Dünya Kupası'nın En İyi 6 Orta Sahası

ANA SAYFAHABERLER → Dünya Kupası'nın En İyi 6 Orta Sahası

Dünya Kupası'nın En İyi 6 Orta Sahası

Dünya Kupası'nın En İyi 6 Orta Sahası

Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’nda yarı final karşılaşmaları tamamlandı.

Dünya Kupası’nda 6 orta saha oyuncusu şu ana kadar sergiledikleri performanslarla öne çıktı.

Antoine Griezmann (Fransa)

Fransız orta saha oyuncusu Dünya Kupası’nda ortaya koyduğu performansla takımının en önemli isimlerinden bir tanesi oldu. Her ne kadar Fransa milli takımında Kylian Mbappé ön planda olsa da Griezmann takımın savunma ile hücum bağlantısını sağlayan en önemli oyunculardan biri haline geldi ve gerek savunmaya yaptığı destek gerekse hücumda attığı kilit paslarla Fransa’nın finale yükselmesinde büyük rol oynadı.

Antoine Griezmann’ın turnuvada oynadığı 6 karşılaşmada 3 asisti yaparken henüz gol kaydedemedi.

Luka Modrić (Hırvatistan)

37 yaşındaki yıldız orta saha, Katar 2022 FIFA Dünya Kupası’nın en tecrübeli oyuncularının başında geliyor. Kariyerinin dördüncü Dünya Kupası’nda mücadele eden Luka Modrić, 2018’de finale kadar yükselerek bu kupayı kazanmaya çok yaklaşmıştı. Kariyerine sayısız başarı sığdıran Modrić, bu turnuvada da Hırvatistan milli takımının en önemli oyuncularının başında geldi.

Takımının 6 maçında da sahaya kaptan olarak çıkan tecrübeli orta saha, skor katkısı sunmayı başaramasa da Hırvatistan’ın hem hücum hem de oyun organizasyonunun lideri konumundaydı.

Aurélien Tchouaméni (Fransa)

22 yaşındaki genç Fransız orta saha oyuncusu, kariyerinde ilk kez FIFA Dünya Kupası organizasyonunda yer aldı.

Tchouaméni, Fransa’nın orta saha tandeminin en önemli parçalarından biri olarak dikkat çekti. Takımının organizasyondaki tüm maçlarında forma giyen genç orta saha, güzel oyununu İngiltere karşısında attığı şık golle süsledi.

Sofyan Amrabat (Fas)

Turnuvanın en büyük sürprizine imza atan Fas milli takımının başarılı orta saha oyuncusu Sofyan Amrabat, en az takımı kadar, ortaya koyduğu bireysel performansla da futbolseverlerin takdirini topladı. Amrabat, takımının tüm maçlarında sahada yer alırken skor katkısı yapamadı. Ancak Amrabat sahada ortaya koyduğu mücadele ile turnuvanın iz bırakan orta saha oyuncularından oldu.

Bruno Fernandes (Portekiz)

Bruno Fernandes de kupaya çeyrek finalde veda eden yıldızlarla arasında yer alıyor. Takımı Portekiz’in Güney Kore maçı hariç tüm karşılaşmalarında sahada olan orta saha oyuncusu, oynadığı 4 maçta 2 gol ve 3 asiste imza atarak takımına önemli skor katkılarında bulundu. Fernandes turnuva boyunca etkili oyun görüşü ve hücuma sunduğu katkılarla turnuva boyunca ön plana çıktı.

Enzo Fernández (Arjantin)

Enzo Fernández, ortaya koyduğu performans ve sahada yansıttığı futboluyla turnuvanın en genç oyuncularından biri olmasına rağmen, olgun bir karakter göstererek Arjantin’in finale çıkmasına en çok katkı sağlayan oyunculardan oldu. 6 maçta da sahada olan Fernández, takımına 1 gol, 1 asistlik de skor katkısı sağladı. Fernández, Fransa’ya karşı oynanacak final maçında da en fazla sorumluluk alan oyunculardan biri olacak.