleyen Eric Bailly, Galatasaray’ın yeni transferi Wilfried Zaha’nın kendisini Galatasaray’a transfer ettirmek istediğini söyledi:

“Buraya gelmeden önce Zaha’yla konuştum. Onun Galatasaray’a gittiğini biliyordum, o da beni Galatasaray’a getirmek istiyordu. Şenol Güneş’le Trabzonspor’da beraber çalışan Zokora’yla daha çok konuştum. Bana Şenol Güneş hakkında çok güzel şeyler söyledi. Daha sonra Şenol Güneş’le konuştuğumda da güven duydum. Bu yüzden burayı tercih ettim. Onun hakkında hep iyi şeyler duydum.”

“Her Maça Kazanmak İçin Çıkacağız”

Beşiktaş’ın 2023/24 sezonundaki hedeflerinden bahseden Bailly, oynadıkları her maçı kazanmak istediklerini ve sezonu Süper Lig’de şampiyon tamamlayabilecek kapasitede olduklarını dile getirdi.

Eric Bailly, “Beşiktaş’a deneyimlerimi getirebilirim. Böylece takım arkadaşlarım ve teknik kadroyla birlikte önemli şeyler yapabiliriz. Bence bu sene iyi şeyler olacak, ben de iyi bir mantalite sunmak istiyorum.”

“Önümüzde Süper Lig ve UEFA Konferans Ligi var. Hepsinin önemi ayrı, her maça kazanmak için çıkacağız. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a bakınca iyi bir rekabet görüyorum. Bu sezon benim için önemli olacak. Geçen sene ligi Galatasaray kazandı, bu sene neden Beşiktaş şampiyon olmasın? Buraya kazanma mantalitesiyle geldim, şampiyon olmak ve daha fazlasını yapmak istiyorum.” şeklinde konuştu.