Erden Timur Galatasaray’ın Transfer Sürecini Anlattı

ANA SAYFAHABERLER → Erden Timur Galatasaray’ın Transfer Sürecini Anlattı

Erden Timur Galatasaray’ın Transfer Sürecini Anlattı

Erden Timur Galatasaray’ın Transfer Sürecini Anlattı

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, sarı kırmızılı takımın kamp yaptığı Avusturya’da basın mensuplarıyla bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Sarı kırmızılıların transfer süreci hakkında bilgi veren Timur, gündemdeki isimlerin son durumlarını da masaya yatırdı.

“Icardi Transferi Belli Bir Aşamaya Geldi”

Galatasaray’ın geçtiğimiz sezon Paris Saint Germain kulübünden kiralık olarak kadrosuna kattığı Mauro Icardi’nin son durumunu değerlendiren Erden Timur, Fransız kulübü ve oyuncuyla görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Mauro Icardi’nin bonservisini almak için çalıştıklarını belirten Timur, Suudi Arabistan’dan gelen yüksek tekliflerin transferi zorlaştırdığını belirtti:

"Icardi transferinde belli bir aşama kaydedildi. PSG, Suudi Arabistan'dan oldukça yüksek bir teklif almıştı. Ancak sonunda belli bir seviyeye düşmeye başladılar. Transfer bitti diyemeyiz ama belli bir aşamaya geldi. Suudi Arabistan’dan 30 milyon € bonservis, 32 milyon € maaş teklif ettiler. Maliyetler geçtiğimiz seneye göre 2-2,5 kat arttı. Şu anda Icardi de belirli bir aşama kaydetti. Bizim rakamlarımıza gelirse olabilir."

Mauro Icardi’nin transferdeki durumunun Galatasaray’ın stratejisini de belirleyeceğini söyleyen Erden Timur, "Forvete alacak oyuncu buluyorsunuz ama önce Mauro var. İkinci forveti almamız lazım. Icardi ile oynayabilecek oyuncu başka Icardi olmadığında başka." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili ayrıca transferlerden birkaçını kampa yetiştirmeye çalıştıklarının da altını çizdi.

“A Grubu Oyuncuyu Hedefliyoruz”

Erden Timur, açıklamalarının devamında Galatasaray’ın ilgilendiği oyuncular ve transfer hedefleriyle ilgili de bilgi verdi.

Sarı kırmızılı kulübün transfer anlayışında yüksek kalitede oyuncuların ön plana çıktığını belirten Erden Timur, “Biz önce A grubu oyuncuyu, sonraysa A- grubu oyuncuyu hedefliyoruz. Büyük kulüpler de aynı şekilde A+ grubu oyuncuları bekledikleri için bizim talip olduğumuz oyunculara talip oluyorlar." dedi.

Transfer konusunda taraftara seslenerek “Kimse bu konuda endişelenmesin. Çok iyi bir takım kuracağımızdan emin olsunlar." diyen Timur, amaçlarının ilk olarak kadrolarını muhafaza etmek olduğunun altını çizdi:

“Biz taraftarın gönlünü almak için transfer yapamayız. Galatasaray'ın parasıyla strateji olmaz. Geçen seneden daha iyi bir takım oluşturacağız. Ancak geçen yıl olduğu gibi çok transfer yapmayacağız çünkü bir omurgamız var. Beklememiz gerekirse bekleyeceğiz.”

“Geçen seneye göre hedefimiz değişmedi. Üst seviyedeki oyunculara gideceğiz. Sponsorluk gelirleri artsın, daha iyi bir takım olalım diye canımızı dişimize taktık. Taraftarlarımızın gönlü rahat olsun.”

Transferde Adı Geçen Oyuncular

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur; takımda gidecek/kalacak oyuncular, aldıkları teklifler ve ilgilendikleri isimler hakkında da detaylı bilgi verdi.

Geçtiğimiz sezonun devre arasından Roma’dan 15 milyon € bonservis bedeliyle kadroya katılan Nicolo Zaniolo’nun geleceğini değerlendiren Timur, "Zaniolo'ya teklifler var ama burada çok mutlu. Hayalindeki kulüpler gelip kafasını karıştırırsa o ayrı bir şey. Öyle bir şey olmazsa kalmasını istiyoruz. Yüksek bir rakam gelmezse satmayacağız." diye konuştu.

Yine geçen sezon takımda kiralık olarak forma giyen Milot Rashica’nın da bonservisini almaya çalıştıklarını belirten Erden Timur, "Rashica, Galatasaray'da oynamayı çok istiyor; biz de onu çok istiyoruz. Ancak bonservisi çok yüksek, düşürmeye çalışıyoruz." ifadeleriyle transferdeki son durumu açıkladı.

Erden Timur ayrıca sarı kırmızılı takımın gündeminde olduğu iddia edilen isimleri de değerlendirdi:

"Kamada ve Tielemans gündemimize hiç gelmedi. Szymanski ise ilgilendiğimiz bir oyuncu. Paredes'ten haber bekliyoruz. Angelino ile bir noktaya geldik. Talisca yüksek maaş alan bir oyuncu. Maaş konusunda belli rakamların üstüne çıkmıyoruz."

“Müthiş Bir Hazırlığımız Vardı”

Galatasaray’ın hedeflerine ulaşabilmesi için doğru fiyata oyuncu satabilmesi gerektiğinin altını çizen Erden Timur, “Oyunculara iyi teklif geldiğinde satabiliyor olmalıyız. Burada oyuncu satmadığınızda genç yetenek getiremiyorsunuz. Oyuncular burayı bir sıçrama yeri olarak görmeli.” diyerek transferdeki bakış açısını dile getirdi.

Erden Timur, Spor Toto Süper Lig’de geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan kadroda birçok oyuncunun somut teklifler aldığını açıkladı:

"Nelsson, Zaniolo, Cicaldau, Morutan, Kerem, Barış, Emin gibi birçok oyuncumuza somut teklif var. Eğer satılırlarsa hepsinin alternatifi hazır. Suudi Arabistan olayı olmasaydı müthiş bir hazırlığımız vardı."

Galatasaray’ın ana motivasyonu para olan hiçbir oyuncuyu kadrosuna katmamak yönünde bir karar aldığını belirten Timur, sezon hazırlığı sürecinde sakatlanan Lucas Torreira’nın durumu hakkında da bilgi verdi.

Uruguaylı oyuncu için "Torreira kamptan ayrılıp Oliveira'nın da tedavi olduğu doktora gitti. Giderken de 'Ben Şampiyonlar Ligi için buradayım' dedi. Kendini adamış bir oyuncu." şeklinde konuşan Erden Timur, bu açıklamayla basın toplantısını sonlandırdı.