Erden Timur: “Şampiyonluk Fenerbahçe Maçına Kalmasın”

ANA SAYFAHABERLER → Erden Timur: “Şampiyonluk Fenerbahçe Maçına Kalmasın”

Erden Timur: “Şampiyonluk Fenerbahçe Maçına Kalmasın”

Erden Timur: “Şampiyonluk Fenerbahçe Maçına Kalmasın”

Galatasaray Spor Kulübü Başkanvekili Erden Timur, lige verilen aranın bitmesine kısa bir süre kala Sabah gazetesine konuştu. 

Futbol takımının lige verilen ara öncesindeki durumundan memnun olduğunu belirten Erden Timur, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a güvendiğinin altını çizdi.

“Okan Hoca Yepyeni Bir Takımı Bir Araya Getirdi”

Galatasaray’ın yaz transfer döneminde kadroda birçok değişikliğe gittiğini hatırlatan Erden Timur, teknik direktör Okan Buruk’un yeni bir takımla birlikte hızlı bir şekilde düzeni sağladığını söyledi:

"Okan Hoca yepyeni takımı bir araya getirdi, sistem oturttu ve performans aldı. Başakşehir ve Beşiktaş maçlarında gördük. Okan Hoca'nın hızlı bir şekilde takımı oyun düzenine soktuğunu düşünüyorum."

“Icardi İle İlgili Ne Olsa Polemik Oluyor”

Başkanvekili Erden Timur, Arjantinli yıldız Mauro Icardi’nin gündemden düşmediğini ve herhangi bir olayda polemik konusu olduğunu belirtti.

Kadrodaki diğer oyunculara göre Icardi'nin daha fazla gündeme geldiğini iddia eden Erden Timur, “Icardi Cumartesi günü gelecek. Icardi ile ilgili ne olsa polemik oluyor. Icardi ile aynı anda Sergio da sakatlandı ve ülkesine gitti. Icardi gidince gitti oluyor diğerleri gidince haber bile olmuyor."diye konuştu.

“Bosman Kuralı İçinde Olan Birçok Oyuncu Var”

Sarı kırmızılı ekibin transfer sürecini yürüten Timur, gündemlerinde birçok ismin olduğunu belirtirken "Bosman Kuralı" çerçevesinde bonservisi elinde olan futbolcularla birlikte sözleşmesinin bitimine 1 yıl kalan isimleri de takip ettiklerinin altını çizdi.

Erden Timur, "Bosman Kuralı içinde olan birçok oyuncu var. Onlarla süreç içinde görüşülür ama bir imza parası olayı oluyor. Biz bunu 1 yılı kalan oyuncular diye 2’ye ayırdık. Odağımız sadece Bosman’a uygun oyuncular değil çünkü onlar için de hem imza parası hem maaş rekabeti oluyor."ifadelerini kullandı.

Olimpik Lyon'un forvet oyuncusu Moussa Dembele hakkında da düşüncelerini belirten Erden Timur, "Dembele ya da x,y,z çok şey yazılır, kimseyle o denli bir görüşme yapmadık. Sezon ortasında yine çıkarlar çatışıyor. Kulüp de sezon ortasında bonservis almak istiyor. Hepsi için uzun süreçler söz konusu." diyerek sürecin uzayabileceğini belirtti.

"Yusuf Demir Konusu Türk Futbolunun Konusu”

Yaz transfer döneminin son aşamasında transfer edilen Yusuf Demir’in yerli statüsünde oynaması konusunda çaba sarf ettiklerini söyleyen Galatasaray Spor Kulübü Başkanvekili Erden Timur, bu konunun kendilerinin değil Türk futbolunun konusu olduğundan bahsetti:

"Bizim 'Yusuf Demir konusu' diye bir konumuz yok. Bu, Türk futbolunun konusu.” dedi. Aynı zamanda Yusuf’u u21 statüsü için aldıklarını belirten Erden Timur: “İsmi Yusuf değil Josef olsa 20 milyon euro bonservisle alınıyor. U21 için aldık onu. Önümüzdeki yıl statü nasıl olacak; bakıp değerlendireceğiz."

“Hocamızın Görüşü Kadronun Yeterli Olduğu Yönünde”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile iletişim halinde olduklarının da altını çizen Erden Timur, 49 yaşındaki teknik adam ile görüştüğünü ve kadronun yeterli olduğu yanıtını aldığını belirtti.

Erden Timur, "Hocamızın da görüşü kadronun yeterli olduğu yönünde. Onun görüşüne göre bakıyoruz.Son maçlarda kadro gayet iyi ilerleme kaydetti. Gençlerle de görmek lazım. Türkiye’de bugüne kadar büyük takımlar içinde 15 akademi oyuncusuna yer veren olmuş mu? Bunun için veri lazım ama teorik olarak hiç olmamış görünüyor. Kazımcan, Yusuf, Ross, Boey de genç. 19-20 oyuncudan bahsediyoruz. Bunlar da kadro derinliği anlamında önemli." dedi.

“Belki De 1 Golle Şampiyon Olacağız”

Sondan bir önceki hafta ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek sarı kırmızılı ekibin Başkanvekili Erden Timur, şampiyonluğun Fenerbahçe maçına kalmasını istemediğini ancak kaldığı takdirde ise güzel bir maç olacağını vurguladı:

"Şampiyonluğun son hafta Fenerbahçe maçına kalmasını istemem. 3-4 hafta önce biz şampiyon olalım. 1 hafta kala belki de 1 golle şampiyon olacağız. Her konuda o kadar hassas olmak gerekiyor. Kalmamasını dilerim ama kalırsa da güzel maç olur.”