Dünyanın En İyi 10 Sağ Kanadı

ANA SAYFAHABERLER → Dünyanın En İyi 10 Sağ Kanadı

Dünyanın En İyi 10 Sağ Kanadı

Dünyanın En İyi 10 Sağ Kanadı

FourFourTwo’dan Ed McCambrigde, dünyanın en iyi 10 sağ açığını sıraladı.

Listedeki 10 oyuncudan 6 tanesinin Premier League’de oynaması dikkat çekerken zirvedeki isim uzun zaman sonra değişti.

İşte “Dünyanın En İyi 10 Sağ Kanadı”:

 

10) Antony, Manchester United

Antony için 95 milyon € çok mu fazla? Muhtemelen. Ama bu, onun heyecan verici olmadığı anlamına gelmiyor. Manchester United'ın Brezilyalısı, United kariyerinde şu ana kadar heyecan yarattı. Savunmacıların etrafında dans etti ve bazılarımızın sahip olduğundan şüphe ettiği bir bitiricilik gösterdi. Hâlâ genç ve yaşı ilerledikçe daha da gelişecek.

9) Moussa Diaby, Bayer Leverkusen

Sol ayağıyla içeri kat edebildiği ters kanat rolünü tercih eden Diaby, temposu ve savunma oyuncularının arasına girmeyi sevmesiyle sık sık Arjen Robben'e benzetiliyor. Top sürme becerileri de görkemli. 26 Bundesliga maçında dokuz gol ve yedi asistlik istatistikleri de skora yatkınlığını gösteriyor.

Özellikle Bayer Leverkusen'in bu sezon iç sahada biraz zorlandığı düşünüldüğünde, Fransız oyuncunun performansı Premier League kulüplerinin ilgisini çekti.

8) Dejan Kulusevski, Tottenham

Tottenham takımının, Kulusevski oynadığı zaman ve oynamadığı zamanki performansı arasında şaşırtıcı bir fark var. Bu fark, büyük ölçüde Dejan Kulusevski'nin çok yönlü mükemmel oyunundan kaynaklanıyor.

Arkasına doğru bindiren bir bek oyuncusuna ya da ona yardım eden orta saha oyuncusuna ihtiyaç duymuyor. Fiziksel olarak güçlü, becerikli ve Kane ile Son'un çok daha rahat oynayabilmesini sağlıyor. Bu sezon o kadar etkileyici olamadı. Bu yüzden listede istediğinden daha aşağıda yer alıyor ama 22 yaşındaki oyuncu, Antonio Conte'nin sisteminde boğulduğunu hissetti. İtalyan menajerin gidişiyle Kulusevski'nin biraz daha gelişmesi muhtemel.

7) Miguel Almiron, Newcastle United

Bu sezon Premier League’in sürpriz ismi. Miguel Almiron, bu sezonun ilk 25 maçında 11 gol atarak bir devrim yarattı. Bu sezondan önce ligde sadece dokuz gol atabilmişti.

Almiron, Bruno Guimaraes ve Callum Wilson gibi isimlerle birlikte; Newcastle’a katılmadan önce MLS'de neden bu kadar inanılmaz bir performans sergilediğini gösterdi. Newcastle United'ı Şampiyonlar Ligi potasına sokarak sezonun en iyi oyuncularından biri oldu ve hiçbir yavaşlama belirtisi göstermiyor.

6) Serge Gnabry, Bayern Münih

Bayern Münih ile uzun süreli bir sözleşmeye imza atan ve ülkesinin en güvenilir oyuncularından biri olan Serge Gnabry, Alman futbolunun değişilmez isimlerinden biri haline geldi.

Gnabry; iki ayağını da kullanabilen, patlayıcı ve son derece zeki bir kanat oyuncusu. Ancak her şeyden öte, son derece eğlenceli bir karakter ve havaya girdiğinde rakiplerine gerçekten zor anlar yaşatıyor. Almanya'da bu kadar sevilmesinin bir nedeni var.

5) Riyad Mahrez, Manchester City

Riyad Mahrez, hem Manchester hem de Leicester'da sol ayağıyla içeri kat edip goller atarak müthiş bir kariyer yaptı. Eskisi kadar sık forma giymiyor olabilir ama Cezayirli oyuncu; yıllar boyunca büyük maçların güvenilir adamı, mükemmel bir yaratıcı ve enfes gollerin kaynağı oldu. 32 yaşında, en iyi dönemini geride bırakmış olabilir ama hala mükemmel.

4) Raphinha, Barcelona

Raphinha, Barcelona kariyerine yavaş bir başlangıç yaptı ve sağ kanat pozisyonu için Ousmane Dembele ile rekabet etmek zorunda kaldı. Ancak Fransız oyuncunun ocak ayında geçirdiği uzun süreli hamstring sakatlığından bu yana, Barça Menajeri Xavi; Raphinha'ya olan inancını korudu ve Brezilyalı oyuncu onu hayal kırıklığına uğratmadı.

Barcelona La Liga şampiyonluğuna yürürken dört kritik gol atarak takımını liderlik koltuğunda tuttu. Katalanların, onun için Leeds United'a neden bu kadar çok para ödediğini gösterdi.

3) Rodrygo, Real Madrid

Federico Valverde, Carlo Ancelotti yönetiminde Real Madrid'in sağ kanadında çokça kullanıldı. Yine de Bernabeu'da şimdiden çok değerli bir sağ kanat oyuncusu var.

Rodrygo; geçmişteki Real Madrid efsanelerinin sahip olduğu gibi, çok önemli maçlarda karar verici dokunuşu yapabilen bir yetenek. Önemli anların oyuncusu olduğunu daha şimdiden gösterdi. Brezilyalı oyuncu; sağ kanatta kararlı, soğukkanlı ve vahşi bir şekilde güçlü. Beklere korku salmaya devam ediyor ve beklerin korku duymaları için birçok sebep var.

2) Mohamed Salah, Liverpool

Bir sağ kanat oyuncusunun nasıl olması gerektiğine dair standartları oluşturan Salah, bu sezon en yüksek performansını yakalayamayınca sıralamada bir sıra aşağı düştü. Yine de Liverpool'un bu sezon öne çıkan oyunculardan biri.

Salah, yeni nesil için “sağ kanat” tanımını yeniden yaptı.  Son 5 yılda performansı hiç düşmedi. Anfield'daki kariyerini ele alın ve kendinize sorun: Premier League’de kaç forvet oyuncusu hiç düşüş yaşamadan böylesine parlak bir performans sergileyebildi? Salah, istatistiksel olarak bu konuda Ronaldo ve Henry ile aynı ligde.

Kırmızılar’a ne olursa olsun, Salah özel kalmaya devam edecek. O bir kanat oyuncusundan çok daha fazlası: Jürgen Klopp için dünyanın merkezi.

1) Bukayo Saka, Arsenal

Bukayo Saka, üç yıl içinde hızlı bir kanat bekinden dünya futbolunun en iyi sağ kanat oyuncularından birine dönüştü. Henüz 21 yaşında ve dünya onun ayaklarının altında.

Hızı ve pas becerisi etkileyici olsa da onu öne çıkaran özelliği karar verme becerisi. Arsenal'in 7 numarası, neredeyse her zaman doğru tercihi yapıyor ve bu da onu savunulması neredeyse imkansız bir oyuncu haline getiriyor. Arsenal'in şampiyonluk yarışında kilit rol oynadığı için unutuluyor olabilir ama o hâlâ gelişiyor.  20'li yaşlarının ortasına geldiğinde korkutucu derecede iyi olabilir.