Dursun Özbek: “Şampiyon Belli”

ANA SAYFAHABERLER → Dursun Özbek: “Şampiyon Belli”

Dursun Özbek: “Şampiyon Belli”

Dursun Özbek: “Şampiyon Belli”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, özel bir firmanın düzenlediği bir söyleşiye katıldı.

Sarı kırmızılı kulübün mevcut durumundan Süper Lig’deki şampiyonluk yarışına kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, takımına olan güvenini yineledi.

İşte Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in açıklamalarından öne çıkanlar:

“Şampiyonluğun En Büyük Adayı Galatasaray”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı kırmızılı takımın şampiyonluğuna olan inancını belirtti. Yaptığı açıklamada Beşiktaş derbisini “yol kazası” olarak nitelendiren Özbek, “Şampiyonlukla ilgili bir tereddüdümüz yok. Tamamen buna odaklı çalışıyoruz. Pazar akşamı olduğu gibi yol kazaları olabilir. Bu sporun içinde var. Çok iyi bir kadromuz, iyi bir teknik ekibimiz var. Başka takımlara da kaybettik. Bundan etkilenmiyoruz. Şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray." şeklinde konuştu.

Şampiyonluğun sezonun 37. haftasındaki Fenerbahçe derbisinden önce belli olacağını iddia eden Dursun Özbek, “Galatasaray-Fenerbahçe derbisine büyük bir önem atfetmiyoruz. Sıradan lig maçlarından bir tanesini oynayacağız. Benim kanaatime göre şampiyonluk düğümü o maça kadar çözülmüş olacak. Ortamı çok da germeye gerek yok. Zaten Türkiye gergin bir ortamdan geçiyor. Tüm çabamız bu gerginliği artırmamak, Türk toplumunu kutuplaştırmamak için. En büyük talebimiz bu. Herkesle iyi geçinmeyi, barışık olmayı hedefliyoruz. Gerginliğin kimseye fayda getireceğini düşünmüyorum." dedi.

“Gomis Bizim Sembol Oyuncumuz”

Geçtiğimiz günlerde Bafetimbi Gomis ile kulüp ve teknik heyet arasında yaşanan konulara da değinen Başkan Özbek, konunun aile içinde halledildiğini söyledi:

“Gomis konusu aile içindeki bir olay. Gomis'in bir maçta sakatlığı vardı, oynamadı. Hemen rakiplerimiz olayı köpürttü, basın da buna destek verdi. Aile içinde olabilecek normal olayların dışında bir şey yok. Gomis bizim sembol oyuncumuz, Galatasaray'ın aslanıdır. Böyle de kalacaktır. Onunla ilgili uzun vadede Galatasaray'a nasıl hizmet edeceğini düşünüyoruz. Bunun bir sorun olarak yansımasından şikayetçiyiz. Sıkıntılar olabilir, kızabilirsiniz ama aile olmanın getirdiği özelliklerle bunlar en kısa sürede çözüme ulaştırılır. Biz de onu yaptık."

"Galatasaray taraftarı başka bir şey. Bu sezon yaklaşık 50 bin kişiye oynuyoruz. Böyle bir desteğin başka kulüpte olduğunu zannetmiyorum. Bugüne kadar verdikleri ve bundan sonra verecekleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.” sözleriyle sarı kırmızılı taraftarın kendilerine verdiği desteğe de değinen Galatasaray Başkanı, “Sporcusu, taraftarı, yönetimi el ele verdiğinde, Galatasaray'da başarı kaçınılmaz. Odaklandığımız şey, oynayacağımız 5 maçın tamamını kazanmak. Deplasman karnemiz iyi. Deplasman ya da iç saha ayrımımız yok. Beş maç oynayacağız. Tüm maçlarımızı kazanıp, lig sonunda şampiyonluğa ulaşacağız. Şampiyon belli, ikici ve üçüncü kimin olacağı tartışması var.” sözleriyle iddiasını da ortaya koydu.

“Diğer Kulüplerin Böyle Bir Misyonu Yok”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, son olarak ise sarı kırmızılı camianın spor kulübü kimliği ve Avrupa misyonuna vurgu yaptı.

Rakiplerinden bu konuda ayrıldıklarının altını çizen Özbek, “Galatasaray bir spor kulübüdür. 17 branşta, 2 bine yakın sporcumuz var. Bunları yetiştiriyoruz. Üzerimize düşenleri büyük bir özveriyle yapıyoruz. Galatasaray, olimpik sporları Türkiye'ye getiren kulüp. Bizim bir misyonumuz ve vizyonumuz var. Bizim misyonumuzda Avrupa'daki rakiplerimizle rekabet etmek ve onları yenmek var. Diğer kulüplerin böyle bir misyonu ve söylemi yok. Sporda kalıcı başarıyı sağlayabilmek için finansal yapıyı düzeltmemiz gerek. Şu andaki planlamamız, yaptığımız projelerle önümüzdeki 25 yılın nakit akışını sağlamak. Sportif faaliyetlerdeki başarı için çalışıyoruz.” diye konuştu.