Dünyanın En İyi 10 Oyun Kurucusu

ANA SAYFAHABERLER → Dünyanın En İyi 10 Oyun Kurucusu

Dünyanın En İyi 10 Oyun Kurucusu

Dünyanın En İyi 10 Oyun Kurucusu

FourFourTwo’dan Mark White ve Ed McCambrigde, güncel olarak dünyanın en iyi 10 oyun kurucusunu listeledi.

İşte Dünyanın En İyi 10 Oyun Kurucusu:

 

10) Thomas Müller, Bayern Münih

Biraz yaşlanıyor olabilir ama Thomas Müller, Bayern takımının etrafında döndüğü çekirdek olmaya devam ediyor. Beceriksiz, hantal, berbat goller atıyor... Ama aynı zamanda ceza sahası çevresinde başka hiçbir oyuncunun bulamayacağı boşluklar buluyor.

Topa sahip olduğunda, Bavyeralı kaçınılmaz olarak kaleyi ya da şut pozisyonundaki bir takım arkadaşını buluyor. Bundesliga'da yaptığı yedi asist onu asist krallığında üçüncü sıraya yerleştiriyor. Bundesliga tarihinin en çok asist yapan oyuncusu olan Müller, ikinci sıradaki Ribery’nin tam 70 asist önünde. 33 yaşındaki oyuncu durdurulamaz.

9) Piotr Zielinski, Napoli

Napoli'nin bu sezon yaşayacağı şok şampiyonlukta en büyük pay haklı olarak forvet oyuncusu Victor Osimhen'in golcülüğüne ait ancak destek oyuncuları da övgüyü hak ediyor. Özellikle de bu sezon asist ve kilit paslarda İtalya Serie A’da ilk dörtte yer alan Polonyalı orta saha oyuncusu Zielinski…

28 yaşındaki oyuncu, Napoli'nin çalışkan orta sahasında her şeyin yolunda gitmesini sağlayan adam ve o olmasaydı Osimhen bu kadar gol atamazdı.

8) Bruno Guimaraes, Newcastle United

Brezilyalı oyuncunun Newcastle'da ne kadar derinde oynadığı göz önüne alındığında, Guimaraes bu listedeki birçok oyun kurucudan farklı bir tarza sahip.

Öncelikle arka dörtlünün önünde duruyor, pasları topluyor ve dripling yeteneğiyle "baskıyı kırarak" takımının ileri çıkmasına yardımcı oluyor. Fakat o, derinlerde oynayan bir orta saha oyuncusundan çok daha fazlası. Rakibin arkasına geçtiğinde, Bruno tehlikeli pozisyonlarda takım arkadaşlarını bulma yeteneğinin yanı sıra şansları bitirmek için ceza sahasına girme arzusuna da sahip.

7) Jamal Musiala, Bayern Münih

Chelsea’de yetişen Jamal Musiala'nın; forvet mi, kanat oyuncusu mu (solda veya sağda), hücuma dönük orta saha oyuncusu mu yoksa Thomas Müller her neyse o mu olacağından hiçbir zaman emin olamadık. Ama ne olursa olsun Bayern için orta sahada bir yer buldu.

Henüz 20 yaşında olan Musiala, bu sezon Bayern için yine olağanüstü bir performans sergiledi ve Alman devinin Dortmund'un orta saha oyuncusu Jude Bellingham'a cevabı oldu. Boş koşuları, fizikselliği, farkındalığı mükemmel. Bundesliga'nın en yaratıcı ve özverili oyuncuları arasında yer alıyor.

6) Pedri, Barcelona

Pedri'nin Andres Iniesta'nın 8 numaralı formasını devralması son derece yerinde oldu.

Barcelona'nın yıldızı, Xavi'nin yıldızlarla dolu yeni takımının en önemli parçası. Teknik güvenliği ve ileriyi düşünen paslarıyla Barça'nın ikonik orta saha oyuncusunun reenkarnasyonu olduğunu düşünmenizi sağlayabilir. Henüz 20 yaşına girdi ve şimdiden bu kurumun temel taşı. Tartışmasız, İspanya'nın umut bağladığı ilk isim. Ne kadar iyi olabileceğini düşünmek korkutucu.

5) Bruno Fernandes, Manchester United

Portekizli oyuncunun son zamanlarda Manchester United'da mücadele etmesi gereken çok şey oldu. Yine de bugüne kadarki Kırmızı Şeytanlar kariyeri boyunca büyük ölçüde istikrarlı bir performans sergiledi.

Bruno, bu sezon da kilit paslar ve asistler açısından Premier League’in en iyileri arasında yer alıyor ve eski Sporting Lizbon kaptanı kadar ölümcül pas atabilen çok az oyuncu var. Marcus Rashford şu anda golleri atıyor olabilir ama Bruno havaya girdiğinde her zaman United'ın esas adamı olacak.

4) Luka Modric, Real Madrid

Şimdi 37 yaşında ve görünen o ki zaman, tüm zamanların en iyi orta saha oyun kurucularından birini nihayet yakalıyor. Modric, bir zamanlar sahip olduğu dayanıklılığa sahip olmayabilir ancak hala hassasiyetini, liderliğini ve her yerden şans yaratmak için Tanrı vergisi vizyonunu koruyor.

Bu dönem biraz daha idareli kullanıldı ve Şampiyonlar Ligi maçlarına mümkün olduğunca zinde çıkabilmek için La Liga'nın yorucu günlerinde yedekte kaldı. O oynadığında, topu almak çok zor. Tempoyu ayarlamak için daha iyisi ve öldürücü bir pas bulmak için Hırvat sihirbazdan daha çok güvenebileceğiniz kimse yok.

3) Lionel Messi, PSG

Lionel Messi, aralık ayında Arjantin ile Dünya Kupası'nı kaldırdıktan sonra nihayet futbolu tamamladı. 35 yaşında, ülkesinin başarısında bir yan parça olduğu için affedilebilirdi ama o bunun yerine itici güç oldu.

Eski hız ve güce sahip olmayabilir ama bitiriciliği, vizyonu ve kontrolü her zamanki gibi büyüleyici olmaya devam ediyor. Artık çimenlerin üzerinde gezinerek rakip savunmadaki boşlukları ve zayıf noktaları buluyor ve top ayağına geldiğinde vites yükseltiyor. Messi'nin bu sezon Fransa'da Katar 2022 madalyasıyla birlikte 17 asisti ve 18 golü var. Messi, her şeyi yaptı ama bu sayıları artırmaya devam ediyor.

2) Kevin De Bruyne, Manchester City

Kevin De Bruyne'yi bu listenin başına koymamak bir suç gibi geliyor, zira bu dönemki rakamları yine mükemmel. Premier League’de hem kilit paslarda hem de asistlerde sahanın en iyisi ve Man City'nin orta sahasını her zamanki mükemmelliğiyle yönetiyor. Yine de zırhında küçük bir çatlak var. KDB, önünde Erling Haaland olsa bile birkaç yıl öncesine göre biraz daha yavaş, biraz daha savunmasız ve biraz daha az korkutucu görünüyor.

Sarı saçlı maestro, tartışmasız İngiltere'nin gördüğü en iyi hücumcu orta saha oyuncusu ama bu sezon ondan bile daha iyi performans gösteren biri var...

1) Martin Odegaard, Arsenal

Arsenal'in son on yıldaki kaptanları "en iyiler" listelerini domine etme eğiliminde değiller. Genellikle utanç verici bir şekilde kol bantları ellerinden alınıyor ya da kalıcı olarak tedavi masasına yatırılıyorlar.

Martin Odegaard, bu eğilimi tersine çeviriyor. Norveçli; genç olabilir ama akıllı hareketleri, düşünceli pasları ve üçüncü bölgede Mikel Arteta'nın takımının temposunu kontrol etmesiyle Arsenal’e şampiyonluk yolunda ilham veriyor. Granit Xhaka'nın önünde orta sahada tüm sezon boyunca dünya standartlarında oynadı ve Arsenal'in şu anda ligin zirvesinde olmasının en büyük nedeni. Eğer sonuna kadar gidebilirlerse, her hafta sergilediği inanılmaz performansla rakip savunmaları sessizce ateşe veren bu adama çok şey borçlu olacaklar.