Dries Mertens: “Liderliğe Oynuyoruz”

ANA SAYFAHABERLER → Dries Mertens: “Liderliğe Oynuyoruz”

Dries Mertens: “Liderliğe Oynuyoruz”

Dries Mertens: “Liderliğe Oynuyoruz”

Galatasaray’ın Belçikalı oyuncusu Dries Mertens, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.              

Mertens, Dünya Kupası sürecini değerlendirmesinin yanı sıra, Galatasaray’a geliş süreci ve takımın hazırlıklarından da bahsetti.

“Dünya Kupası Çok Kolay Değildi”

Dünya Kupası'nda zor bir grupta mücadele ettiklerini söyleyen Mertens, “Dünya Kupası kolay değildi. Kolay bir grupta mücadele etmedik. Gruptaki iki takım da şu anda yarı final oynuyor. Biz eve geri döndük. Geri dönmüş olmaktan mutluyum. Şimdi önümüze bakacağız.” dedi.

Mertens, turnuvada kendi oyunlarını sahaya yansıtamadıklarını da sözlerine ekledi. Dries Mertens, “Dünya Kupası’nda istediğimiz oyunu oynayamadık. Hatalarımız vardı. Söylediğim gibi rakiplerimizden iki tanesi yarı finale yükseldi. Kolay bir grup değildi.” şeklinde konuştu.

“Galatasaray Büyük Bir Kulüp”

Yeni bir ligde mücadele etmenin zorluklarına değinen Mertens, Galatasaray’da mutlu olduğunu söyledi. Belçikalı oyuncu, “Başka bir ülkeden gelip yeni bir lige başlamak kolay olmuyor. Ben Galatasaray’da olduğum için mutluyum. Galatasaray, geçen sezon ligi 13. bitirdi ve üstüne farklı liglerden 13 oyuncu geldi. Son maçlara bakınca iyi sonuçlar aldık. Ben burada mutluyum. En iyi şekilde devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Mertens, takımda yetenekli genç oyuncuların bulunduğunu ve onlara yardımcı olmaya çalıştığını belirtti. Mertens, “Galatasaray büyük bir kulüp. Büyük kulüplerin yetenekli genç oyuncuları vardır. Bizim de iyi gençlerimiz var. Takım olarak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yunus daha yeni sözleşmesini uzattı. Bu durum, diğer gençlere de örnek olacaktır.” dedi.

“Juventus’tan Teklif Geldi”

Galatasaray’a gelmeden önce Juventus’tan bir teklif aldığını dile getiren Dries Mertens, “Transfer döneminde Juventus’tan da teklif geldi. Bu benim için çok zordu. Napoli’den sonra Juventus’a gidemezdim.” dedi.

Mertens, Galatasaray’a transferinde teknik direktör Okan Buruk ve yönetimin çabalarının etkili olduğunu söyledi. Mertens, “Buraya gelmemde Başkan Dursun Özbek, Erden Başkan ve Okan Hoca’nın etkileri oldu. ‘Seni Galatasaray’a getirmek, Galatasaray’ı da hak ettiği yere getirmek istiyoruz.’ dediler. Galatasaray’ın Türkiye'nin en iyi takımı olduğunu, geçen sezonu 13. bitirdiğini bildiğim için bu projeye evet dedim.” şeklinde konuştu.

“Ali Yiğit Bizim Maskotumuz”

Okan Buruk’un oğlu Ali Yiğit Buruk’un takımın maskotu haline geldiğini söyleyen Mertens, “Okan Hoca’nın oğlu Ali Yiğit bizim maskotumuz gibi. O maçlara geldiği zaman kazanıyoruz, bize şans getiriyor.” dedi.

Mertens, son olarak takımın performansını değerlendirdi. Tecrübeli orta saha, “Son oynadığımız 3 maç, neler yapabileceğimizi gösterdi. Takımda 13 tane yeni oyuncu var ve ligi bilmiyorlar, hazırlıksızlar. Hazırlıklarımızı yapıp elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Kendi performansımızı sahaya yansıtacağız. Daha iyi olmak için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Geçen sene 13. olan bir takım, bu sezon liderliğe oynuyor. Bu bir anda olabilecek bir şey değil. Sonunda iyi yerlere geleceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.