Dursun Özbek: “Büyük Bir Hadsizlik”

ANA SAYFAHABERLER → Dursun Özbek: “Büyük Bir Hadsizlik”

Dursun Özbek: “Büyük Bir Hadsizlik”

Dursun Özbek: “Büyük Bir Hadsizlik”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı kırmızılı kulübün Sixt Rent a Car ile imzaladığı sponsorluk anlaşması için düzenlenen törende açıklamalarda bulundu.

Özellikle Beşiktaş’ın Milot Rashica transferiyle ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımıyla ilgili görüşlerini paylaşan Dursun Özbek, konuyla ilgili önemli ifadeler kullandı.

“Biz Başka Kulüplere Benzemiyoruz”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, düzenlenen törende yaptığı açıklamalara sponsorluklar ve transfer süreçleriyle ilgili bilgi vererek başladı.

“Galatasaray’ın kültüründe, bir kişi veya grubun kontrolünü sürdürmesi amacıyla zorla yapılmış sponsorluklar yoktur.” diyen Özbek, “Bu hassasiyet ve hür iradeyle biz, başka kulüplere benzemiyoruz.” ifadeleriyle rakipleriyle aralarındaki farkın altını çizdi.

Sarı kırmızılı takımın transfer sürecini titizlikle yürüttüğünü belirten Dursun Özbek, bu sezon da amaçlarının en iyi takımı kurmak olduğunu söyledi:

“Galatasaray bir transfer sezonunu başarılı şekilde yürütüyor. Eksikliklerimiz vardı, büyük kısmını tamamladık. Bazı alanlarda nokta atışlarımız olacak, bunun için de çalışmalarımız devam ediyor. En kısa sürede bitirmenin peşindeyiz. Taraftarlarımız hiç endişe etmesinler. Geçen sene olduğu gibi de bu sezon da en iyi futbolu oynayan, en başarılı takımı kurmanın peşindeyiz.”

“Galatasaray’ı Öğrenmek Lazım”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, imza töreninin soru cevap bölümünde kendisine Beşiktaş’ın yaptığı paylaşımla ilgili yöneltilen soruyu yanıtladı.

Dursun Özbek, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Dün geceden beri çok üzgünüm. Galatasaray’ı bilmek lazım, Galatasaray’ı öğrenmek lazım. Eğer böyle bir yakıştırma yapıyorsanız bunu yaparken o camiayı, o kurumu iyi tanımak lazım. Galatasaray, 500 yılı aşkın mazisi, etik değerleri olan bir kulüp. Bu ülkeye değerli devlet adamları, bilim insanları yetiştirmiş; her konuda bu ülkenin önünü açan insanlara ev sahipliği yapmış, gençlerimize Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin değerlerini öğretmiş bir kulüp. Bununla da yetinmeyip bu ülke için canını Kafkaslar’da Çanakkale’de veren öğrenciler yetiştiren bir kurumdan bahsediyoruz.”

“Hep göğsümüz kabararak şunu söylüyoruz: Galatasaray, Cumhuriyet’in yüzüdür. Böyle bir kurumu, eli kanlı terör örgütüyle ilişkilendirmek, onunla sanki iş birliği yapmış gibi yorumlar yapmak, onunla yan yana getirmek dünyanın en saçma işi. Bu büyük bir hadsizlik, büyük bir gaf. Bunun Galatasaray’ı tanımamaktan kaynaklandığını düşünüyorum.”

“Bu eli kanlı terör örgütüyle ülkemiz çok büyük sıkıntılar yaşadı. Niye hala bu terör örgütünün değirmenine su taşıyacak şekilde bazı yakıştırmalar yaparak ülkeyi bölmeye, kutuplaştırmaya neden çalışıyorsunuz? Bugün ülkenin ihtiyacı bu mu? Ülkesini seven, ülkesine aşık herkesin çok dikkatli olması lazım. Galatasaray Spor Kulübü olarak açıkçası Beşiktaş Kulübü’nden bir özür bekliyoruz.”

“Buna ne gerek var kardeşim? Biz Beşiktaş ile yeşil sahada rekabet eden bir kurumuz. Onlarla 100 yıldan beri sahada mücadele ediyoruz, bir kardeşliğimiz var. Onların büyüklerine her zaman saygılıyız. Onların kurucuları konusunda her zaman saygılıyız. Neden buna ihtiyaç duydunuz, bundan ne fayda sağladınız diye Beşiktaşlı yöneticilere soruyorum.”

“Taraftarlarımızın, kulübümüzün, herkesin bu konuda sakin olmasını ve bu provakatif kalkışmaya prim verilmemesini rica ediyorum. Türkiye’nin yeni bir yüz yıla başladığı bir dönemde daha birleşmiş olmasını isterken kalkıp böyle bir şeyi paylaşmakla bu ülkeyi bölmenin yeri ve zamanı değil. Galatasaray, vatan aşkıyla vatanını seven insanların topluluğudur. Kimsenin yanına bu yaptıklarını kar bırakmayacağız. Bunun hesabını Galatasaray soracaktır.”

"Galatasaray kimdir diye bir açın bakın. Kuruluş amacı, Türkiye Cumhuriyeti’ne Osmanlı’dan beri devlet adamı yetiştirmek olan bir kurumdan bahsediyoruz. Beşiktaş'ı yönetenlerin önce yapılan benzetmenin ne kadar yanlış olduğunu anlaması lazım. Türkiye'nin ihtiyacı şu an bu mu? Biz neyin peşinde koşuyoruz? Böyle kısır kavgalarla birbirimizi aşağılamanın peşinde mi koşuyoruz. İki takım da sporun sevdalısı olduğu kişilerin kurduğu kulüp. O yayını, göndermeyi ne fayda için yaptınız? Bu manada yanlış yapıldığında, basiretli yöneticiler özür dilemesini bilir. Özür dilenmediği takdirde bu yaşananları kulübün başındaki kişinin yapacağını düşüneceğim. Nasıl buraya geldi bilmiyorum, hayretler içindeyim. Kanlı bir terör örgütünün değirmenine su taşımayalım."

“Ziyech Konusu Çok Taze”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, açıklamalarının son bölümünde ise geçtiğimiz günlerde yapılan Tete transferiyle ilgili bilgi verdi. Oyuncunun transferinde herhangi bir hukuksal sorun yaşanmayacağını belirten Özbek, “Tete transferinde uluslararası hukukçularla çalışarak bu transferi gerçekleştirdik. Biz bu transferde herhangi bir risk görmedik. Tete, bizim oyuncumuzdur. Çok kısa sürede takıma katılacaktır.” diye konuştu.

Dursun Özbek ayrıca, Galatasaray’ın transfer gündeminde olduğu iddia edilen Hakim Ziyech için ise "Erden Bey durumu yakından takip ediyor. Olay çok taze, detayını bilmiyorum. Biraz bekleyelim." ifadelerini kullandı.

Galatasaray’ın yeni sezon planlamalarını UEFA Şampiyonlar Ligi’nden gelecek muhtemel gelire göre yapmadığının da altını özellikle çizen Özbek, transferlerin bundan tamamen bağımsız olduğunu vurguladı:

“Galatasaray bu sezonki planlamasını şöyle yaptı; elbette Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak ana hedefimiz, oradan gelecek büyük bir para var. Ancak biz finansal olarak planlamamızı Şampiyonlar Ligi olsun olmasın ona göre yaptık. Elbette Galatasaray’ın ait olduğu yer Şampiyonlar Ligi. Şampiyonlar Ligi’nde en fazla oynayan takım Galatasaray. Oraya yakışan bir takım. Bunu sadece biz söylemiyoruz, Avrupa’da yarıştığımız takımlar da söylüyor. Galatasaray olmadan Şampiyonlar Ligi pek sevilmiyor. Bizim yaptığımız planlamada, Şampiyonlar Ligi geliri dikkate alınmadı. Sponsorluk anlaşmalarımız, kulüp tarihinin en yüksek seviyesindeki anlaşmalar. Galatasaray’a yakışan oyuncuların transferi, bizim gruplara kalıp kalmamasıyla ilgili değil. Ayrıca gruplara da kalacağız.”