Erden Timur: “Limit Son 4 Günde Arttı”

ANA SAYFAHABERLER → Erden Timur: “Limit Son 4 Günde Arttı”

Erden Timur: “Limit Son 4 Günde Arttı”

Erden Timur: “Limit Son 4 Günde Arttı”

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, sarı kırmızılı takımın akşam antrenmanından önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sarı kırmızılın transfer sürecine ilişkin merak edilen konular hakkında bilgi veren Erden Timur, özellikle harcama limitleri hakkında önemli noktalara değindi.

“Stratejimizi Değiştirdik”

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, sezon öncesi transfer stratejilerinin Suudi Arabistan faktörü sebebiyle değiştiğini söylerken, “1000’lerin üzerinde oyuncu incelendi. Suudi Arabistan olmasa amacımız, daha farklı oyuncu profillerine gitmekti. Orası çıkınca stratejimizi değiştirdik.” dedi.

Shaktar Donetsk ile sözleşmesini feshettikten sonra Galatasaray’a imza atan Tete’nin durumunu da değerlendiren Timur, “Tete transferindeki risk, ufak bir risk. Oyuncuyla olan sözleşmemizde herhangi bir tazminat oyuncudan alınacak. Galatasaray’ın ticari anlamda aldığı bir risk söz konusu değil.” diyerek herhangi bir tazminat durumunda bunu oyuncunun ödeyeceğini söyledi.

“Hepimiz Hatalar Yapıyoruz”

Rakip takım yöneticilerinin Galatasaray ve kendisi hakkındaki yorumlarını değerlendiren Erden Timur, "Hepimiz hatalar yapıyoruz. Ben her konuşmamda hatalarımı söylüyorum ama hiçbir rakip takım yöneticisinin biz hata yapıyoruz dediği olmuyor." şeklinde konuştu.

Transfer sürecinde Galatasaray’ın nasıl kaynak yarattığına ve neden son günlere kaldığına dair gelen soruları yanıtlayan Erden Timur, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sezon alınan oyuncularımızın market değeri 149.6 milyon €. Türk futbol tarihinde böyle bir şey yok. Bunları biz, imza bedelleri dahil 30 milyon € civarında aldık."

"Serbest oyunculara yönelmek zorundaydık. Harcama limiti diye bir şey var. Şampiyonlar Ligi’ne kaldığımız için limit son 4 günde arttı ve biz o transferleri yapabildik. Serbest oyuncu dediğimiz zaten yaz antrenmanına çıkmaz."

"Oyuncuların %95’inin ana konusu para değil. Bu algı yanlış. Gittiğimiz üst düzey oyuncular zaten para kazanmış oluyor. Oyuncuların çokça bulabildiği şey para, daha az bulabildiği şey huzurlu ortam, samimiyet, hedefler… Onu bulduğunu anlayınca sizi tercih ediyor."

“Artık 6 Büyük Lig Olacak”

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, amaçlarının Türk futbolunun toplam değerini büyütmek olduğunu bir kez daha vurguladı.

"Amacımız toplam ekosistemi büyütmek olmalı.” diyen Timur, “TFF ile ilk tanıştığımızda da ‘Artık 6 büyük lig olacak.’ dedim. 6 büyük lig olunca daha ucuza, çok daha genç oyuncular alırsın. Oyuncularını 2 kat daha fazla bedellere gönderirsin." şeklinde konuştu.

Erden Timur, son 2 yıldır yaptıkları transferlerle kalitenin artmasında katkıları olduğuna inandığını belirterek, "Herkesin transfer kalitesini yükselttiğimiz için çok mutluyum. İnşallah diğer kulüpler de çok daha iyi transfer yapar diye düşünmek lazım."

Sarı kırmızılı kulübün transfer dönemini büyük ölçüde kapadığını da söyleyen Timur, "Transferi çoğunlukla kapattık diyebiliriz. Bundan sonra olursa ya bir fırsat transferi olur ya da bir pozisyonu güçlendirmek için bir yerli oyuncu olur." ifadelerini kullandı.

“Bunlar Çok Değerli Oyuncular”

Galatasaray taraftarlarının yoğun tepkisiyle karşılaşan Vecino transferi hakkında da görüşlerini açıklayan Erden Timur, özellikle popülizmden kaçınacağını güçlü bir şekilde vurguladı:

"Öyle bir beklenti oluşmuş ki… Örneğin 2 yıl önce 32 yaşındaki Vecino gelecek dense çok önemli bir transfer olur. Kerem Demirbay için her taraf inler. Bunlar çok değerli oyuncular."

"Hocamızın tercihi hem 6 hem 8 oynayabildiği için Vecino’ydu. Kendisiyle ve kulübüyle anlaştık. Sonra gece Sarri, oyuncunun gelmesine onay vermedi."

"Taraftarın bu baskısı yönetimleri popülizme iter. Hayatımda yapmam. İstifa ederim, yine popülizm yapmam. Toplumsal bir zafiyettir popülizm. Tüm dünya ne çekiyorsa popülizmden çekiyor."

Kendi kadrolarının Türk futbol tarihindeki özel kadrolardan biri olduğunu iddia eden Timur, konuyla ilgili, "Türk futbol tarihinin en ‘iyi’ kadrosu diyemem ama en bilindik isimlerle kurulmuş kadrosu bu. İyi diyemiyorum çünkü o sahada görülecek bir şey." ifadelerini kullandı.

“Bunu Paylaşamazsınız”

Transferde geç kalındığına dair eleştirilere karşı bunun bir zorunluluk olduğunu açıklayan Erden Timur, bu bilgiyi daha önce veremeyeceğini söyledi:

"Transferin geciktiği ile ilgili eleştiri var. Bizim limitimizin oluşması perşembe günü akşamdı. Bunu paylaşamazsınız. Çünkü paylaşırsanız 1.5 ay boyunca hiçbir oyuncuyla görüşemezsiniz. Oyuncu ve menajerleri harcama limiti olmayan bir takımla niye görüşsün?"

Erden Timur ayrıca transferin son günlerinde Sofyan Amrabat ile anlaştıklarını ancak oyuncunun Manchester United’ı tercih ettiğini açıkladı:

"Çarşamba günü Amrabat'ı büyük ölçüde bitirmiştik. Ancak akşam Manchester United geldi. Orada eski hocası olduğu için orayı tercih etti."

“Davinson Sanchez’in Olmayacağını Düşünüyorduk”

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, Tottenham’dan kadrolarına kattıkları Davinson Sanchez’in transfer süreci hakkında da bilgi verdi.

Oyuncuyu transfer edebileceklerine olan inançlarının bitme noktasına geldiğini anlatan Timur, "Davinson Sanchez transferinin olmayacağını düşünüyorduk. Hocamıza da söyledik bunu. Aramızdaki fark çok büyüktü. Son gün blöf mü gerçek mi olduğu ortaya çıkıyor. İlk teklif 25’ten başlamıştı." dedi

Timur ayrıca stoperin bir başka adayı Sergio Ramos ile Davinson Sanchez arasından Kolombiyalı oyuncuyu daha çok istediklerinin altını çizdi:

"Sergio Ramos gelmeye ikna olmuştu. Sevilla gelince oraya gitmek istedi. Sanchez ile Ramos arasında %60-%70 olarak Davinson Sanchez tercih ediliyordu kulüpte."

Erden Timur son olarak ise taraftarlarına seslendi ve birlik çağrısında bulundu:

"Bu sene bizim için dayanışma ve konsantrasyon senesi. Dayanışma şu demektir; ismi Galatasaray ile anılan herkese, her şeye sahip çıkmaktır. Taraftara çağrım, kendi oyuncularımıza çok sahip çıkalım."

"Bu sene bizim konsantrasyonumuzu dağıtmak için her şey yapılacak. Şimdiden başlandı, daha neler neler yapılacak. Biz hiçbir etik dışı yönteme tenezzül etmeyeceğiz. Ama edenlere de müsaade etmeyeceğiz."