Erden Timur: “Zaha’da Olanları Anlatmak İstemiyorum”

ANA SAYFAHABERLER → Erden Timur: “Zaha’da Olanları Anlatmak İstemiyorum”

Erden Timur: “Zaha’da Olanları Anlatmak İstemiyorum”

Erden Timur: “Zaha’da Olanları Anlatmak İstemiyorum”

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, Galatasaray ile GKN Kargo arasında imzalanan sponsorluk anlaşması için düzenlenen törende açıklamalarda bulundu.

Sarı kırmızılı takımın güncel transfer çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yapan Erden Timur, rakip takım yöneticilerinin özellikle Wilfried Zaha transferi hakkındaki iddialarına da cevap verdi.

“Galatasaray’a Zarar Veriyoruz”

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, sözlerine yaptıkları sponsorluk anlaşmalarının önemine değinerek başladı.

"Son 2-3 haftadır sponsorlukla karşınıza geliyoruz. Başarılı bir sezon geçirdik ve şampiyon olduk.” diyen Timur, “Bu seneki amacımız bunu daha da ileriye taşımak. Güçlü iş birlikleri bizim en önemli hedefimiz." sözleriyle sarı kırmızılı kulübün hedefini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Manchester United’dan Fred transferi için İngiltere’ye gideceği iddia edilen Erden Timur, "İngiltere'den bir kargo bekliyor musunuz?" sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:

"Yavaş yavaş yeni kargolar gelebilir ama İngiltere'den değil. Birçok haber çıkıyor. Galatasaray taraftarı sürekli haber almak istiyor ama öyle bir negatif paradoks ki bu. Sürekli haber alma isteği var. Bunu anlıyorum ama hepimiz ortak bir şekilde Galatasaray'a büyük zarar veriyoruz. Maalesef bu bir döngü. İsteğimizin neye sebebiyet verdiğini bilirsek daha net davranabiliriz. Her şey teyit edilmeden ortaya konuluyor. Şunun bilinmesi lazım, Galatasaray bu işten zarar görüyor. Bu transferleri uzatıyor."

Wilfried Zaha Transferi

Rakip takım yöneticilerinin Wilfried Zaha transferine ilişkin iddiaları da basın toplantısında Erden Timur’a soruldu. Transfer modellerinde sponsorluk desteklerinin çok önemli olduğunu belirten Erden Timur, "Açıklanan rakamların içerisinde sponsorluk kısmı da var. Bir de oyuncunun kendi haklarıyla ilgili sponsorlukla anlaştığı ekstra kısımlar var ama o çok daha az bir kısmı.” dedi.

Erden Timur, konuyla ilgili açıklamalarına “samimiyet” ve “proje” vurgusu yaparak şu ifadelerle devam etti:

“Herkes, her şeyin parayla ilgili olduğunu düşünüyor. Geçtiğimiz seneki kadro veya Şampiyonlar Ligi diye söyleniyor. Tabii ki etkisi var ama geçen seneki kadromuzda Avrupa maçı bile yoktu. O insanlar projeye ikna oldu. Maaşları, çoğunun 100-150 bin € mevcut maaşında fazlaydı, bazılarının mevcut maaşından azdı. Bunların hepsi rakamlarla ortada.”

“Gerçekten herkesin bu hayattaki her şeyinin para olduğuna inanmak anlamsız. Hayatı öyle yaşamak çok zor. O zaman çevremizdeki herkes de her şeyi paraya göre karar veriyor diye düşünmemiz lazım.”

“Hayatlarında belirli paraları kazanmış insanlar… Her şey para mı hayatta? Transfer ettiğimiz insanlar, sporcu olanlar bunu anlar, öncelikle mutluluğa bakıyor. Nerede doğru proje var, ona bakıyor. Samimiyete bakıyor. İlişki kurmaya bakıyor. Hemen Şampiyonlar Ligi var deniliyor. Geçen sene Şampiyonlar Ligi yoktu. Icardi, Mertens, Zaniolo, Oliveira, Torreira da ciddi yerlerden teklif almıştı. Yine aynı şekilde Milot. Angelino, 150 bin € daha fazla maaş alıyor mevcut maaşından.”

“Bizi para için tercih eden oyuncunun takım içinde olmasını istemiyoruz. Çünkü aynı hayali kurmak bambaşka bir şey. Zaha’da da belirttiğim gibi, sponsorluklarımız olacak. Çok büyük rakamlar konuşuluyor, hiç öyle şeyler değil. Bizim rakamlarımız açıkladığımız kadar. Bazı futbolcu, başka bir kulübe gitmek ister, onunla sinerjisi daha çok tutar. Bunlar normal şeyler. Her şey paraya göre karar veriliyor düşüncesi çok yanlış.”

“Szymanski Açıklaması Doğru Değil”

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki’nin Szymanski ile ilgili iddialarıyla hakkında da konuştu.

Selahattin Baki’nin “Szymanski’yi Florya’ya getirdiler.” iddiasının doğru olmadığını belirten Timur, "Selahattin Baki'nin açıklamaları doğru bir şey değil. Kendi taraftarlarına şey yapıyorlar. Biz Zaha transferinden sonra bir şey demedik. Demeyi de doğru bulmuyoruz. Zaniolo transferinden sonra da oldu bu. Zaha'ya da başladılar, sakatlık falan diye. Szymanski, hiçbir şekilde Florya’ya gelmedi." ifadelerini kullandı.

Erden Timur, ayrıca Szymanski transferinin detaylarını da açıkladı:

“Kampta söylemiştim, Szymanski iyi bir oyuncu. 8-10 milyon bonservis de verilir. Ancak belirli bir maaş skalasının üzerine çıkınca satmak çok zor. Biz belirli bir maaş skalasının üzerine çıkamadık. Ben de yazılı belgesi de var. Ondan sonra da bitmiş. Biz Fenerbahçe’nin aldığı oyuncuya iyi, başarılı diyoruz. Daha ne yapabiliriz? Oyuncu tatilden buraya geldi, bunu biliyorum. Ancak bu rutin bir şey. Zaha’da olanları anlatmak istemiyorum. Lütfen böyle şeyleri açmasınlar. Geçen sene Zaniolo’da 3 ay sabrettim, sonra belgesiyle gösterdim. Bu gerginliği beslemek doğru değil.”

“Üst Düzey Oyuncular Almamız Gerekiyor”

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeye hazırlanan Galatasaray’ın üst düzey oyuncular transfer etmek zorunda olduğunun altını çizen Erden Timur, geçen sezon sarı kırmızılı formayı giyen Milot Rashica’yı tekrar kadrolarına katmak istediklerini belirtti.

Erden Timur ayrıca Mauro Icardi’nin gelişiyle ilgili de konuştu:

"Şampiyonlar Ligi için üst seviye oyuncular almamız gerekiyor. Milot Rashica transferinde, bizim önerdiğimiz bedelle istenilen bedel arasında hala bir makas var. Kadromuzda olmasını istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Rashica da bizi istediği için bir noktada anlaşacağız. Icardi'de önümüzdeki günlerde inşallah aramızda olacak.''

“Sattığımızda Güç Kaybedeceğiz”

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, sarı kırmızılı takımda satılması gündeme gelen oyunculara ilişkin de değerlendirmelerde bulundu:

“Satılabilecek oyuncu olarak baktığınızda Sacha Boey, Victor Nelsson, Nicolo Zaniolo, Lucas Torreira… Bunlar yüksek gelir getirebilecek oyuncular. Bir de genç Türk oyuncular var. Şu anda satmayı isteyeceğimiz bir oyuncu yok şu anda. Gelecek sezon için kadroyu öyle bir hale getirmeliyiz ki başka oyuncular da satabilelim. Çünkü bu sezon sattığımızda güç kaybedeceğiz.”

Trendyol Süper Lig’de uygulanacak yerli kuralına paralel olarak transfer stratejilerinin nasıl olacağına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Erden Timur, "Yerli oyuncularla ilgili önümüzdeki haftalarda birkaç gelişme olacak. Geçen sene eksiklerimiz vardı. Bu sene tamamen sağlam bir şekilde yapmak istiyoruz. Yerli kuralından dolayı, bunu federasyonda da dile getiriyorum. Oyuncularımıza çok ciddi teklifler geliyor. Yazık ki Türk oyuncuların Avrupa'daki önünü tıkıyoruz bu kuraldan dolayı. Onu da yinelemek isterim.” diye konuştu.

Galatasaray’ın efsane file bekçisi Fernando Muslera’nın gelecek sezon bitecek sözleşmesi ve kaleci transferiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Timur, "Günay Güvenç transferi belirli bir şekilde duyuruldu. Orada bizim bir bütçemiz var. Antep deprem şehri olduğu için ayrıca bir yardım yapıyoruz. O rakamlarla anlaştık. Bizim kiralık vereceğimiz oyuncularla ilgili anlaşma kısmını bekliyoruz." diyerek başarılı file bekçisinin transferinde son aşamaya geldiklerini belirtti.

Erden Timur, Muslera hakkındaysa "Sezon neler getirir, neler götürür onu bilemem. Muslera, Galatasaray’ın önemli efsanelerinden birisi. Yıllarca bu kulübe hizmet etmiş, çok büyük başarıların altında imzası olan çok değerli bir Galatasaraylı. Yarı Uruguaylı yarı Türk haline gelmiş ve sonuçta kaptanımız. Onun da kendi hayalleri var, sürekli konuşuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili, açıklamalarını geçtiğimiz günlerde sarı kırmızılı takımın ilgilendiği iddia edilen Uğurcan Çakır’ı değerlendirerek bitirdi:

“Uğurcan'la ilgili herhangi bir girişimimiz olmadı şu ana kadar. Olursa zaten ilk başta Trabzonspor ile görüşürüz.”