Erden Timur: “İki Oyuncudan Biri Ziyech'ti”

ANA SAYFAHABERLER → Erden Timur: “İki Oyuncudan Biri Ziyech'ti”

Erden Timur: “İki Oyuncudan Biri Ziyech'ti”

Erden Timur: “İki Oyuncudan Biri Ziyech'ti”

Galatasaray Spor Kulübü Mali Kongresi, bugün kulüp üyelerinin ve yönetimin katılımıyla düzenlendi.

Kongrede söz alan Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, özellikle sarı kırmızılı kulübün geride kalan transfer dönemindeki faaliyetleriyle ilgili kulüp üyelerine bilgi verdi.

İşte Erden Timur’un açıklamalarından öne çıkanlar:

“Zaniolo’yu Yarı Fiyatına Aldık”

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Haliç Kongre Merkezi’ndeki Mali Kongre’de kulübün bu sezon ekonomik olarak ağır bir yükün altına girdiğine dair eleştirileri yanıtladı.

Galatasaray’ın geçen sezonu ile bu sezonunu kıyaslayan Timur, “Geçen sezonki yükümlülük 90 milyon €’ydu. Herkes elinden geleni yaptı ama takımımız 13. oldu. Geçen sezon ile tek farkı Zaniolo." dedi.

İtalyan yıldızı uygun bir maliyetle transfer ettiklerini savunan Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili, transfer sürecine ilişkin bilgi verdi:

"Zaniolo, biz almadan 6 gün önce 29+4 milyon €’ya Bournemouth'a satılmıştı. Biz, 5 yıl vadeyle yarı fiyatına, 15 milyon €’ya aldık. Zaniolo, takımıyla kavgalıydı. Seyircisi evi bastığı ve Roma'yı terk ettiği için 30 milyonluk oyuncuyu 15 milyona aldık. Cebimizden de bir kuruş para çıkmadı. Zaniolo ve artı 3 yabancı oyuncunun yükü düşüldüğünde geçen seneki transfer dönemiyle aynı yükümlülüğe sahibiz. Bundan önceki transfer dönemlerinin kimisinden 45 milyon € daha az yükümlülüğümüz var. En fazla yıldızın geldiği transfer dönemlerinden bile 20 milyon € az harcamışız."

Erden Timur ayrıca transferin son günlerinde Chelsea’den Hakim Ziyech ile de ilgilendiklerini açıkladı:

“Transferin son günlerinde oyuncunun veya kulübün son anda vazgeçtiği oyuncu bakıyorduk. Öyle durumlarda travmatik bir şey oluyor. Oyuncu kulübe küsüyor, kulüp oyuncuya... İki oyuncu bulduk. Biri Hakim Ziyech'ti. PSG'ye gidiyordu ve sadece 3 dakika farkla kulübü yetiştiremedi. Chelsea'de kaldı. Diğeri de Zaniolo'ydu.”

“Hedef Avrupa’da İlk 10”

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, açıklamalarının devamında kulüp olarak vizyonlarının Avrupa’da başarı olduğunu vurguladı.

Timur, “Biz, ülkemizin en değerli markasıyız ama Galatasaray'ın hedefi dünya olmalı. Hedefimiz gelir ve sportif açıdan Avrupa'daki ilk 10 kulüpten biri olmak. Türkiye'nin en büyük markası olmak bugün geldiğimiz yer ve bizim için bir hedef değil.” diye konuştu.

Seçim döneminden beri asıl amaçlarının Avrupa şampiyonluğu olduğunu söyleyen Erden Timur, “'Yeniden şampiyon olacağız.' dedik. Galatasaray bunu diyorsa, 'Yeniden Avrupa şampiyonu olacağız.' diyordur. Hepimizin hayalini süsleyen Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu." şeklinde konuştu.