En İyi 100 Listesinde Yolu Türkiye’den Geçenler

ANA SAYFAHABERLER → En İyi 100 Listesinde Yolu Türkiye’den Geçenler

En İyi 100 Listesinde Yolu Türkiye’den Geçenler

En İyi 100 Listesinde Yolu Türkiye’den Geçenler

FourFourTwo, 21.yüzyılda dünya futbolunda sahne almış en iyi 100 oyuncuyu belirledi.

Bu 100 ismin arasında, yolu Türkiye’den geçenler de vardı.

93. Mesut Özil (Fenerbahçe – Başakşehir)

Mesut Özil, Almanya'nın 2014 Dünya Kupası’nı kazanmasında etkili oldu. Real Madrid ve Arsenal'de oynadığı dönemde ise dünyanın en iyi ofansif orta saha oyuncularından biri olarak haklı bir ün kazandı.

Hiç kimse Mesut Özil’den daha fazla (5) Ylın Alman Oyuncusu ödülünü kazanmadı. 10 numaralı yıldız, üst üste üç sezon La Liga'da asist kralı olurken yaratıcı yeteneklerini ön plana çıkardı.

2014’te Arsenal’in 9 yıllık kupa hasretine son verip FA Cup'ı kazanmasına yardımcı oldu. Zirvedeyken Özil'i seyretmek bir zevkti.

73. Wesley Sneijder (Galatasaray)

Tüm zamanların en çok forma giyen Hollandalı oyuncusu Sneijder, en iyi döneminde dünyanın tartışmasız en iyi ofansif orta saha oyuncularından biriydi.

Ajax, Real Madrid, Inter ve Galatasaray ile dört farklı ülkede şampiyonluk kazanan oyun kurucu, 2010 yılında Inter’in benzersiz UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna yardım etti. Ardından Hollanda'yı Dünya Kupası finaline taşıyarak zirveye ulaştı.

Sneijder, İspanya'ya uzatmalarda mağlup olmadan önce Güney Afrika'da 5 gol atmıştı. Bundan iki yıl önce Euro 2008'de de yıldızlaştığı için art arda ikinci büyük turnuvasında da yine turnuvanın takımında yer aldı.

59. Roberto Carlos (Fenerbahçe)

Aslen bir forvet olan Roberto Carlos'un patlayıcı koşuları, şiddetli şutu ve esnek serbest vuruşları; onu muhtemelen oyunun şimdiye kadar gördüğü en eğlenceli sol bek yaptı.

Brezilya ile 2002 Dünya Kupası’nı kazandı ve oradaki performanslarıyla turnuvanın takımında yer aldı. 21. yüzyılda kazandığı kupalar arasında Real Madrid ile 2 Şampiyonlar Ligi ve 3 La Liga şampiyonluğu da vardı.

Bernabeu'da 11 yıl boyunca efsane statüsü kazandı. Roberto Carlos hala kulüpte en çok forma giyen yabancı olmaya devam ediyor.

54. Radamel Falcao (Galatasaray)

'El Tigre' nereye gittiyse gitsin goller onu takip etti. Kolombiyalı futbolcunun futbol serüveni onu yedi farklı ülkeye götürdü. En başarılı dönemleri ise Porto, Atletico Madrid ve AS Monaco'da oldu.

2011 ve 2012'de Porto ve Monaco ile Ligue 1 şampiyonluğu kazandı. Porto’dan sonra geçtiği Atletico Madrid’de farklı kulüplerle arka arkaya 2 Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşadı. 90 maçta 35 golle Kolombiya'nın tüm zamanların en golcü oyuncusu oldu.

Falcao zirvedeyken tamamen durdurulamaz görünüyordu. Chelsea taraftarları, 2012'de Atletico Madrid’in 4-1'lik UEFA Süper Kupası galibiyetinde, onun ilk yarıda yaptığı hat-trick'in travmasını hâlâ yaşıyor olabilirler.

41. Didier Drogba (Galatasaray)

Kulüp düzeyinde 10 gol, 10 final, 10 kupa. Didier Drogba'nın yarattığı devasa heyecanı karşılayamadığı sezonlar oldu. Ancak bu büyük rekoru bile onu tüm zamanların en büyük Afrikalı oyuncularından biri olarak görmek için yeterli sebepti.

Fildişili, gelmiş geçmiş en korkunç forvetlerden biriydi. Buz gibi soğuk bir bitiriş ve sahanın ortasından kor gibi geçebilme yeteneği, onu en iyi halinde tamamen durdurulamaz yaptı. Hala dört farklı FA Cup finalinde gol atan tek oyuncu konumunda. Elbette Chelsea'ye ilk Şampiyonlar Ligi'ni kazandırdığını da unutmayalım.

40. Franck Ribery (Galatasaray)

Fransa'nın 2006 Dünya Kupası turnuvasının tecrübeli ama genç yıldızı, önündeki herkesi süpüren bir kanat oyuncusuna dönüştü. Franck Ribery, maliyetini fazlasıyla karşıladı.

Robben doğrudan bariz, güçlü ve cesurken Ribery becerikli, düşünceli ve beklenmeyeni yapabilecek kapasitedeydi. Ribery, Bayern Münih'in bir kez daha süper güç olma yolundaki yükselişi için hayati önem taşıyordu. Zirvede olduğu 2000 yılından bu yana izlemesi bu kadar cezbedici çok az kanat oyuncusu vardı.

15. Samuel Eto'o (Antalyaspor – Konyaspor)

Milenyumun başında Eto'o, Real Madrid ile sözleşme imzaladı ancak kariyerinin en iyi dönemini, Real Madrid’in ezeli rakibinde yaşadı.

Barcelona, forvet oyuncusunu 2004 yılında Mallorca'dan satın aldı ve Eto'o, ilk sezonunda 29 gol atarak inancının (ve 24 milyon €’luk transfer ücretinin) karşılığını verdi. Barcelona'da geçirdiği beş sezonda toplam 130 kez gol attı ve bu süre zarfında 2 Şampiyonlar Ligi ve 3 La Liga şampiyonluğu yaşadı.

Bir başka Avrupa zaferini ise Jose Mourinho'nun onu zaman zaman kanada attığı Inter’de kazandı. Eto'o, Inter için maç başına birden fazla gol ortalaması yakaladığında içgüdüleri her zamanki kadar keskindi. O tartışmasız tüm zamanların en büyük Afrikalı oyuncusuydu.