El Clasico'nun "Alkış Alanları"

ANA SAYFAHABERLER → El Clasico'nun "Alkış Alanları"

El Clasico'nun "Alkış Alanları"

El Clasico'nun

El Clasico tarihi boyunca rekabet ve gerilim seviyesi her zaman zirvedeydi. Bu rekabetin içinde, rakip takım taraftarlarına gergin ortamı unutturarak onların takdir ve alkışlarını almayı başaran futbolcular da vardı ve sadece dört isim bu onura erişebildi

Laurie Cunningham

Birçok dünyaca ünlü futbolcu El Clasico tarihinde yer alsa da rekabette forma giyen yalnızca dört isim, rakip takım taraftarlarından alkış almayı başardı. Bu isimlerden ilki Real Madrid tarihinde forma giyen ilk İngiliz futbolcu olan Laurie Cunningham’dı.

Kariyerinde başka ilklerin de yer aldığı İngiliz futbolcu, İngiltere A Milli Futbol Takımı’nda forma giymiş olan ilk siyahi futbolcuydu. İngiltere Ligi’nde West Bromwich formasıyla gösterdiği etkileyici performansla Real Madrid’in dikkatini çekerek eflatun beyazlılara transfer oldu.

1980’de Real Madrid,’deki ilk sezonunda, takımı Camp Nou deplasmanında 2-0 kazanırken Barcelonalı taraftarlar, Real Madrid’in yıldız futbolcusu Laurie Cunningham’i alkışlıyordu. Cunningham bu karşılaşmada gol atmasa bile sergilediği büyüleyici futboluyla Katalan taraftarların üzerindeki gerginliği alarak Camp Nou’da alkışları topladı. İngiliz futbolcudan sonra Katalan taraftarların alkışladığı başka bir Real Madridli futbolcu olmadı.

Laurie Cunningham, Real Madrid formasıyla çıktığı 62 maçta 19 gol atma başarısı gösterdi.

Diego Armando Maradona

Dünyanın en büyük futbol efsanelerinden biri olan Diego Armando Maradona, kendi ülkesinde oynadığı futbolla devleşerek gözünü Avrupa’ya dikmişti. Bu hedef doğrultusunda ilk adresi ise Barcelona olmuştu.

Tıpkı tüm dünya gibi Real Madridli taraftarlar da ezeli rakiplerinde oynasa bile Diego Armando Maradona’ya hayranlardı. Ancak bu hayranlık aradaki gergin rekabetten dolayı oldukça gizli bir hayranlıktı.

Arjantinli efsane 1982/83 sezonunda, Katalan ekibindeki ilk yılında oynadığı futbolla izleyenleri büyülemeye devam ediyordu. O sezon belki de yaptığı en büyük büyü Santiago Bernabeu’daki golüydü. Maradona öyle bir gol attı ki Real Madrid seyircisi hayranlıkla izledikleri Maradona’yı hep birlikte ayakta alkışladılar.

Efsaneni Barcelona’daki kariyeri kısa sürmüş olsa bile, o çoktan adını El Clasico tarihine yazdırmıştı.

Ronaldinho

Ronaldinho sadece Barcelona ve Brezilya milli takımı için değil, tüm dünya futbolu için oldukça önemli bir konuma sahip. Topla adeta dans eden sambacı, ortaya koyduğu performansla bir neslin idolü olmuştu.

Futbol dünyasındaki bu ikonik anın en ünlü örneği ise Ronaldinho’ya aitti. 2005/06 sezonunda Santiago Bernabeu’da ezeli rakiplerini 3-0 yendikleri maçta gollerin 2’si Ronaldinho tarafından kaydedilmişti.

Maçta attığı 2. gol, El Clasico rekabetinde şimdiye dek atılmış en iyi gollerden biriydi. Brezilyalı yıldız, tüm Real Madrid savunmasını geçip Casillas’ın yanından topu ağlara gönderirken tribünler onu saygıyla alkışlıyordu.

Brezilyalı 10 numaranın forma giydiği 8 El Clasico maçında 4 golü bulunuyordu.

Andres Iniesta

Xavi’nin unutulmaz orta saha ortağı Andres Iniesta, sadece Barcelona taraftarlarının değil, dünyadaki tüm taraftarların en çok saygı duyduğu futbolculardan bir tanesiydi. Hem saha içindeki muhteşem performansı hem de saha dışındaki örnek kişiliği gerçekten de takdire şayandı.

Andres Iniesta da bu ikonik anın başrollerinden biri olma şansına nihayetinde 2015 yılında erişmişti. İspanyol yıldız, ezeli rakiplerine karşı 4-0'lık skorla kazanılan maçta yıldızlaşarak Santiago Bernabeu tribünlerinden alkışı aldı.

Barcelona formasıyla 16 sene boyunca top koşturan İspanyol orta saha, El Clasico tarihinin de en saygın futbolcularından biri olmayı başardı.

El Clasico rekabeti, futbol tarihi boyunca tam bir yıldızlar geçidine sahne olsa da Cruyff, Di Stefano, Ronaldo ve Messi gibi efsaneleşmiş futbolcular asla bu onuru erişemediler.