Dursun Özbek: "Hedefim Borcu Tek Seferde Kapatmak"

ANA SAYFAHABERLER → Dursun Özbek: "Hedefim Borcu Tek Seferde Kapatmak"

Dursun Özbek: "Hedefim Borcu Tek Seferde Kapatmak"

Dursun Özbek:

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Üniversitesi’nde öğrenciler ile yaptığı söyleşide kulübün mali ve genel durumu hakkında konuştu.

“Dünyada Bir Eğitim Kurumundan Çıkan Kulüp Yok”

Galatasaray’ın dünyada bir eğitim kurumunun içinden çıkan tek kulüp olduğunu belirten Dursun Özbek, kulübün Avrupa’da başkent sanılmasının onun ne kadar büyük bir marka olduğunu gösterdiğini söyledi:

“Yurt dışında Türkiye’nin başkenti neresidir anketine %36 Ankara, %26 İstanbul, %19 Galatasaray deniliyor. Galatasaray böyle bir marka. Dünyada bir eğitim kurumundan çıkan başka bir kulüp yok. İlklerin ve enlerin takımı olan Galatasaray bu alanda dünyada tektir.”

“Galatasaray’ın Bütünleşmesi İçin Bir Çimentoya İhtiyaç Var”

Galatasaray Spor Kulübü’nde ayrım olmadığını ve bir güç birliğine ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Özbek, Galatasaray'ın bunun üstesinden de rahatlıkla gelebileceğini ifade etti. Galatasaray Başkanı,  “Liseli, lisesiz fark etmez; böyle bir ayrımı Galatasaray Spor Kulübü içinde kabul etmiyorum. Daha güçlü bir Galatasaray ailesi istiyorsak bir güç birliğine ihtiyacımız var. Galatasaray’ın bütünleşmesi için bir çimentoya ihtiyaç var ve Galatasaray Spor Kulübü bu görevi rahatlıkla yapabilir.” diyerek bu konudaki güvenini tekrarladı.

“Ronaldo’dan Kurtulamadım”

Söyleşi esnasında bir öğrencinin, "Ronaldo'yu Dünya Kupası'ndan sonra mı getireceksiniz yoksa dinlenmesi için zaman verecek misiniz?" sorusuna gülerek cevap veren Dursun Özbek, “Sen nasıl istiyorsun? Ronaldo, yarın Florya'da. Her gören Ronaldo'yu soruyor, Ronaldo'dan kurtulamadım." dedi.

 “Galatasaray Borca Batık Bir Durumda”

Başkan Dursun Özbek, devlet kurumu olmanın (Galatasaray Üniversitesi'nden bahsediyor) zor olduğunu ve ayrıca kulübün de sahip olduğu borç yüküyle devam edemeyeceğini söyledi:

"Devlet kurumu olmanın zorlukları var, bütçesinin dışına çıkamaz ve hesap vermesi gereken kurumlar var. Bu durumda spor kulübünün destek vermesi gerekir. Galatasaray Spor Kulübü, ticari terminolojide ‘borca batık’ bir kulüp durumunda. Bankalara 2.2 milyar TL kredi borcu var. Galatasaray’ın son 30 senesine baktığımız zaman hep borca batık bir kulüp. Böyle devam etme şansımız var mı? Bence yok.”

“Bankalar Birliği Anlaşmasından Çıkacağım”

Geçmiş yönetimler döneminde yapılan Bankalar Birliği anlaşmalarının Galatasaray etiğinde yeri olmadığını ve değerlerin dikkate alınmadığını söyleyen Dursun Özbek, ilk hedefinin Bankalar Birliği’ne 2.2 milyar TL’yi tek seferde ödemek olduğunu vurguladı:

“Bankalar Birliği konsorsiyum anlaşmasının zerresinde Galatasaray etiğinin yeri yok. Bu anlaşmada Galatasaray değerlerinin dikkate alındığı hiçbir kısım yok. O zamanda Galatasaray bu anlaşmayı imzalamak zorundaydı. 1 milyar TL sıcak para aldı. Diğer rakiplerimiz kendi anlaşmalarından memnun olabilir ancak ben Galatasaray başkanı olarak bundan rahatsızım. Bu anlaşmadan çıkacağım. Banka hesaplarımıza para geliyor ancak hesaplar bloke durumda, Birileri Galatasaray’ın harcamaları hakkında hüküm veriyor. Günde 1.2 milyon TL faiz ödüyoruz. Senede 400 milyon TL. Kulübün büyümesi için bu faiz sarmalından çıkması lazım. Kulübün Bankalar Birliği anlaşmasından çıkması lazım. Göreve gelmeden önce projelerimizi detaylı anlattık. Hedeflediğimiz projelerimizden gelecek yaklaşık 10 milyar TL ile birinci hedefim Bankalar Birliği’ne 2.2 milyar TL’yi tek seferde ödemek.”

 “Galatasaray’ı Mali Bağımsızlığa Kavuşturmak İstiyoruz”

Son olarak, Galatasaray’ı mali bağımsızlığa kavuşturmak için elinden geleni yaptığını söyleyen Dursun Özbek, hiçbir zaman kişisel düşünmediğini ve Galatasaray’ın kalıcı kendisinin ise geçici olduğunu bu nedenle yeni anayasalarla kulübün menfaatlerini korumaya çalışacaklarını vurguladı:

“Hiçbir zaman kişisel olarak düşünmedim çünkü Galatasaray Spor Kulübü başkanlığı geçici bir görevdir. Galatasaray başkanı olan kişinin 2 seçeneği var. Birincisi bu koltuktan ve koltuğun sayınlığından faydalanmak. İkincisi, zor olan, bu finansal durumu düzeltmek. Biz bunu yapmak istiyoruz. Yeni bir anayasa düzenliyoruz. Bizden sonra gelecek yönetim anaparaya dokunamayacak. Bunları yaparken kendi kaynaklarımızdan istifade etmek önemli. Altyapı fonu çok önemli. Galatasaray Spor Kulübü öyle bir durumda ki, elindeki varlıkları sattığı anda borcunu kapatamıyor. Biz bu sebepten bu varlıkları geliştirmek, Galatasaray’ı mali bağımsızlığına kavuşturmak istiyoruz.”