En Fazla Milli Olan 10 Erkek Futbolcu

ANA SAYFAHABERLER → En Fazla Milli Olan 10 Erkek Futbolcu

En Fazla Milli Olan 10 Erkek Futbolcu

En Fazla Milli Olan 10 Erkek Futbolcu

FourFourTwo’dan Greg Lea, futbol tarihinin en çok milli olan 10 erkek oyuncusunu derledi.

Futbolcuların kulüp ve ülke tartışması hakkında ne düşündüklerini anlamak için, 2022 Dünya Kupası öncesinde kendilerini sakatlıktan korumaya çalışan oyuncuların sayısına dikkat edin.

Milli takımınızı temsil etmek üzere çağrılmak, yaygın olarak en büyük onur olarak görülüyor. Bazı oyuncular bunu sadece bir kez yapma şansına sahip olurken (sana bakıyoruz, David Nugent), diğerleri ülkelerinin formasını 100'den fazla kez giymiştir.

İşte erkek futbol tarihinin en çok milli olan 10 oyuncusu:



10) Gianluigi Buffon - İtalya, 176

Futbolun Benjamin Button'a cevabı olan Buffon, 2022'de Parma için eldivenlerini giymeye ve kısa kollu formasını sallamaya devam ediyor. Rusya'daki Dünya Kupası'na katılamamalarının ardından İtalya milli takımını bırakan Buffon, artık İtalya'nın bir parçası değil ama Azzurri için herkesten daha fazla milli formayı giydi.

İlk maçına 1997'de 19 yaşında çıkan Buffon, sekiz büyük turnuva da dahil olmak üzere ülkesini 176 kez temsil etti. En gurur duyduğu an, kulübü Juventus'un Calciopoli skandalına karıştığı için Serie B'ye düşürülmesinden birkaç gün önce, 2006 yılında İtalya'nın dördüncü Dünya Kupası'nı kazanmasına yardımcı olmasıydı.

8= Claudio Suarez - Meksika, 177

Bir stoper için kısa boylu olan 1.80 boyundaki Suarez, yine de Meksika adına 177 kez milli formayı giymeyi başardı. El Emperador, ilk uluslararası maçına 1992'de çıktı ve sonraki 14 yıl boyunca milli takımın en önemli oyuncularından biri oldu. 2006 Dünya Kupası'ndan sonra milli takımı bıraktı.

Suarez, uzun yıllar Meksika'nın kaptanlığını yaptı ve özellikle 1993, 1996 ve 1998 yıllarında ülkesinin Altın Kupa zaferine yardımcı olarak birçok başarı elde etti. Ayrıca Meksika'nın finalde Brezilya'yı şok ettiği 1999 Konfederasyon Kupası'nı kazanan kadronun da önemli bir parçasıydı.

8= Mohamed Al-Deayea - Suudi Arabistan, 177

Orta Doğu'nun Gabor Kiraly'ye cevabı olan Mohamed Al-Deayea ve eşofman altları, 1993-2006 yılları arasında Suudi Arabistan milli takımının neredeyse daimi bir parçasıydı. Al Ta'ee ve Al-Hilal olmak üzere sadece iki kulübü temsil eden kaleci, kendi pozisyonundaki diğer tüm oyunculardan daha fazla kaptanlık yaptı.

Aslen bir hentbol oyuncusu olan ve kardeşi tarafından futbola yönelmeye ikna edilen Al-Deayea, 1996 Asya Kupası'nı kazandı ve 1994-2006 yılları arasında her Dünya Kupası için Suudi kadrosuna dahil edildi.

7) Andres Guardado - Meksika, 179

Claudio Suarez, 2022 Dünya Kupası'nda Guardado tarafından geçildi. Suarez artık Meksika veya Kuzey Amerika'daki tek rekor sahibi değil. Şu anda kulüp düzeyinde Real Betis'te forma giyen tecrübeli orta saha oyuncusu, 36 yaşında Meksika kadrosunun ayrılmaz bir parçası olmaya devam ediyor.

Guardado, Atlas'ta patlama yaptıktan sadece dört ay sonra o zamanki teknik direktör Ricardo La Volpe tarafından uluslararası kadroya kazandırıldı. Katar onun beşinci Dünya Kupası'ydı ve kupa öncesinde 177 olan maç sayısını Katar’da 179’a çıkardı.

6) Sergio Ramos - İspanya, 180

PSG'de formuna ve kondisyonuna geri dönmesine rağmen Ramos'un İspanya'nın kadrosuna yer alması garanti değil. Luis Enrique geçen yaz onu Avrupa Şampiyonası'na götürmediği gibi Katar’a da götürmedi.

2010'da Dünya Kupası'nı kazanan, 2008 ve 2012'de Avrupa şampiyonu olan Ramos, milli takım kariyerinin daha uzun süreceğine inanmıştı fakat bu mümkün olmadı. Sergio, geçtiğimiz ay milli takımı bıraktı. İspanya’nın en önemli efsanelerinden biri olarak…

5) Ahmet Mubarak - Umman, 183

Ülkesinde, Suudi Arabistan'da, Katar'da, Kuveyt'te ve BAE'de en az 14 kulübü temsil etmiş Ummanlı Ahmed Mübarek, 2019'daki uluslararası emekliliğinden önce Umman için 183 kez milli oldu.

Orta saha oyuncusunun Umman'daki kariyerinin zirvesi, Al-Ahmar'ın yabancı topraklarda ilk kez turnuvayı kazandığı 2017/18 Körfez Kupası'nda geldi.

4) Ahmed Hassan - Mısır, 184

Mısır futbolunda efsanevi bir figür olan Hassan, sekiz kez düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nda milli takım formasını giydi ve bu turnuvaların yarısında kazanan kadronun bir parçası oldu.

Firavunlar; 1998, 2006, 2008 ve 2010 yıllarında kıtanın kralı olarak taçlandırıldı ve Hassan her başarıda başrol oynadı. Hiçbir oyuncu, tek pişmanlığı bir Dünya Kupası'na katılamamak olan 184 maçlık orta saha oyuncusundan daha fazla Uluslar Kupası kazanamadı.

3) Soh Chin Ann - Malezya, 195

Soh Chin Ann, Malezya dışında tanınan bir isim olmayabilir ancak uluslararası futbol tarihinde sadece bir oyuncu ondan daha fazla uluslararası kupa kazanmıştır. Defans oyuncusu, ülkenin Britanya'dan bağımsızlığını kazanmasından sadece 12 yıl sonra, 1969'da milli takıma girdi.

Soh, 1972 Olimpiyatlarında Malezya adına oynadı ve sekiz yıl sonra Asya Kupası’nda Güney Kore'ye karşı yaptığı sağlam savunma, takımının kıtanın güçlü takımları karşısında 1-1'lik ünlü bir beraberlik elde etmesine yardımcı oldu. Soh, 1984 yılında uluslararası kariyerine son verdiğinde Malezya için 195 maça çıkmıştı.

2) Bader Al-Mutawa - Kuveyt, 196

Ocak ayında 38. yaş gününe girecek olan Al-Mutawa, 200 maça ulaşan ilk uluslararası erkek oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Dolayısıyla Cristiano Ronaldo'nun zirveye çıkmak için kaç maça daha çıkması gerektiği belirsizliğini koruyor.

Al-Mutawa'nın uluslararası kariyeri 2003 yılında, henüz 18 yaşındayken başladı. O zamandan beri Kuveyt için neredeyse her zaman var oldu, 56 gol attı (tüm zamanlar listesinde üçüncü sırada yer almak için yeterli) ve ülkenin 2010'da 10. Körfez Kupası'nı kazanmasına yardımcı oldu

1) Cristiano Ronaldo - Portekiz, 198

Halihazırda 120 golle uluslararası futbol tarihinin en golcü oyuncusu olan 38 yaşındaki oyuncu, Mart 2023'te Liechtenstein'a karşı kazanılan 4-0'lık Euro 2024 eleme maçında Portekiz formasıyla 197. kez sahaya çıktı.

Şu anda Suudi Arabistan'da Al-Nassr forması giyen Ronaldo yakın zamanda milli takıma veda edecek gibi görünmüyor, dolayısıyla bu rekor önümüzdeki aylarda ve hatta yıllarda daha da artacak gibi. Gerçekten de 200 maça kesinlikle ulaşabilir, daha fazla gol atma arzusu da uluslararası sahnedeki açlık seviyesinin her zamanki gibi yüksek olmasını sağlıyor.