Dusan Tadic: "Umarım Bu Sezon Dzeko'yu Gol Kralı Yapabilirim"

ANA SAYFAHABERLER → Dusan Tadic: "Umarım Bu Sezon Dzeko'yu Gol Kralı Yapabilirim"

Dusan Tadic: "Umarım Bu Sezon Dzeko'yu Gol Kralı Yapabilirim"

Dusan Tadic:

Fenerbahçe’nin yeni transferi Dusan Tadic, FB TV’ye gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Sırp futbolcunun açıklamalarından öne çıkanlar:


Edin Dzeko ile İlişkisini Anlattı

34 yaşındaki hücum oyuncusu, Fenerbahçe’ye gelmesinde takımın kaptanı Edin Dzeko’nun önemli katkısı olduğunu söyledi.

Dusan Tadic, “Edin Dzeko’nun burada olması benim için iyi bir göstergeydi ki bu yıl bu kulübün özel bir şeyler inşa etmesinin göstergesiydi. Zaten onu tanıyordum, sonrasında bana mesaj da attı. İyi bir insan ve harika bir oyuncu olduğunu biliyordum. Tanışınca da bizzat görme imkanınız oluyor. Onun bir arkadaşı ve aynı zamanda takım arkadaşım olduğu için çok mutluyum. Bizim için en önemli olan Fenerbahçe’yi başarılı yapabilmemiz, Fenerbahçe’de başarılı olabilmemiz. Umarım bu sezon onu da gol kralı yapabilirim.” şeklinde konuştu.

“İsmail Kartal Fenerbahçe Efsanesi”

Tadic, yeni teknik direktörü İsmail Kartal hakkında konuştu. Sırp yıldız, Kartal’ın bir Fenerbahçe efsanesi olduğunu söyledi:

"Kendisi bir Fenerbahçe efsanesi. Burada herkes onu çok seviyor. O, kulübü çok iyi biliyor. Kulübün şampiyonluk için neye ihtiyaç olduğunu çok iyi biliyor çünkü daha önce bunu tecrübe etmiş."

“Her Zaman Daha Fazlasını İstememiz Gerekiyor”

Ajax’ta forma giydiği dönemde kendisi ile özdeşleşen “Freed From Desire” şarkısı hakkında fikir belirten Tadic, şarkıyı Kadıköy’de de duymak istediğini söyledi:

“Tabii ki bu şarkıyı duymak isterim. Ajax’ta bu moda haline gelmişti, meşhur olmuştu. Hem maç öncesi çalıyordu hem de maçta taraftarlar söylüyorlardı. Fenerbahçe taraftarının da harika olduğunu duydum. Umarım bu şarkıyı stadyumda duyarım. Asist yapmayı, gol atmayı seviyorum. 21. yüzyılda en fazla asist yapan yedinci ya da sekizinci oyuncu olmam gerekiyor. Bu şekilde devam etmem gerekiyor. Her zaman daha fazlasını istememiz gerekiyor. Tabiri caize aç olmamız gerekiyor. Şarkıda da belirttiği gibi de daha da daha da fazlasını istiyorum.”

Hedeflerden Bahsetti

Tadic, son olarak Fenerbahçe’nin bu sezonki hedeflerinden bahsederek sözlerini sonlandırdı.

34 yaşındaki tecrübeli isim, “Duygu çok önemli. Özellikle taraftarlarla aramızda bağ kurmamız çok önemli. Bizim onlara, onların bize ihtiyacı var. Bu vesileyle taraftarlarımıza mesaj vermek istiyorum. Şampiyon olmak için en önemli şey birlikte olmak. İyi anlarda da kötü anlarda da birlik olmak gerekiyor. Ancak böyle şampiyonluk gelir. Ancak birlik olursak şampiyon olabiliriz.”

“Yarıştığımız tüm kulvarlarda şampiyon olmayı hedefliyoruz. Çünkü biz Fenerbahçe’yiz. Bunu talep etmemiz gerekiyor. Bu bazen mümkün olur bazen olmaz ama bizim için en önemlisi Süper Lig’i kazanmak çünkü Fenerbahçe gibi bir takımın 9 yıldır şampiyon olamaması, olmaması gereken bir durum. Başkanımız, yönetimimiz, taraftarlarımız, kulübümüz… Herkesin hem buna ihtiyacı var. Bizim bunu onlara vermemiz gerekiyor. Her gün çok çalışmalıyız, her şeyi yapmalıyız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Umarım sezon sonu geldiğinde bunu hem hak etmiş hem de kazanmış oluruz.”

“Taraftarların mutlu olması ve keyif alması gerekiyor. Sevdikleri takımı desteklemeleri gerekiyor ki ben bu sevgiyi görüyorum. Tutkularını görmek çok hoşuma gidiyor. Sezon boyunca birlik olmamız gerekiyor. Hem iyi maçlarda hem de zor anlarda bize destek olmaları gerekiyor. Günün sonunda bunun fark yarattığını düşünüyorum. Umarım birlikte pek çok mutluluk yaşar ve kupalar kazanırız.”

“Türkçe bazı kelimeler biliyorum. Zaten Sırpçaya da baktığınız zaman çok fazla ortak kelime var. Ben de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü hangi ülkede oynuyorsanız o ülkeye o saygıyı göstermeniz gerekiyor. Gerek kültürüne, gerek diline, oradaki hayata saygı göstermemiz gerekiyor diye düşünüyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.