Görsel

Sosyal Lig

İNDİR!
X

En İyi Devre Arası Transferleri: Süper Lig - İlk 10

ANA SAYFAHABERLER → En İyi Devre Arası Transferleri: Süper Lig - İlk 10

En İyi Devre Arası Transferleri: Süper Lig - İlk 10

En İyi Devre Arası Transferleri: Süper Lig - İlk 10

Futbol takımlarının içinde bulundukları sezonda hedeflerine ulaşabilmeleri için çok önemli olan ara transfer dönemi, sezonun ilk yarısında belirlenen eksiklerin giderilebilmesi için oldukça önem taşıyor.

Spor Toto Süper Lig’in tarihinde birçok devre arası transferi de bu noktada takımlarına bıraktıkları etkiyle diğerlerinden ayrılıyor.

İşte 2000 sonrası Süper Lig’de yapılmış en büyük 10 devre arası transferi:

10) Edin Visca, Trabzonspor - 2021/22

Listenin 10.basamağında geçtiğimiz sezon yapılan bir transfer var. Geçtiğimiz sezona rakiplerinden daha iyi başlayarak henüz sezonun orta kısımlarında çift haneli puan farkı yakalayan Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı’nın isteği doğrultusunda uzun yıllar birlikte çalıştığı Bosna Hersekli Edin Visca’yı 4.3 milyon euro karşılığında renklerine bağladı.

Güncel olarak Trabzonspor forması giymeye devam eden Visca, sakatlığını atlatmayı başardı ve sezonun devam eden kısmında takımı için mücadele etmeye devam edecek.

9) İrfan Can Kahveci, Fenerbahçe - 2020/21

Fenerbahçe İrfan Can Kahveci'nin transferini tamamladı

Spor Toto Süper Lig’in son 10 yılda gördüğü en çekişmeli şampiyonluk yarışının yaşandığı sezon 2020/21 sezonuydu. 3 İstanbul takımının da şampiyonluğa oynadığı bir sezondu.

Devre arası transfer dönemi geldiğinde Fenerbahçe ve Galatasaray, o sezon Başakşehir formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde hat-trick yaparak Avrupa’da bile adından söz ettirmeyi başaran İrfan Can Kahveci için bir transfer mücadelesine girdi.

Bu transfer yarışından galip ayrılan taraf Fenerbahçe oldu. Başakşehir’e Deniz Türüç + 7 milyon euro vererek anlaşmayı tamamlayan sarı lacivertiler, taraftarlarını sevindirmeyi başarmıştı.

8) Franck Ribery, Galatasaray - 2004/05

Franck Ribery, ülkemizde uzun süre kalmamış olmasına rağmen sonrasında yaşadığı kariyer ve ayrılışıyla oldukça iz bırakmayı başardı.

2004/05 sezonunun devre arasında şampiyonluk için kadrosunu güçlendirmek isteyen Galatasaray, o zamanlarda pek kimsenin tanımadığı Ribery’i Metz’den 5 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı.

Kanatta gösterdiği etkili performansla dikkat çeken Fransız, sarı kırmızılı formayla 1 gol ve 5 asist üretti. Attığı tek gol Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi 5-1 mağlup ettiği Türkiye Kupası finalinde geldi.

Ancak 2005 yazında finansal olarak zor durumlardan geçen Galatasaray, Ribery’nin maaşını ödemekte zorlanınca genç Fransız, sözleşmesini feshetti ve 2 gün sonra Marsilya’ya imza attı.

Marsilya, bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Ribery’den 30 milyon euro gelir elde ederek Ribery’i Bayern Münih’e sattı.

7) Nicolas Anelka, Fenerbahçe - 2004/05

Aynı transfer döneminde ülkemize gelen bir başka Fransız kanat oyuncusu. Fenerbahçe, Nicolas Anelka’nın bonservisini Manchester City’e 7.19 milyon euro ödeyerek aldı.

O sezon ligde ipi göğüslemeyi başaran Fenerbahçe’de Anelka 7 gole katkı sağlamıştı. Ancak Anelka, Fenerbahçe formasıyla patlamayı sonraki sezon yaptı. 2005/06 sezonunda 12 gol ve 11 asist üreterek hem gol hem asistte çift haneye ulaştı.

Sezonun son maçında Denizlispor karşısında beklemediği bir şekilde şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe, devam eden yaz transfer döneminde Anelka’yı 12 milyon euro bedelle Bolton’a sattı.

6) Marcelo, Beşiktaş - 2015/16

Marcelo ameliyat edildi

2015/16 sezonunda Şenol Güneş yönetiminde güçlü bir futbol oynayan Beşiktaş, devre arasında bir stopere ihtiyaç duyuyordu. Sadece 2 milyon euro ödeyerek bu sorunu en iyi şekilde çözmeyi başaran Beşiktaş, sezonu ligde şampiyon tamamladı. Marcelo ise 16 maçta ilk 11’de sahaya çıktı.

Ertesi sezon Beşiktaş taraftarları için unutulmaz bir sezon olacaktı. Ligde üst üste ikinci şampiyonluğuna ulaşan siyah beyazlılar, Şampiyonlar Ligi’nde başladığı sezona Avrupa Ligi’nde devam etti. Çeyrek finalde Lyon’a penaltılarla elenen Beşiktaş’ta Marcelo bütün maçlarda 90 dakika forma giydi.

Sezon sonunda Lyon’dan Marcelo için gelen 7.5 milyon euro’luk teklifi kabul eden Beşiktaş, Brezilyalı stoperden 5.5 milyon euro kar etmeyi de başardı.

5) Moussa Sow, Fenerbahçe - 2011/12

2011/12 sezonunda Fenerbahçe, ilk devreyi Galatasaray’ın ardından ikinci sırada kapatmıştı. Kadrosunu güçlendirmek isteyen Fenerbahçe, Lille’den tam 10 milyon euro ödeyerek Moussa Sow’u kadrosuna kattı.

Henüz ilk maçında Beşiktaş ağlarını bulan Senegalli, attığı akrobatik gollerle Fenerbahçeli taraftarların gönlünde taht kurmayı başardı. Ertesi sezon Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi yarı finaline giden yolda hücum hattında etkili bir performans gösteren Sow, sezonu 29 gole direkt katkıyla noktaladı.

Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu 2013/14 sezonunda da kadronun en önemli isimlerinden olan Moussa Sow, Süper Lig’de sezonu 15 golle tamamladı.

2015/16 sezonunun başında Al Ahli’ye 16 milyon euro bedelle satılan Senegalli forvet, takımına oldukça büyük bir kazanç sağladı.

Son Fenerbahçe macerasını bir sene sonra kiralık olarak yaşayan Sow, akıllarda o sezon Avrupa Ligi’nde Manchester United’a attığı golle kaldı.

4) Burak Yılmaz, Trabzonspor  - 2009/10

Ligin kralı Burak Yılmaz

O sezona kadar hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe forması giyen Burak Yılmaz, 2009/10 sezonuna Eskişehirspor’da kiralık olarak başlayan Burak, sezonun ilk yarısında gösterdiği etkili performansla Trabzonspor’un radarına girdi.

Devre arasında Karadeniz temsilcisi onu kadrosuna kattı.O sezonu 14 maçta 3 golle geçen Burak, Trabzonspor’un ligde sadece 2 mağlubiyet aldığı 2010/11 sezonunda toplam 20 gol attı ancak takımının averajla şampiyonluğu kaçırmasına engel olamadı.

Ertesi sezon kariyerinde en fazla gol attığı sezonu yaşayan Burak Yılmaz, Süper Lig’de tam 33 gol atarak gol kralı oldu. 2012/13 sezonu sonunda 7 milyon euro bedelle Galatasaray’ın yolunu tutan Burak, orada listenin bir sonraki sırasındaki isimle unutulmaz günler geçirecekti.

3) Didier Drogba, Galatasaray - 2012/13

Galatasaray tarihine her anlamda kazınmış 2012/13 sezonunda ligde rakiplerine üstünlük kurmayı başaran Galatasaray, rotayı Şampiyonlar Ligi’ne çevirmişti. Fatih Terim yönetimindeki takım gruptan çıkmış ve taraftarları heyecanlandırmıştı. Galatasaray, ikinci turda Schalke 04’ü elemiş ancak Şampiyonlar Ligi’ne çeyrek finalde Real Madrid karşısında veda etmişti.

İşte Didier Drogba, o maçta Galatasaray’ı 3-1 öne taşıyan muhteşem golü kaydetmiş ve taraftarların uzun yıllar unutamayacağı anlar yaşatmıştı.

2013/14 sezonunun sonuyla birlikte Galatasaray ile sözleşmesi sona eren Drogba, sarı kırmızılı formayla 53 maça çıkmış; 20 gol ve 13 asist üretmişti.

2) Ryan Babel, Beşiktaş - 2016/17      

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, bir önceki sezonu şampiyon tamamlamış ve üst üste ikinci şampiyonluğunu arıyordu. Öte yandan UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam eden Beşiktaş, kadrosunu Deportivo’dan Ryan Babel’i bedelsiz olarak alarak güçlendirdi.

Hollandalı, Avrupa Ligi’nde 3 gol atarak takımının çeyrek finale gitmesine yardımcı oldu ve ligde üst üste gelen ikinci şampiyonlukta rol aldı.

Babel, Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde grubunu namağlup ve lider olarak bitirdiği 2017/18 sezonunda toplam 21 gole direkt katkı yaptı.

Ryan Babel, sözleşmesinin sona erdiği 2018/19 sezonunun sonunda Beşiktaş’tan ayrıldı. Ertesi sezon Türkiye’ye Galatasaray formasıyla geri gelen Babel, güncel olarak Eyüpspor forması giyiyor.

1) Wesley Sneijder, Galatasaray - 2012/13

Sneijder ikinci kez baba oldu

Listenin zirvesinde Galatasaray’ın 2013’ün Ocak ayında İstanbula’a getirdiği bir diğer dünya yıldızı var.

Geldiği sezon ligde şampiyonluk gören Hollandalı, Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid maçında gol sevinci yaşamayı da başardı. Ertesi sezon Juventus ile oynanan maçta unutulmaz bir gol atan Sneijder, o sezonu 17 gol ve 9 asistle tamamladı.

Galatasaray formasıyla kazandığı son lig şampiyonluğunu 2014/15 sezonunda yaşayan Sneijder, takımının ligde ipi göğüslemesine kritik maçlarda attığı gollerle yardımcı oldu.

Sarı kırmızlı formayla 4,5 sezonda tam 8 kupa kazanan Hollandalı, Türkiye’ye ayak basan en önemli isimlerden biri olarak 2017/18 sezonunun başında takımdan ayrıldı.