Enner Valencia Tarihe Geçti

ANA SAYFAHABERLER → Enner Valencia Tarihe Geçti

Enner Valencia Tarihe Geçti

Enner Valencia Tarihe Geçti

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 26.haftasında Corendon Alanyaspor ile karşı karşıya geldi.

Lider Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada bu avantajı değerlendiren sarı lacivertliler, rakibini 3-1’lik skorla geçti. Fenerbahçe adına galibiyeti getiren gollerin ikisinde Enner Valencia’nın imzası vardı.

Ekvadorlu forvet, attığı 2 golle birlikte Fenerbahçe formasıyla bu sezon tüm kulvarlardaki gol sayısını 29’a yükseltti ve kulüp tarihine geçti.

Jorge Jesus’a Teşekkür

Enner Valencia, Fenerbahçe’ye 2020/21 sezonunun başında Meksika’nın Tigres takımından bedelsiz olarak katıldı.

Daha önce özellikle İngiltere Premier League forma giydiği takımlarla dünya futbol sahnesine çıkan Valencia, Fenerbahçe’deki ilk döneminde gol sayısı olarak beklentilerin altında kaldı.

33 yaşındaki Ekvadorlu oyuncunun kariyer sezonunun başlangıcı ise Fenerbahçe’nin Portekizli teknik direktör Jorge Jesus ile anlaşmasıyla oldu.

Jorge Jesus ile birlikte performansını gözle görülür derecede yükselten Enner Valencia, Spor Toto Süper Lig’de sahaya çıktığı 21 maçta 25 gol atarak takımının şampiyonluk yarışındaki en büyük kozu oldu.

Enner Valencia, Fenerbahçe formasıyla rekor kırdığı Corendon Alanyaspor maçının ardından teknik direktör Jorge Jesus’a kendisine duyduğu güven için teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

"Bir oyuncu için hocasının güveni çok önemli. Hocamız ilk geldiği günden beri bize ne kadar güvendiğini anlatıyor. Ona bu desteği için teşekkür ediyorum.”

Alex’in Rekoru Kırıldı

Fenerbahçe tarihinin en büyük efsanelerinden biri olarak gösterilen Alex de Souza, 2010/11 sezonunda toplam 28 gol atmıştı. Bu performansıyla kulüp tarihinin bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcusu olan Brezilyalı efsanenin rekoru, aradan geçen 12 yılda kırılamadı.

Enner Valencia, Corendon Alanyaspor karşısında attığı ilk golle Alex de Souza’nın bu rekorunu egale etti. Ardından attığı ikinci golle kendisini, Fenerbahçe tarihinin bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncusu yaptı.

Ligin bitimine 10 maç kala (Fenerbahçe 2 maçta hükmen galip sayılacak) 29 golle rekoru kıran Valencia’nın sezon sonuna kadar bu rekoru geliştirmesi bekleniyor.