Edin Dzeko: “Ne Yapmam Gerekiyorsa Onu Yapacağım”

ANA SAYFAHABERLER → Edin Dzeko: “Ne Yapmam Gerekiyorsa Onu Yapacağım”

Edin Dzeko: “Ne Yapmam Gerekiyorsa Onu Yapacağım”

Edin Dzeko: “Ne Yapmam Gerekiyorsa Onu Yapacağım”

Fenerbahçe’nin yaz döneminin başında kadrosuna kattığı Bosnalı forvet Edin Dzeko, takımının hazırlık sürecinde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Kamuoyunun merak ettiği soruları yanıtlayan 37 yaşındaki forvet oyuncusu, Fenerbahçe’deki hedefinin şampiyonluk olduğunun altını çizdi.

“Gelenlerin Hepsi %100 Hazır Değil”

Fenerbahçe ile alakalı ilk izlenimlerini anlatarak basın toplantısına başlayan Edin Dzeko, “Burayla alakalı ilk izlenimlerim pozitif. En önemlisi birlikte sıkı bir şekilde çalışıyor olmamız. Takım hemen hemen hazır durumda bana göre. Yeni oyuncular geldi ancak gelenlerin hepsi %100 hazır değil. Ama öyle zannediyorum ki birkaç hafta içinde çok daha iyi bir noktaya geleceğiz hep birlikte.” diye konuştu.

Bosnalı futbolcu, kendilerinin Türkiye’yi ve Türkleri çok sevdiğinden bahsederek sarı lacivertlilerle ilk görüşmesini 2 yıl önce yaptığını açıkladı:

“Biz Bosnalılar olarak sizleri çok seviyoruz, bizler kardeşiz. Fenerbahçe ile ilk görüşmem 2 yıl önceydi. Bu görüşmelerde çok fazla konuştuk ancak maalesef o dönem o transfer gerçekleşmedi. Ancak şu anda buradayım. Şunu söylemeliyim ki Fenerbahçe taraftarları hem bana hem eşime çok olumlu yaklaştılar. Güzel mesajlar gönderdiler. Şu anki transferin hızlı bir şekilde bittiğini söyleyebilirim.”

“Fenerbahçe En İyisini Hak Ediyor”

Fenerbahçe’nin son yıllarda Süper Lig’de şampiyon olamadığı hakkında gelen bir soru üzerine bu konu hakkındaki düşüncelerini paylaşan Edin Dzeko, “Yaptığımız görüşmelerde ana konu, Fenerbahçe’nin lig şampiyonluğunu kazanmayı ne kadar istediğiydi. Zaten Fenerbahçe gibi büyük bir camianın bu kadar uzun süre şampiyon olamaması bana göre güzel bir şey değil. Çünkü Fenerbahçe her zaman şampiyonluk için oynar. Ben de bu hedef için buradayım. Umuyorum ki hep birlikte en iyisini yapacağız, Fenerbahçe en iyisini hak ediyor.” dedi.

Kendisine dair geçmiş dönemde gelen eleştirileri de değerlendiren Dzeko, saha içine dair her eleştiriye pozitif yaklaştığını belirtti. Dzeko, 37 yaşında olmasına rağmen sürekli gelişmek istediğini de sözlerine ekledi:

“Eleştiriler işimizin bir parçası, sahada iyi oynadığınız iyi, kötü oynadığınızda kötü eleştiri alırsınız. Bu normal bir şey. Eğer eleştiri saha içiyle alakalıysa bu pozitif bir şeydir ancak bu saha dışına çıkıp aile ile alakalı bir yere çıkıyorsa bu kabul edilemez. 18 yaşındayken elbette ben de hatalar yapmıştım. O zaman gençtim. Şu anda da mükemmel olmayabilirim çünkü ben hala gelişmek isteyen bir futbolcuyum.”

“Eleştiriler iyidir çünkü bazen iyi oynadığınızı düşündüğünüzde gelen eleştirilerden bir şeyler çıkarabilirsiniz. Bu noktada beni en çok eleştiren kişi babamdır. Maç sonlarında onunla konuştuğumda ben iyi olduğumu düşünsem de tam tersini söyleyebiliyor.”

“Savaşmalı ve Çabalamalısınız”

Kariyeri boyunca birçok farklı takımda, birçok farklı dizilişte oynayan 37 yaşındaki forvet oyuncusu, önemli olanın kendi isteğinden ziyade teknik direktör İsmail Kartal’ın talepleri olduğunu vurguladı:

“Burada önemli olan benim sevdiğim pozisyonda oynamamdan ziyade benden istenileni hızlı bir şekilde yerine getirmem, takıma adapte olmam. Kariyerimde hem çift hem tek santrafor olarak oynadım. Benim için en önemli şey hızlı bir şekilde uyum sağlamak. Takımın nasıl oynadığı ve oyun stili asıl önemli olan şey.”

Fenerbahçe’nin 9 yıllık şampiyonluk hasretinin “çok uzun” sürdüğünü belirten Edin Dzeko, şampiyonluk kazanma noktasında mantalitenin önemine dikkat çekti:

“Bana göre uzun değil, çok uzun süredir Fenerbahçe şampiyonluğu kazanamıyor. Ancak şunu görüyorum ki hem kulüp hem de başkanımız bunu değiştirmek için her şeyi ortaya koyuyor. Burada en önemli noktalardan bir tanesi mantalitedir. Rakibinizden daha iyi olduğunuzu kabul ettirmek istiyorsanız bunun için savaşmalı ve çabalamalısınız. Bunu tüm kulüp olarak yapmamız gerekiyor. Taraftarların burada çok büyük bir rolü var. Oyuncular olarak limitlerimizi zorlamamız için onların desteğini hissetmemiz gerekiyor. Bazı durumlarda takım olarak belki iyi oynayamayacağız ama bu noktada taraftarlarımızın desteği çok ama çok önemli, özellikle genç oyuncular için bu destek çok daha motive edici olacaktır.”

Sarı lacivertli taraftarlardan her daim destek beklediklerini belirten Dzeko, “Maçlar 90 dakika sonunda kazanılıyor, 45 dakikada maç bitmiyor. Maç bitene kadar onların desteklerine ihtiyacımız var. Takım olarak kompakt hareket edebilmeli ve tek bir hedefe yoğunlaşmalıyız. Zaten bunun için çalışmalarımıza en iyi şekilde başladık. Ben şunun sözünü verebilirim taraftarlarımıza, sahada her şeyini veren bir Fenerbahçe olacak.” ifadelerini kullandı.

“Çok Büyük Bir Onur”

Yaz başında transfer olduğu Fenerbahçe’de kaptanlık pazubendini takmasıyla ilgili de konuşan Edin Dzeko, sarı lacivertli kulüpte bu göreve getirilmenin kendisi için bir “onur” olduğunun altını çizdi:

“Ben kariyerimde birçok gole imza attım dolayısıyla burada bireysel istatistiklerimi artırmak için bulunmuyorum. Benim için burada olmak gerçekten çok büyük bir onur ve motivasyon. Ben de takımımın şampiyonluğu kazanması için elimden gelen her şeyi ortaya koyacağım. Elbette goller atacağım ancak sadece attığım gollerle değil, yapabileceğim her şekilde bu takıma katkı sağlamak istiyorum. Bunu hocamıza da söyledim, ‘Benim ne yapmam gerekiyorsa onu yapacağım.’ diye söyledim.”

“Benim için Fenerbahçe kaptanlığı gerçekten büyük bir onur, büyük bir ayrıcalık. Hem sert hem de sakin olabilirim. Her zaman pozitif karakterde olan birisiyim ama asla kaybetmeyi sevmem. Dolayısıyla kaybettiğimizde biraz daha agresif olabilirim ki bana göre bu da futbolun içinde olmalı. Bizim her zaman konsantre ve dikkatli olmamız gerekiyor. Çünkü ligi kazanmak istiyorsak bu sadece derbileri değil, tüm maçları kazanmaktan geçiyor. Her maçın önemini ciddiyetle bilmemiz gerekiyor. Bazı oyuncular oynamadıklarında mutsuz olabilirler, bu normal. Ancak biz bir takımız ve birlikte hareket etmeliyiz.”

Daha önce Fenerbahçe forması giyen Bosnalı oyuncular Elvir Balic ve Elvir Bolic’i tanıdığını belirten 37 yaşındaki golcü oyuncu, hedefinin bu iki isim gibi kulüp tarihinde güzel izler bırakmak olduğunu belirtti.

Edin Dzeko, basın toplantısının sonunda ise Fenerbahçe’nin hedeflerinden ve şu anki takım yapısından bahsetti:

“Uzun süredir şampiyonluğu kazanamadığınızda bir şeyleri doğru yapmadığınız anlamına gelir. Bana göre başkanımız, yönetimimiz ve kulübümüz gayet iyi biliyor. Mükemmel bir zamanlamayla buraya geldiğimi söyleyebilirim. Benim istediğim şey, tamamen Fenerbahçe’nin de istediği şeydir. Başkanımız bu yıl gerçekten kaliteli ve tecrübeli isimleri takıma dahil etti. Bu da çok ama çok önemli. Birkaç oyuncu daha aramıza katılabilir ama en önemli nokta burada takım olabilmek. Benim gözlemim çok hızlı bir şekilde uyum sağlıyoruz. Fenerbahçe’ye gelmeden önceki ruh halime göre şu anda çok daha pozitif olduğumu söyleyebilirim.”