Emre Belözoğlu: “En Büyük Hedefim Avrupa”

ANA SAYFAHABERLER → Emre Belözoğlu: “En Büyük Hedefim Avrupa”

Emre Belözoğlu: “En Büyük Hedefim Avrupa”

Emre Belözoğlu: “En Büyük Hedefim Avrupa”

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, yayıncı kuruluşta katıldığı Bein Manşet programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Oynatmak istediği futbol anlayışından, takımının durumuna kadar birçok konuya değinen Emre Belözoğlu, en büyük hedefini de açıkladı.

“Oyunu Geriden Kurmayı Tehdit Olarak Değerlendiriyorum”

Programda sözlerine 10 Kasım dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başlayan Emre Belözoğlu, herkesin onun gösterdiği hedefler doğrultusunda mesleğini icra etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Daha sonra kendi futbol anlayışını açıklayan Medipol Başakşehir teknik direktörü, gelen soru üzerine takımının felsefesinde geriden oyun kurmanın önemine değindi:

“Geriden oyun kurmaya çok bağlı kalıp onda boğulmak yerine birazcık daha bunu planlarınızdan bir tanesi olarak görmeniz gerekiyor. Biz de buna böyle baktık. Biraz daha rakibi üstünüze çekmek, mesafeleri genişletmek, rakibin size yapacağı baskıları bu anlamda kırıp aslında bir nevi geçişi oynama isteği bizde var. Rakibi üstümüze çekip belli alanları oluşturduktan sonra planladığımız organizasyonlarla, farklı opsiyonlarla rakibin baskılarını kırma ve mesafeleri genişletmek için yapılan bir çalışma bu geriden oyun kurma.”

“Oyunun her bazını planlamak benim için olmazsa olmaz. O yüzden geriden oyun kurmaya da çok değer ve önem veriyorum. Bunu rakibe, kendi oyun gücünüze, kendi oyuncu profilinize göre değerlendirmeniz gerekiyor. Özellikle yeni nesil teknik adamlar, geriden oyun kurmayı arzuluyor ve istiyorlar. Fakat bizlerin biraz daha gerçekçi olması ve elimizdeki malzemeye göre bunu planlaması gerekiyor. Oyunu geriden kurmayı biraz daha tehdit olarak değerlendiriyorum ben.”

Başakşehir’in Duran Top Başarısı

Kendisine Medipol Başakşehir’in Süper Lig’de geride kalan 12 maçta duran top golü yemediği hatırlatılan Emre Belözoğlu, bu nokta teknik ekibindeki bazı isimleri öne çıkardı.

Teknik kadroda bulunan Yağız Cekem ve Selçuk Şahin’in duran toplardan sorumlu olduğunu belirten Emre Belözoğlu:

“Biz duran toplara haftada 1-2 gün ayırıyoruz. Hem oyuncularımıza gösterip hem de antrene etmek adına. Artık taç presler, hızlı taçlar, taç organizasyonlarıyla birlikte bunu bir duran top olarak görmek gerekiyor. Biz taçları, pas opsiyonu olarak değerlendiriyoruz.”

“Yağız hoca bizimle beraber bu sene başladı. Kendisi, duran top – taç çalışmalarını analiz edip Selçuk hocaya sunuyor. Dikkat ederseniz maç esnasında duran top olduğunda ben otururum Selçuk hoca çıkar. Selçuk hocada bu sorumluluk. O başarıda sorumluluk benden ziyade Selçuk hocada. Her maça ayrı ayrı bizim kararlarımız var. Bazen adam adama bazen alan savunması. Rakibe göre farklı opsiyonlar çıkarıyoruz.”

“13-14 Takım Bunun İçin Hazırlanıyor”

Süper Lig’de takımların kenar ortalarına karşı geçiş hücumlarına hazırlandıklarının altını çizen Emre Belözoğlu, takımını bu anlamda hazırladığını söyledi.

Medipol Başakşehir teknik direktör, ligin en az kenar orta yapan takımı olmalarını bu opsiyonu doğru zamanda kullanmalarına bağladı:

“Çizgiye indiğimizde ceza sahasındaki dağılıma göre, ben ona orta demiyorum, pas atma işine önem veriyoruz. Çünkü Türkiye Ligi’nde orta ve orta sonrasında geçişe çok hazır takımlar var. 13-14 takım bunun için özel hazırlanıyor. Biz bu anlamda az geçiş yiyen takımlardan biriyiz. 18 içinde yeterli sayıya ve düzene ulaştığınızda ortayı değerli buluyorum. Ama bizim için onu biraz daha pas niteliğinde kullanmak çalıştığımız konulardan bir tanesi.”

Takımının Süper Lig’de en çok koşan takımlardan biri olmasını yaptıkları çalışmalar ve oyuncu tiplerine bağlayan Belözoğlu, saha içinde merkez bölgesinin çok değerli olduğunu belirtti.

Kariyeri boyunca bu bölgeye yaptırdığı transferlerle öne çıkan 42 yaşındaki teknik direktör, Lucas Biglia’nın da bu anlamda Medipol Başakşehir için çok önemli olduğunu ifade etti:

“Ben merkez bölgenin değerli olduğunu düşünüyorum. Topa sahip olmak istiyorum ama hantallaşan bir şekilde değil. Daha hızlı, daha akıcı oynayan, top ayağındayken opsiyonları devamlı geliştiren ve doğru alanı bulduğunda tehdit eden bir yapı olsun istiyorum. Bu noktada da aradığımız oyuncuda olması gereken olmazsa olmaz özellik zeka. Biglia da bu anlamda çok değerli bir oyuncu.”

“Hep Sevilen Bir Futbolcu Oldum”

Dünya çapındaki teknik direktörlerin oyuncuları kendi anlayışları doğrultusunda ikna edebilen isimler olduklarının altını çizen Emre Belözoğlu, kendisinin de bu doğrultuda çalıştığını belirtti.

Bu sezon performansıyla dikkat çeken Ndayishimiye’nin performansını daha da geliştirebileceğin söyleyen Emre Belözoğlu, “Onun gözlerindeki gelişme isteğini görüyorum. Biz onu biraz daha efektif, oyun kuran ama aynı zamanda işin baskı kısmını da çok iyi yapan oyunculardan biri. Bu gelişimini devam ettirirse Avrupa’da birçok takımda rahatlıkla oynayabilir.” dedi.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu son olarak kariyer hedefini açıkladı:

“Ben oynadığım takımlarda taraftarlar tarafından hep sevilen bir futbolcu oldum. Newcastle United, Inter, Atletico Madrid…İnsanlar beni sevdiler. Oynadığım takımlarda teknik direktörlük yapmak beni çok mutlu eder. Benim en büyük hedefim bu gelişimimle beraber -ki çok önemli değerli bir kulüpte çalışıyorum şu anda- Avrupa’da teknik direktörlük yapmak.”