Erden Timur: “Biz De Pozisyonun Açıklanmasını İstiyoruz”

ANA SAYFAHABERLER → Erden Timur: “Biz De Pozisyonun Açıklanmasını İstiyoruz”

Erden Timur: “Biz De Pozisyonun Açıklanmasını İstiyoruz”

Erden Timur: “Biz De Pozisyonun Açıklanmasını İstiyoruz”

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Çok tartışılan VAR kararları hakkında birçok görüş belirten Erden Timur, Türkiye Futbol Federasyonu’na çağrıda bulundu.

İşte Erden Timur’un cümlelerinden öne çıkanlar:

“VAR Kayıtları Açıklansın”

Dün oynanan Demir Grup Sivasspor maçında ev sahibi ekibin iptal edilen golü hakkında konuşan Erden Timur, pozisyonun açıklanmasını istedi.

Herkes için adalet istediklerini yineleyen Erden Timur, “Daha önce de söylediğimiz gibi herkes için adalet istiyoruz. Federasyonumuza çağrıda bulunuyoruz, tüm tartışmalı pozisyonların var kayıtları açıklansın. Bir açıklığa kavuşsun. Gerçekten adalet istediğimizi inandırmanın zor olduğunu biliyoruz ama iyilik sonunda kazanır. Pozisyonun açıklanmasını istiyoruz şeffaflığın kimseye zararı olmaz. Şeffaflık olsun ki her şey net şekilde açığa çıksın.” ifadelerini kullandı.

Ligin rekabet seviyesinin yüksek olduğunu söyleyen Timur, “Bu sene çok rekabetçi bir lig var ve böyle rekabetçi bir ligde Türkiye futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirerek çıkıp biz de pozisyonun açıklanmasını istiyoruz diyoruz. Lehimize bir hata varsa açıklığa kavuşsun istiyoruz. Nelsson’un penaltı pozisyonunun da açıklanmasını istiyoruz. 3-4 gün önce Beşiktaş maçında da VAR’da bariz bir hata yapıldı ama bizim pozisyonumuzun konuşulması aklımıza başka şeyler getiriyor. Tüm taraftarlara çağrım; empati yaparsak doğru bir noktaya geliriz. Avrupa’nın 6 büyük liginden biri olmak için herkesin başkası adına düşünmeye ihtiyacı var. Rekabet zevkli ama yarın çocukların da bundan keyif alması için samimiyet gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Her Birimiz Objektif Olmaya Çalışıyoruz”

Şeffaflık ve objektifliği önemine vurgu yapan Erden Timur, “Bana Fenerbahçe’nin pozisyonu sorulduğunda Fenerbahçe lehine penaltı var dedim. Bunu başka diyen var mı bilmiyorum. Her birimiz objektif olmaya çalışıyoruz. Bugün galip gelmemize rağmen kafamızı kumun altına sokmayıp açıklama yapıyoruz. Nasıl ki Mecnun başkan açıklama istediyse diğer takımlarda açıklama istesin. Herkes birbirinin hakkını el birliğiyle sahip çıksın. Hiç değilse çaba gösteriyoruz. Yola çıkana yavaş yürüyorsun diyorsun ama sen yolda bile yürümüyorsun.” dedi.

Futbolun Türkiye’deki önemine vurgu yapan Timur, “Biz Galatasaray olarak bunu bütün kulüplerden istirham ediyoruz. Kulübünüzün aleyhine tartışılan bir karar da varsa lütfen çıkıp açıklama isteyelim. Kendimiz kadar başkalarını da düşünmemiz lazım. Bu spor birçok insanın her şeyi. Bir gün herkes bu adalet arayışının değerini anlayacak. Çok çok eminim ki her zaman iyi niyet, doğruluk ve temiz kalple istenen şeyler sonuca varır. Bizim adalet arayışımızı sorgulayan herkesin neden adalet aramadığını biz sorgulayacağız.” ifadelerini kullandı.

Yayıncı Kuruluşa Seslendi

Erden Timur, yayıncı kuruluşun Galatasaray’ın pozisyonlarında açı seçimlerine tepki gösterdi. Timur, “Galatasaray’ın aleyhine açılar yayıncı kuruluşta açık ara zirvede. Detaya girmeyeyim ama sonuç olarak böyle bir anlayış görüyoruz. Bu kabul edilir bir şey değil. Bu konuyla ilgili net bir açıklama ve yaptırım görmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ek olarak yayıncı kuruluş personelleri tarafından kullanılan sözlerin de yanlış olduğunu belirten Erden Timur, “Yayıncı kuruluşun maç sonunda normal programını açarken bu pozisyon hakkında kullanılan ifadelerle ilgili de muhakkak yayıncı kuruluş tarafından resmi bir şekilde açıklanmasını istiyoruz. Her zerreye ineceğiz derken bunları da kast ediyorduk.” şeklinde konuştu.