Enes Ünal La Liga Tarihine Geçti

ANA SAYFAHABERLER → Enes Ünal La Liga Tarihine Geçti

Enes Ünal La Liga Tarihine Geçti

Enes Ünal La Liga Tarihine Geçti

La Liga ekiplerinden Getafe forması giyen milli oyuncu Enes Ünal, takımının dün oynadığı Celta Vigo karşılaşmasıyla tarihe geçti.

Celta Vigo karşısında kariyerinin 196. La Liga maçına çıkan Enes Ünal, İspanya’nın en üst düzey liginde en çok forma giyen Türk oyuncu oldu.

Enes Ünal, daha önce La Liga’da forma giymiş birçok milli oyuncuyu geride bırakarak bu unvanı tek başına ele geçirdi.

2017’de La Liga’ya Adım Attı

Türk futbolunun en potansiyelli genç oyuncularından biri olarak 2013 yılında henüz 16 yaşındayken Bursaspor ile Süper Lig’de forma giymeye başlayan Enes Ünal, çok kısa süre içinde Avrupa’daki dev kulüplerin radarına girmişti.

Öyle ki genç oyuncu 18 yaşına girdiğinde, 2015/16 yaz transfer döneminde İngiltere Premier League ekiplerinden Manchester City onun için 4.5 milyon € bonservis bedeli ödemiş ve Enes Ünal’ı kadrosuna katmıştı.

Manchester City döneminde gelişmesi için sırasıyla Genk, NAC Breda ve Twente gibi kulüplere kiralanan Enes Ünal, özellikle Twente döneminde gösterdiği performansla dikkat çekmişti.

Twente formasıyla oynadığı 2016/17 sezonunda 35 maçta 19 gole imza atan Enes Ünal, 2017/18 sezonunun başında La Liga’ya ilk transferini gerçekleştirerek 14 milyon € bedelle Villarreal’e katılmıştı.

Villarreal’de beklentilerin altında kalan Enes Ünal, buradan sırasıyla Levante ve Real Valladolid’e kiralanmıştı.

Özellikle 2 sezon kiralık olarak forma giydiği Real Valladolid’de performansıyla bir kez daha dikkat çeken ve La Liga’ya tam anlamıyla uyum sağlayan Enes Ünal, 2020/21 sezonunun başında 9 milyon € bedelle Getafe’nin yolunu tuttu.

Madrid ekibinde düzenli olarak forma giymeye başlayan milli santrafor, her sezon üzerine koyarak devam etti. İlk sezonunda 29 maçta sadece 5 gol atabilen Enes Ünal, 2021/22 sezonunda ise 37 maçta attığı 16 golle takımına büyük katkı sağladı.

Bu sezon performansını daha da arttırarak La Liga gol krallığı yarışına da dahil olan Enes Ünal, geride kalan süreçte şimdiden neredeyse geçtiğimiz sezonki gol sayısını yakaladı. 25 yaşındaki santrafor, sezonun şu ana kadarki bölümünde 1’i Kral Kupası’nda olmak üzere 15 gol attı.

Önemli İsimleri Geride Bıraktı

Attığı gollerin yanı sıra La Liga’daki istikrarıyla da başarı yakalayan Enes Ünal, daha önce La Liga’da futbol oynamış birçok önemli ismi geride bıraktı.

Daha önce sırasıyla Tayfun Korkut (99) ve Arda Turan’ı (163) çıktığı maç sayısıyla geçen Enes Ünal, La Liga’da en çok maça çıkan Türk futbolcusu rekorunu ise Nihat Kahveci’den aldı.

Futbolculuk döneminde Real Sociedad ve Villarreal’de önemli performanslar sergileyerek 195 maça çıkan Nihat Kahveci, Enes Ünal tarafından geçildi.

Henüz 25 yaşında olan Enes Ünal’ın kariyerini La Liga’da sürdürmesi halinde bu rekoru daha da geliştirmesine kesin gözüyle bakılıyor.