Dursun Özbek: “Galatasaray Cumhuriyetin Yüzüdür”

ANA SAYFAHABERLER → Dursun Özbek: “Galatasaray Cumhuriyetin Yüzüdür”

Dursun Özbek: “Galatasaray Cumhuriyetin Yüzüdür”

Dursun Özbek: “Galatasaray Cumhuriyetin Yüzüdür”

Türk sporunun en önemli temsilcilerinden Galatasaray, kuruluşunun 117. yıldönümünü kutladı.

Galatasaray Yönetim Kurulu, günün erken saatlerinde kulübün kurucusu Ali Sami Yen’in kabrini ziyaret ederek, kabristana çelenk bıraktı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 117. kuruluş yılı sebebiyle kulüp üyelerine seslendi. Dursun Özbek yaptığı konuşmada, Galatasaray kültürünün gelecek nesillere aktarılması gerektiğinden bahsederek Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı için de mesajlar verdi.

“Galatasaray İnanmak, Rekabet Etmek ve Başarmak Demektir”

Yaptığı konuşmaya Galatasaray’ın vizyonunu hatırlatarak başlayan Dursun Özbek, “Galatasaray’ın Türk olmayan takımları yenmek hedefi ve iradesini yaşatmak için hiç durmadan çalışıyoruz. Gururluyuz. Çünkü tarih boyunca önüne hangi zorluk çıkarsa çıksın buradan bir başarı hikayesini yaratmış olan bir camianın fertleriyiz. Mücadele ettiğimiz her branşta Galatasaray demek inanmak, rekabet etmek ve başarmak demektir.” dedi.

Başkan Özbek, Galatasaray camiasının kendilerine yüklediği en büyük vazifenin ise kulüp kültürünü gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi:

“Mutluyuz çünkü Galatasaray sevgisi o kadar büyük bir sevgi ki sadece bizimle değil, bizden sonraki nesillerle, çocuklarımızla, torunlarımızla daha büyüyor. Galatasaray’ımızın bayrağını her yerde en güçlü şekilde dalgalandırmak, bizden sonraki kuşaklara en iyi şekilde bırakmak bizim en önemli görevimizdir. Ben gençlerimizin Galatasaray’a olan büyük sevgisini gördükçe bizi çok daha iyi günlerin beklediğine inanıyorum.”

100. Yılda Başarı Hedefi

Dursun Özbek, Trabzonspor karşısında takımına güveniyor

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sözlerini bitirirken Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlamaya hazırlandıklarını hatırlatarak kulübün geçmiş dönemde şehit verdiği isimleri de andı.

Dursun Özbek, Galatasaray camiasının bütün fertlerini 22 Ekim 2022 günü Anıtkabir’e yapılacak olan ziyarete davet ederek açıklamasını sonlandırdı:

“Galatasaray şanlı tarihinde fikri hür vicdanı hür duruşuyla eşi benzeri olmayan başarılarıyla cumhuriyetimizin en değerli spor kulübü, cumhuriyetin yüzü olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu amaçla 22 Ekim tarihinde yönetim kurulumuz, üyelerimiz, derneklerimiz, sporcularımız ve taraftarlarımızla Anıtkabir’e atamızın huzuruna çıkarak ona verdiğimiz sözleri tekrar edeceğiz. Bu ziyarete Galatasaray’ı seven herkesi davet ediyorum.”